Vai arī jums pēc sarkanvīna lietošanas sāp galva? Iepriekš valdīja uzskats, ka vainojami ir vīnā atrodami sulfīti - tomēr izrādās, ka tā gluži nav. Turklāt jauns pētījums pierāda, ka no lētākiem vīniem, iespējams, galva var sāpēt mazāk nekā no dārgākiem.
Galvassāpju cēlonis pēc sarkanvīna dzeršanas var būt dzēriena sastāvā esošais kvercetīna glikuronīds - saskaņā ar pētniekiem Endrjū Voterhausu un Apramitu Devi, šī viela traucē alkohola vielmaiņu organismā, raksta “Ars Technica”.
Pasaules vēsturē nav otra tik bieži pieminēta dzēriena kā vīns. Pats Jēzus ūdeni pārvērta vīnā, savukārt grieķu dievs Dionīss sevī iemiesoja cilvēka un dabas dzīves cikliskumu. Viņa vārds no trāķiešu valodas nozīmē “dieva dēls”. Vīns ir dievu dzēriens, ko viņi dod cilvēkiem, lai baudītu, līksmotu un aizmirstos.
Lai pareizi aprīkotu savu mājas bāru, jāsāk ar nelielu savu preferenču analīzi. Kādus dzērienus jūs un jūsu mīļie izvēlaties visbiežāk? Vīna cienītāju mājas bārā jābūt glāzēm, kas paredzētas konkrētām vīnogu šķirnēm.
Neviens ēdiena šķīvis nesastāv tikai no vienas sastāvdaļas ar vienu atsevišķu garšas īpašību. Neaizmirstams ēdiens satur vairākas garšas un tekstūras, kas kopā veido veselumu.
Flavonoīdiem, dabīgām vielām, kas atrodamas vīnā, piemīt pretiekaisuma un antioksidanta īpašības. Turklāt šī dzēriena dzeršana stimulē hormonu melatonīna un serotonīna veidošanos, kas veicina veselīgu miegu un labu garastāvokli.
Ja nebūtu tik sāpīgi, būtu smieklīgi. Portugāles pilsētiņā Anadijā vietējā vīna ražotnē notikusi avārija - pārplīsis vīna rezervuārs, un izlijušais vīns appludinājis pilsētas ielas, raksta "The Insider".
Pasaulē slavenākie vīni, piemēram, Prosecco un Cabernet Sauvignon, klimata pārmaiņu dēļ var uz visiem laikiem pazust no veikalu plauktiem, ziņo unian.net.
Ja vēlaties vakarā iedzert vīna glāzi, taču pērkot vīna pudeli aizmirsāt pievērst uzmanību tam, kāds korķis ir jūsu izvēletajam dzērienam, un jums mājās nav korķviļķa, šis triks var jums palīdzēt bez raizēm atvērt cieši noslēgto pudeli!
Tūriste Austrālijā plānoja veikt vienas dienas eksursiju ar automašīnu, tāpēc bija paņēmusi līdzi minimālus pārtikas krājumus, bet par ūdeni vispār aizmirsusi, raksta unian.net
Kā mēs visi zinam, francūžiem ir gurmānu un dzīves baudītāju slava. Viņi māk bez steigas, eleganti un šarmanti pavadīt laiku kopā ar tuvajiem sarunās un galvenais pie galda, jo vakara zvaigzne vienmēr būs ēdiens. Tā viņi pieraduši no bērnības, kur bērniem netiek gatavots atsevišķi, ļaujot izzināt garšu nianses un to dažādību, kā arī mācot ievērot galda kultūru.
Vīns un dzirkstošais vīns ir tie, ko Jaunā gada sagaidīšanas svinībām pamatā izvēlas iegādāties Latvijas iedzīvotāji, liecina „Mēness aptiekas” un pētījumu aģentūras „Norstat” decembrī veiktā aptauja, kurā to apstiprinājuši vairāk nekā puse – 55% respondentu. 33% iedzīvotāju teikuši, ka viņu izvēle būs svētku galdu papildināt ar bezalkoholiskajiem dzērieniem, bet 14% nav paredzējuši nekādu dzērienu iegādi.
Alkohols nav veselīgs, taču, aplūkojot plašo dzērienu klāstu, tiek izcelts, ka veselīgākais alkohola veids ir vīns. Visbiežāk tiek runāts par sarkanvīna labajām īpašībām. Arī baltvīns var būt labs veselībai, tomēr svarīgi ir ievērot mērenību.
Uztura speciālisti un ārsti pastāstīja par bīstamām sekām un slimībām, ar ko var saskarties tie, kam patīk katru dienu izdzert vienu glāzi vīna. Viņu vārdus citē Eat This, Not That!.
Ideja par šādu projektu radās notikumu attīstības rezultātā. Viens sīkums noveda pie nākamā un rezultātā radās iedvesma atjaunot noplukušu virtuves sienu ar sakrātajiem vīna un šampanieša korķiem.