“Bērni regulāri bauda ēdienus un dzērienus, kas satur kofeīnu: soda, šokolādes konfektes, kolas dzēriens, dažādi enerģijas dzērieni, taču tas rada tikai bažas, jo pētījumi liecina, ka kofeīns var ietekmēt gan bērnus, gan pieaugušos.
Kaimiņvalstīs Zviedrijā un Somijā aizsākušās diskusijas par nepieciešamību marķēt to starptautisko zīmolu produktus, kuru ražotāji turpina uzņēmējdarbību Krievijā. Diskusijas uzjundījis žurnālistu atklājums, ka ar Somiju saistītais saldumu ražotājs finanšu gada pārskatā Krievijas karu Ukrainā sauc par “ģeopolitisku notikumu”.
Karstās vasaras dienas bez saldējuma nav iedomājamas. Veikalos un kafejnīcās ir iespējams iegādāties dažāda vieda saldējumus. Tomēr eksperti vērš uzmanību uz vienu saldējuma veidu, no kura vajadzētu atteikties un izvairīties to ēst.
Par to, kuram pirmajam ienāca prātā pagatavot saldējumu, vēsture klusē, taču dažas liecības ļauj gūt priekšstatu, ka šis našķis cilvēcei ir pazīstams jau vismaz divarpus tūkstošus gadu. Līdz ar sabiedrības paradumu maiņu aug arī interese par veselīgiem produktiem - pieaug pieprasījums pēc dabiskas izcelsmes augļu un ogu saldējumiem, piemēram, viegliem sorbetiem, sasaldētas sulas saldējumiem un saldējuma kokteiļiem.
Vasara ir īstais laiks, kad mieloties ar gardu un aukstu saldējumu. Saldējuma pagatavošana var būt pavisam vienkārša un nav nepieciešamas daudz sastāvdaļas.
Viens no vasaras populārākajiem našķiem ir saldējums. Daļa cilvēku to ēd, lai atveldzētos karstajās vasaras dienās, bet citi, jo tas ir ļoti gards. Bet vai zināt, kas notiek ar mūsu veselību, ja katru dienu tiek ēsts saldējums?
Kad saulīte staigā pa zemes virsu un kārtīgi silda, tad glābiņu meklējam ūdenī un saldējumā. Valdība mūs regulāri brīdina, ka katram pašam ir jāsavelk josta un jātaupa līdzekļi ziemai, kas nepārprotami atnāks ar bargiem siltuma rēķiniem. Taču – vai tiešām velns ir tik melns kā viņu mālē un mēs nevaram vairs atļauties pat saldējumu?!
Paužot savu solidaritāti Ukrainas cīņai par brīvību, uzņēmums "Food Union" radījis īpašu Ukrainai veltītu saldējumu tās nacionālā karoga krāsās. Ar simbolisku mērķi saldējuma receptē no dabiskām izejvielām eleganti savītas ziedu garšas – plūškoka un rudzupuķu garša zilajā saldējuma krāsā un safrāna maigums saldējuma dzeltenajā krāsā, veidojot unikālu garšu kompozīciju. Aukstajam gardumam dots "Слава Україні" nosaukums, kas pazīstams kā Ukrainas suverenitātes un pretestības simbols.
Vasara nav iedomājama bez saldējuma. Šogad saldo prieku nedaudz rūgtāku padarījušas saldējuma cenas. Salīdzinot ar pagājušā gada maiju, cenas šim aukstajam kārumam augušas par 22,4 procentiem, liecina CSP dati.
Saldējums ir lielākais vasaras kārums - ne tikai gards, bet arī atsvaidzinošs! Nolēmām pamēģināt, vai tiešām iespējams pagatavot garšīgu un veselīgu saldējumu tikai no divām sastāvdaļām.
“Kad sāc darīt, tad arī atnāk dažādas idejas,” saka jaunā uzņēmēja Karīna Bumbule, kura no Rīgas pārcēlusies uz Alsungas pagastu un tur sākusi ražot Latvijai inovatīvu produktu – pēc pašas receptes pagatavotu sauso saldējumu, vēsta ReTV.
iestājoties gada vēsākajai un vienlaikus arī mājīgākajai sezonai, Latvijā vadošais piena pārstrādes un saldējuma ražošanas uzņēmums “Food Union” ir radījis trīs inovatīvus “Ekselences” saldējumus.
Latvijā jau ilgāku laiku turpinoties karstajiem laikapstākļiem, pārtikas veikalos ievērojami audzis pieprasījums pēc saldējuma, ūdens un citiem vasarai raksturīgiem produktiem, atzina aptaujātie tirgotāji.