Eiropas Parlaments apstiprinājis jaunus, patērētajiem draudzīgus iepakojuma marķēšanas noteikumus augļu sulām un nektāriem. Mērķis ir nepieļaut iespējamu patērētāju maldināšanu ar sulu nosaukumu, ja tās pagatavotas no vairāku veidu augļiem, vai maldināt ar apgalvojumu, ka sulai "nav pievienots cukurs".
Valar „CIDO Sulu akadēmija” pieturā laikā no pulksten 8.00 – 10.00 veselīgam dienas sākumam dažādus vingrojumus izpildījuši un sulas izdzēruši vairāk nekā 1000 rīdzinieki.
Šodien, 26. oktobrī valdība akceptēja Zemkopības ministrijas (ZM) izstrādātos Ministru kabineta (MK) noteikumus, kas papildina šobrīd spēkā esošos noteikumus ar jaunu sulu salduma līmeņa mērvienību – Briksa grādiem, kas turpmāk jāņem vērā sulu ražošanas procesā.
Ja gribas dzert, slāpes var remdēt ar ūdeni – tas ir viens no pieticīga budžeta likumiem. Taču pliks ūdens ātri apnīk, un ir vajadzīga liela piespiešanās, lai dienā izdzertu ieteiktās astoņas glāzes, tāpēc, ieejot veikalā, acs tā vien kavējas pie dzērienu paciņām ar košajiem augļu attēliem.
Sulu tecināšana nav kaitīga koka veselībai, ja tas tiek darīts pareizi, tāpēc, tecinot sulas, jāmēģina nodarīt pēc iespējas mazāks kaitējums kokam, aicina Valsts meža dienesta Meža un vides aizsardzības daļas vadītāja Liene Suveizda.
Lai stiprinātu sulu dzeršanas tradīcijas Latvijā un popularizētu veselīgu uzturu, Sulu ekspertu padome, kurā apvienojušies uztura, veselības, valsts institūciju un ražošanas speciālisti, pasludina aprīli par sulu mēnesi. Šogad par sulu mēneša tēmu ir izvēlēta sulu enerģija, kas ļauj uzlabot darbaspējas un sniedz možumu.
Sulas ne tikai ir bagātas ar vitamīniem un tādām dažādām organismam nepieciešamām uzturvielām kā ogļhidrātiem un minerālvielām, bet, pateicoties to īpašībām, arī sniedz enerģiju un možumu.