sulas

17.feb
Amerikāņu zinātnieki no Ziemeļrietumu universitātes brīdinājuši, ka populārā sulu diēta var negatīvi ietekmēt veselību jau pēc trim dienām.
20.feb 2022
Vairāki dārzeņi var saturēt daudz nitrātu un pesticīdu, sacīja dietoloģe Jeļena Solomatina, raksta Večerņaja Moskva.
3.jun 2021
Su­lu kok­tei­ļi ir veids, kā ie­kļaut ēdien­kar­tē da­žā­du aug­ļu un dār­ze­ņu kom­bi­nā­ci­jas un uz­ņemt or­ga­nis­mam ne­pie­cie­ša­mās mi­ne­rāl­vie­las un vi­ta­mī­nus. Gal­ve­nais priekš­no­tei­kums – būt ra­do­šam un ļau­ties gar­šu daudz­vei­dī­bai!
6.apr 2021
Man pavasaris ir ne tikai ilgi gaidītais saulītes siltums, garākas dienas un putnu kāši, kas atgriežas no siltajām zemēm, bet arī sulu laiks. Aprīlis - sulu mēnesis - ir klāt!
5.apr 2021
Latvijas Radio raidījuma "Kā labāk dzīvot" viesi norādā, ka pavasarī nevajadzētu dzert ūdeni, bet koku sulas. Raidījums skaidro, cik tās ir noderīgas un kā pareizi izmantot dabas veltes veselības uzturēšanai.
1.apr 2019
Pārtikas un veterinārais dienests līdz šim nav ne atklājis, ne arī sodījis kādu, kurš būtu bērzu un kļavu sulu vietā pircējiem iesmērējis cukurūdeni. Iemesls tam ir gluži vienkāršs – Pārtikas un veterinārais dienests nekontrolē bērzu un kļavu sulas kvalitāti, jo normatīvajos aktos nemaz nav noteikts, kādām tām ir jābūt.
8.dec 2018
Kaut arī svaigi spiestās augļu un dārzeņu sulas ir lielisks šķidruma, enerģijas, vitamīnu, minerālvielu, antioksidantu un citu bioloģiski aktīvo vielu avots, pārspīlēt ar sulu lietošanu nevajadzētu. Rīgas Stradiņa universitātes docētāja un uztura speciāliste Eva Kataja stāsta, kāpēc būtu vērts svaigi spiestās sulas ikdienā dzert, kam tās dos labumu veselībai, bet kam var kaitēt.
22.sep 2018
Sa­bied­rī­bā ik pa lai­kam pa­rā­dās mo­de lie­tot kon­krē­tus pār­ti­kas pro­duk­tus, kas pēc kā­da lai­ka iz­zūd. Ten­den­ce uz­tu­rā iz­man­tot ve­se­lī­gas svai­gi spies­tas su­las ir pa­rā­dī­ju­sies sa­mē­rā ne­sen, lai gan ir cil­vē­ki, ku­ri ēdien­kar­tē bie­ži ie­kļauj šā­das su­las.
14.mai 2018
Kā informē Sulu ekspertu padome vislielākie sulu dzērāji Eiropā ir Skandināvijas valstis. Visvairāk sulas dzer Norvēģijā - viens iedzīvotājs gadā izdzer 241 litrus, tai seko Dānija ar 18 litriem uz personu, Zviedrija ar 17 litriem un Somija ar 15 litriem. Salīdzinājumam Latvijā viens iedzīvotājs gadā izdzer tikai 6 litrus sulas, kas nozīmē, ka viens norvēģis gadā izdzer tikpat sulas, cik četri latvieši kopā.
15.mar 2018
Rīgas tirgos šonedēļ parādījušās pirmās kļavu sulas.
4.feb 2018
Kāda sieviete portālā "sudzibas.lv" dalījusies ar nepatīkamu novērojumu pārtikas veikalā Rīgā.
4.jan 2018
Sulām, nektāriem un sulas dzērieniem izejvielu cenu pieauguma dēļ Latvijas veikalos šogad var augt cenas.
28.nov 2017
Augļu sulas garšo visiem, bet ne vienmēr apzināmies, cik daudz sulas būtu pareizi iekļaut savā ēdienkartē un kādas sulas izvēlēties, lai organisms no tām gūtu vislielāko labumu. Sulu ražotājs Cido sadarbībā ar uztura speciālistiem un zinātniekiem ir izstrādājis sulu kalkulatoru, kas palīdz izveidot sulu plānu nedēļai katram ģimenes loceklim, ņemot vērā viņa individuālos parametrus un vajadzības.
8.okt 2017
Rudens ir īstais laiks, kad baudīt dažādi pagatavotās rudens veltes. "Rimi gardēžiem" piedāvā vairākas ļoti gardas sulu kokteiļu receptes.
6.feb 2016
Saglabājoties ziemai neraksturīgi siltiem laika apstākļiem, sākusies kļavu sulu tecināšana un tirdzniecība.
2.nov 2015
Līdz ar ziemas tuvošanos liela daļa iedzīvotāju no saviem pagrabu un virtuves plauktiem ņem ārā ievārījumu un marinējumu burciņas, lai aizvietotu silto gadalaiku sniegtās dabas veltes. Tirdzniecības centrs "Dole" ir veicis aptauju, kurā tika noskaidrots, kādus konservējumus Latvijas iedzīvotāji iecienījuši visvairāk.   
30.apr 2015
Ne tikai veselīga uztura entuziasti, bet arī citi būs ievērojuši Pasaules Veselības organizācijas atbalstīto programmu 5 a day, kas rosina cilvēkus uzturā lietot piecas augļu un dārzeņu porcijas dienā. Vienai porcijai atbilst, piemēram, viens lielāks ābols, bumbieris vai banāns, divas plūmes vai mandarīni, trīs lielas ēdamkarotes vārītu dārzeņu vai pupiņu, viena ēdamkarote rozīņu, neliela bļodiņa svaigu dārzeņu salātu, un viens no daudzajiem veselīgās porcijas variantiem ir arī glāze augļu vai dārzeņu sulas.
28.okt 2013
Sākot ar šodienu, Latvijā sulu ražotāji saviem izstrādājumiem vairs nedrīkstēs pievienot cukuru, paredz valdības noteikumi "Prasības augļu sulām un tām līdzīgiem produktiem”.
6.okt 2013
Sabiedrībā ik pa laikam parādās mode lietot konkrētus pārtikas produktus, kas pēc kā­da laika izzūd. Tendence uzturā izmantot veselīgas svaigi spiestas sulas ir parādījusies samērā nesen, lai gan ir cilvēki, kuri ēdienkartē bieži iekļauj šādas sulas.
28.dec 2011
Lai nepieļautu iespējamu patērētāju maldināšanu ar sulu nosaukumiem, Eiropas Parlaments apstiprināja jaunus, patērētajiem draudzīgus iepakojuma marķēšanas noteikumus augļu sulām un nektāriem.