Katrs trešais Latvijas iedzīvotājs atdzīst, ka pēdējā gada laika mājās ēdienus gatavo biežāk nekā iepriekš, tāpēc ikdienas ērtības ir svarīgākas nekā jebkad.
Pasākumu vadītājs Renārs Zeltiņš savā sociālo mediju kontā Instagram dalījās ar video, kurā viņš saviem sekotājiem vēlas parādīt savas kulinārās prasmes, taču sastopas ar neskaitāmām likstām.
Mēs visi zinām, ka rieksti ir veselīgi un tos vērts biežāk iekļaut ikdienas ēdienkartē. Taču ne visiem kārojas tos grauzt tāpat vien, un ja citu ideju to izmantojumam arī nenāk prātā, rieksti tā arī paliek kā veselīgs produkts veikala plauktā. "Zelta Rieksts" nāk talkā ar idejām, kā ikdienā biežāk iekļaut uzturā tik vērtīgos produktus.
«Agrāk, kad kāds «nejaukais vīrietis» mani pameta, es tik skaisti notievēju... Tagad nekādu ciešanu nav, neviens mani nepamet un – noēsties ir ļoti viegli. Tāpēc esmu sev ieņēmusi galvā, ka nav baigi jāņemas ar ēšanu – jāēd tikai tik, lai kājas var pavilkt, un nevajag pārēsties,» saka pazīstamā vides žurnāliste, SIA «Rīgas meži» projektu vadītāja Anitra Tooma.
Katram saimniekam/cei ir savi virtuves noslēpumi, kas palīdz ikdienā. Taču nenāk par ļaunu, kādreiz kādu kulinārijas gudrību aizgūt arī no citiem, īpaši, ja tie ir pārbaudīti triki, kas atvieglos dzīvi.
Jaunais gads bieži sākas ar apņemšanos ēst veselīgāk vai vismaz - ēst brokastis biežāk. Diemžēl tumšie ziemas rīti biežāk rada izaicinājumus nekā palīdz šo mērķu sasniegšanā. Taču nevajag mest plinti krūmos, jo risinājums ir, proti, pagatavot brokastis iepriekšējā vakarā, lai rīts būtu nesteidzīgāks un patīkamāks!
Šajos Ziemassvētkos nevarēsim klātienē apciemot savus mīļos un tuvos, bet neviens nav atcēlis iespēju iepriecināt viņus ar dāvanām. Ar mīlestību cepti našķi, kas radoši iesaiņoti un piegādāti, ievērojot drošības pasākumus, ir lielisks risinājums!
Izrādās, ka daudzi knifi, ko esam pieraduši izmantot virtuvē, patiesībā tikai sabojā maltīti. Piemēram, eļļas pievienošana, kad vāri makaronus vai gaļas cepšana uz neuzsildītas pannas. Uzzini, kādi vēl ieradumi jāatmet, lai, gatavojot ēdienus, rezultāts būtu izcils.
Šobrīd mājās gatavošana ir ieguvusi jaunu nozīmi, kad esam pašizolācijā vai pēc iespējas cenšamies samazināt aktivitātes ārpus mājas. Paša gatavotām maltītēm ir daudz plusu - tās ir veselīgākas, tu zini visas sastāvdaļas un produktus, tās pat var nereti pārspēt restorānus arī garšas ziņā. Taču virtuvē mums ir izveidojušies paradumi, par kuriem pat neaizdomājamies, ka tie var mūs apdraudēt. "Brightside" nosauc septiņas kļūdas, kuras ikviens no mums mēdz pieļaut, mājās gatavojot maltīti.
Neredzamā paralēlā pasaule, kurā mīt dažādi slimību izraisītāji, ir tepat līdzās, katrā mājoklī. Šobrīd par to pārliecināmies kā vēl nekad, bet, lai gan galvenā uzmanība pievērsta jaunajam vīrusam, kurš izplatās gaisa pilienu veidā, nekur nav palikuši arī pārējie infekciju avoti.
Laikā, kad Latvijas valdība uz mēnesi izsludinājusi ārkārtas stāvokli un katrs iedzīvotājs tiek aicināts uzturēties mājās, daudzi no mums steidz veidot ēdiena krājumus, lai nodrošinātu gan sevi, gan savu ģimeni ar pārtiku #paliecmājās aicinājuma laikā.
Izmēģini šo neparasto bet gardo zupas recepti, lai pārsteigtu savas garšas kārpiņas. Šādu zupu noteikti novērtēs ne tikai mājinieki, bet arī, piemēram, sanākušie viesi.
Ziemas beigās un pavasara sākumā mūsu organisms parasti daudz ātrāk iztērē savus enerģijas uzkrājumus, tāpēc ir nepieciešams īpaši padomāt par savu ikdienas uzturu, lai justos moži un dzīvotu pilnvērtīgi, neatkarīgi no tā, kāds laiks ārā aiz loga. Uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI ir izveidojuši ziemas sezonas vērtīgāko produktu TOP 5, kas nodrošinās mūsu organismu ar šķiedrvielām un citām vērtīgam lietām, ļaujot pavasari sagaidīt moži un enerģiski!
Ātri pagatavojams eksotisks taizemiešu ēdiens jūsu virtuvē? Lūk, pikantas Tom Kha zupas recepte ar garnelēm un kokosriekstu pienu. Patiešām ļoti gardi!
Tumšajos vakaros gribas baudīt ko krāsainu un siltu, kas ne tikai iepriecinās garšas kārpiņas, bet arī palīdzēs organismam justies labāk. Tāpēc pārsteidz sevi un pagatavo neparasto biešu latti.
Šie debešķīgie izstrādājumi noteikti asociējas ar Franciju - brokastīm nelielā kafejnīciņā ielas malā ar kafiju un gardu kruasānu. Burvīga aina, ko vari realizēt arī mājās. Lūk recepte, kā pagatavot gardus kruasānus.