Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Izklaide \ Gardēžiem

Dabas muzejā notiks garšaugu un dārzeņu izstāde

© f64

No 2018. gada 19. līdz 23.septembrim Latvijas Dabas muzejā sadarbībā ar Artūra Sildes Dārzkopības entuziastu klubu "Tomāts" notiks izstāde, kas iepazīstinās ar plašu Latvijā audzēto garšaugu un dārzeņu klāstu.

Izstādi "Latvijas garšaugi un reti audzētie dārzeņi" Dabas muzejā DEK "Tomāts" organizē otro reizi. Izstādē līdzās Latvijā tradicionāli audzētiem būs aplūkojami arī reti audzēti dārzeņi un nesen iepazītas šķirnes.

Lielāko pupiņu kolekciju apmeklētājiem demonstrēs dārzniece Marija Tocupe. Ar krāsu, formu un smaržu daudzveidību priecēs Saivas Pekuses dārzniecībā audzētās teju 30 aso piparu un paprikas šķirnes un dažādi garšaugi. Drosmīgākajiem apmeklētājiem būs iespēja nobaudīt asās paprikas garšas spēku. Tradīciju piekritējus uzrunās Arvīda Neimaņa piedāvātās vecās kartupeļu, ķiploku un sīpolu šķirnes, bet jaunās saldās paprikas un baklažānu šķirnes prezentēs Ludmila Kodzasova. Darja Jurevic piedāvās eksotiskos augus - kivano, momordika, melotrija -, pierādot, ka tos var audzēt arī Latvijā.

Īpaša vieta izstādē būs veltīta Latvijas tradicionālajiem savvaļas ārstniecības augiem un istabas augiem, to nozīmei mūsu ikdienas ēdienkartes papildināšanā. Dārzkope ar daudzu gadu pieredzi, Sarma Zarčinska, prezentēs smaržīgās pelargonijas, bet Rita Armulika priecēs ar veselības tējām, ko pati lasījusi Latvijas plašumos.

Izstādi aicināti apmeklēt gan pieredzējuši dārzkopji, gan iesācēji, kas meklē jaunas dārzeņu variācijas un šķirnes. Prasīgus gardēžus ieinteresēs izstādē apskatāmā Latvijas garšaugu ekspozīcija, kas izaudzēta pašmāju kolekcionāru dārzos.