Ar radošu pieeju sulām, nektāriem un dzērieniem

Laikā, kad labsajūta nekrīt no gaisa kā Ziemassvētku sniegs, mums paliek iespēja – to radīt.

Ja atceramies, ka ēšana ir viena no baudām, labsajūtu varam pagatavot savā virtuvē. Augļu sula, nektārs vai dzēriens, ko nopērkam, fasētu paciņās, protams, ir lietošanai pilnīgi gatavs produkts – atliek vien ieliet glāzēs un dzert. Bet, ja gribam vēl vairāk sevi un citus lutināt, tad šos dzērienus var izmantot visdažādākajās kombinācijās, lai pagatavotu gardus kokteiļus vai karstos dzērienus. Der zināt arī, ka nopirktā sula vai nektārs ļoti labi der ķīseļa, debesmannas, želejas un citu saldo ēdienu pagatavošanai. Akciju sabiedrības Gutta darbinieki, kuri savu produkciju pazīst vislabāk, par to ir pārliecinājušies paši un iesaka izmēģināt arī citiem. Šodien piedāvājam viņu iecienītās dzērienu receptes jūsu labsajūtai.

Reklāmraksts tapis sadarbībā ar a/s "Gutta

***

RECEPTES

Karstais upeņu dzēriens

1 glāze Baltijas upeņu dzēriena

1 šķēlīte citrona (var izmantot arī apelsīna vai mandarīna šķēlīti)

1–2 krustnagliņas

Neliels gabaliņš kanēļa standziņas

Pagatavošana: visu liek katliņā un uzsilda, uz brīdi atstāj ievilkties, izkāš un pasniedz.

Persiku un jogurta kokteilis

1 glāze persiku nektāra

1 glāze jogurta bez piedevām

2 svaigas vai konservētas persiku pusītes

2 tējkarotes rīvētas šokolādes

Pagatavošana: sulu sajauc ar jogurtu, lej glāzēs, pievieno gabaliņos sagrieztus persikus, uzkaisa rīvēto šokolādi.

Ābolu – balto vīnogu kokteilis ar piparmētrām

Pagatavošana: ābolu – balto vīnogu sulai pievieno nedaudz svaigi spiestas citronu sulas un dažas svaigas piparmētru lapiņas. Šo kokteili var gan uzsildīt un pasniegt karstu, gan arī dzert aukstu, ja vēlas – pievieno nedaudz ledus.

Karstais vīnogu un upeņu dzēriens ar apelsīniem

1 glāze Baltijas upeņu dzēriena

1 glāze Romiešu vīnogu nektāra

1 šķēlītēs sagriezts apelsīns

1 šķēlītēs sagriezts mandarīns

1 kanēļa standziņas

Pagatavošana: augļus liek katliņā, pievieno kanēļa standziņu, pārlej ar sulu un uzsilda. Kādu brīdi atstāj ievilkties, lej tējas glāzēs, ieliek tajās arī augļu gabaliņus.

Piena un ananāsu kokteilis

1 glāze ananāsu nektāra

1 glāze piena

2 ēdamkarotes saputota saldā krējuma

Nedaudz kokosriekstu skaidiņu

Pagatavošana: ananāsu nektāru saputo ar pienu, lej glāzēs, virsū liek putukrējumu, uzkaisa nedaudz kokosriekstu skaidiņu.

Svarīgākais