Šā gada 5. septembrī, pie Latvijā vadošā piena pārstrādes uzņēmuma “Food Union” galvenā biroja atklāts iespaidīgs ielu mākslas darbs – 134 metrus garš murālis, kas veltīts leģendārā saldējuma zīmola “Pols” gaidāmajai 55 gadu jubilejai. Tas tapis kā uzņēmuma dāvājums Rīgai, tās iedzīvotājiem un viesiem, lai priecētu, iedvesmotu un kļūtu par jaunu, spilgtu pieturpunktu pilsētvidē.
Banānu saldējums ir vienkāršākais deserts, ko var pagatavot mājās. To var padarīt interesantāku, pievienojot iecienītākās sastāvdaļas vai citus saldētus augļus.
Vasara ir ideāls laiks saldējumam. Tomēr tie, kas ievēro diētu vai īpašu ēšanas režīmu, bieži uztraucas par savu svaru, domājot, vai šis deserts nāk par labu viņu veselībai vai traucē viņu uztura mērķiem. Vai saldējums ir veselīgs deserts vai nē.
Vasarā labākais veids, kā atvēsināties, ir saldais vasaras deserts - saldējums. Tomēr - vai šis kārums tiešām ir tik nevainīgs, kā varētu šķist? Skaidro “tv3.lt”.
Ne visiem mājās ir saldējuma aparāts, bet tas nenozīmē, ka jāatsakās no mājās gatavota, krēmīga un atsvaidzinoša saldējuma! Labā ziņa – to var pagatavot arī bez īpašām ierīcēm, izmantojot tikai trīs sastāvdaļas, raksta “TheKitchn.com”.
Pateicoties Latvijas populārās grupas “Olas” radošajai iniciatīvai un sadarbībai ar a/s “Balticovo”, ir radīts gards jaunums – četri jauni olu saldējumi, kas papildina jau esošo "Balticovo" olu saldējumu klāstu. Mūziķu ierosinājums apvienot vasarīgu garšu ar muzikālām sajūtām rezultējies spilgtā un gardā sadarbībā – katra jaunā saldējuma garša iedvesmota no kādas grupas “Olas” populāras kompozīcijas.
Šogad piena un saldējuma tirgus varētu piedzīvot izaugsmi, īpaši eksporta segmentā, aģentūrai LETA pastāstīja "Food Union" vadītājs Eiropā un Latvijā, kā arī valdes priekšsēdētājs Artūrs Čirjevskis.
Karstās vasaras dienas liek mums meklēt veldzes avotus, un viens no populārākajiem ir aukstais gardums - saldējums. Tā kā saldējuma piedāvājumā valda milzīga garšu dažādība, jaunākajā “Lidl” un pētījumu kompānijas “Norstat” veiktajā aptaujā noskaidrots - klasiskais vaniļas (plombīra) saldējums ir pati iecienītākā saldējuma garša Latvijā!
Saldējumam piemīt negaidītas labvēlīgas īpašības, īpaši salīdzinājumā ar citiem saldumiem, kuriem nav uzturvērtības, vēsta Tengri Life, atsaucoties uz Daily Mail. Izdevums citē ASV uztura speciālistu Šellijas Balsas un Stefānijas van Zelfdenas viedokļus.
“Bērni regulāri bauda ēdienus un dzērienus, kas satur kofeīnu: soda, šokolādes konfektes, kolas dzēriens, dažādi enerģijas dzērieni, taču tas rada tikai bažas, jo pētījumi liecina, ka kofeīns var ietekmēt gan bērnus, gan pieaugušos.
Kaimiņvalstīs Zviedrijā un Somijā aizsākušās diskusijas par nepieciešamību marķēt to starptautisko zīmolu produktus, kuru ražotāji turpina uzņēmējdarbību Krievijā. Diskusijas uzjundījis žurnālistu atklājums, ka ar Somiju saistītais saldumu ražotājs finanšu gada pārskatā Krievijas karu Ukrainā sauc par “ģeopolitisku notikumu”.
Karstās vasaras dienas bez saldējuma nav iedomājamas. Veikalos un kafejnīcās ir iespējams iegādāties dažāda vieda saldējumus. Tomēr eksperti vērš uzmanību uz vienu saldējuma veidu, no kura vajadzētu atteikties un izvairīties to ēst.
Par to, kuram pirmajam ienāca prātā pagatavot saldējumu, vēsture klusē, taču dažas liecības ļauj gūt priekšstatu, ka šis našķis cilvēcei ir pazīstams jau vismaz divarpus tūkstošus gadu. Līdz ar sabiedrības paradumu maiņu aug arī interese par veselīgiem produktiem - pieaug pieprasījums pēc dabiskas izcelsmes augļu un ogu saldējumiem, piemēram, viegliem sorbetiem, sasaldētas sulas saldējumiem un saldējuma kokteiļiem.
Vasara ir īstais laiks, kad mieloties ar gardu un aukstu saldējumu. Saldējuma pagatavošana var būt pavisam vienkārša un nav nepieciešamas daudz sastāvdaļas.