virtuve

20.mar 2021
Pasākumu vadītājs Renārs Zeltiņš savā sociālo mediju kontā Instagram dalījās ar video, kurā viņš saviem sekotājiem vēlas parādīt savas kulinārās prasmes, taču sastopas ar neskaitāmām likstām.
14.mar 2021
Mēs visi zinām, ka rieksti ir veselīgi un tos vērts biežāk iekļaut ikdienas ēdienkartē. Taču ne visiem kārojas tos grauzt tāpat vien, un ja citu ideju to izmantojumam arī nenāk prātā, rieksti tā arī paliek kā veselīgs produkts veikala plauktā. "Zelta Rieksts" nāk talkā ar idejām, kā ikdienā biežāk iekļaut uzturā tik vērtīgos produktus.
4.mar 2021
«Agrāk, kad kāds «nejaukais vīrietis» mani pameta, es tik skaisti notievēju... Tagad nekādu ciešanu nav, neviens mani nepamet un – noēsties ir ļoti viegli. Tāpēc esmu sev ieņēmusi galvā, ka nav baigi jāņemas ar ēšanu – jāēd tikai tik, lai kājas var pavilkt, un nevajag pārēsties,» saka pazīstamā vides žurnāliste, SIA «Rīgas meži» projektu vadītāja Anitra Tooma.
21.feb 2021
Katram saimniekam/cei ir savi virtuves noslēpumi, kas palīdz ikdienā. Taču nenāk par ļaunu, kādreiz kādu kulinārijas gudrību aizgūt arī no citiem, īpaši, ja tie ir pārbaudīti triki, kas atvieglos dzīvi.
23.jan 2021
Jaunais gads bieži sākas ar apņemšanos ēst veselīgāk vai vismaz - ēst brokastis biežāk. Diemžēl tumšie ziemas rīti biežāk rada izaicinājumus nekā palīdz šo mērķu sasniegšanā. Taču nevajag mest plinti krūmos, jo risinājums ir, proti, pagatavot brokastis iepriekšējā vakarā, lai rīts būtu nesteidzīgāks un patīkamāks!
18.jan 2021
Izmēģini pavisam vienkāršas Āzijas receptes un nonāc pavisam citā garšu pasaulē! Tas būs gards garšu ceļojums ar Āzijai raksturīgiem ēdieniem!
1.jan 2021
Šajos Ziemassvētkos nevarēsim klātienē apciemot savus mīļos un tuvos, bet neviens nav atcēlis iespēju iepriecināt viņus ar dāvanām. Ar mīlestību cepti našķi, kas radoši iesaiņoti un piegādāti, ievērojot drošības pasākumus, ir lielisks risinājums!
28.mai 2020
Izrādās, ka daudzi knifi, ko esam pieraduši izmantot virtuvē, patiesībā tikai sabojā maltīti. Piemēram, eļļas pievienošana, kad vāri makaronus vai gaļas cepšana uz neuzsildītas pannas. Uzzini, kādi vēl ieradumi jāatmet, lai, gatavojot ēdienus, rezultāts būtu izcils.
29.apr 2020
Šobrīd mājās gatavošana ir ieguvusi jaunu nozīmi, kad esam pašizolācijā vai pēc iespējas cenšamies samazināt aktivitātes ārpus mājas. Paša gatavotām maltītēm ir daudz plusu - tās ir veselīgākas, tu zini visas sastāvdaļas un produktus, tās pat var nereti pārspēt restorānus arī garšas ziņā. Taču virtuvē mums ir izveidojušies paradumi, par kuriem pat neaizdomājamies, ka tie var mūs apdraudēt. "Brightside" nosauc septiņas kļūdas, kuras ikviens no mums mēdz pieļaut, mājās gatavojot maltīti.
1.apr 2020
Neredzamā paralēlā pasaule, kurā mīt dažādi slimību izraisītāji, ir tepat līdzās, katrā mājoklī. Šobrīd par to pārliecināmies kā vēl nekad, bet, lai gan galvenā uzmanība pievērsta jaunajam vīrusam, kurš izplatās gaisa pilienu veidā, nekur nav palikuši arī pārējie infekciju avoti.
21.mar 2020
Laikā, kad Latvijas valdība uz mēnesi izsludinājusi ārkārtas stāvokli un katrs iedzīvotājs tiek aicināts uzturēties mājās, daudzi no mums steidz veidot ēdiena krājumus, lai nodrošinātu gan sevi, gan savu ģimeni ar pārtiku #paliecmājās aicinājuma laikā.
1.mar 2020
Izmēģini šo neparasto bet gardo zupas recepti, lai pārsteigtu savas garšas kārpiņas. Šādu zupu noteikti novērtēs ne tikai mājinieki, bet arī, piemēram, sanākušie viesi.
17.feb 2020
Ziemas beigās un pavasara sākumā mūsu organisms parasti daudz ātrāk iztērē savus enerģijas uzkrājumus, tāpēc ir nepieciešams īpaši padomāt par savu ikdienas uzturu, lai justos moži un dzīvotu pilnvērtīgi, neatkarīgi no tā, kāds laiks ārā aiz loga. Uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar nacionālo pārtikas mazumtirdzniecības tīklu ELVI ir izveidojuši ziemas sezonas vērtīgāko produktu TOP 5, kas nodrošinās mūsu organismu ar šķiedrvielām un citām vērtīgam lietām, ļaujot pavasari sagaidīt moži un enerģiski!
6.feb 2020
Ātri pagatavojams eksotisks taizemiešu ēdiens jūsu virtuvē? Lūk, pikantas Tom Kha zupas recepte ar garnelēm un kokosriekstu pienu. Patiešām ļoti gardi!
29.jan 2020
Neapstrādāti dārzeņi iznīcina labvēlīgos mikroorganismus, kas dzīvo zarnās, raksta "lenta.ua".
13.jan 2020
Tumšajos vakaros gribas baudīt ko krāsainu un siltu, kas ne tikai iepriecinās garšas kārpiņas, bet arī palīdzēs organismam justies labāk. Tāpēc pārsteidz sevi un pagatavo neparasto biešu latti.
22.nov 2019
Šie debešķīgie izstrādājumi noteikti asociējas ar Franciju - brokastīm nelielā kafejnīciņā ielas malā ar kafiju un gardu kruasānu. Burvīga aina, ko vari realizēt arī mājās. Lūk recepte, kā pagatavot gardus kruasānus.
23.okt 2019
Apnikušas ierastās ceptās olas? Gribas kaut ko interesantāku par parastu omleti brokastīs? Tad izmēģini cept olu apelsīna mizā, vai pagatavo olu pelmeņus. Varbūt iekārdinās olu rulete ar sieru? Lūk, 4 neierasti olu pagatavošanas veidi, kas maltīti padarīs pārsteidzošāku!
11.okt 2019
Mēdz teikt, ka virtuve – tā ir mājas sirds. Te cep, vāra, sarunājas, pavada laiku kopīgās maltītēs, tādēļ šī telpa pati par sevi bieži vien šķiet mājīgāka par istabām, taču tagad, kad aiz loga rudens, un jo īpaši gribas ļauties omulībai un siltumam, salona ARENS dizaineri iesaka piecus dažādus elementus, kas virtuvi padarīs vēl mājīgāku.