Šis makaronu sacepums ar maltu liellopu gaļu, sasmalcinātu mocarellu un slepeno sastāvdaļu ir tik vienkārši pagatavojami, un atstāj daudz vietas uzlabojumiem vai izmaiņām - pagatavojiet to ar savas ģimenes iecienītajām sastāvdaļām. Ar recepti dalās “allrecipes.com”.
Vai vēlaties izmēģināt jaunu vistas pagatavošanas veidu, kas pārsteigs ar vienkāršību un garšu? Šīs izsmalcinātās kotletes būs glābiņš, ja esat noguruši no sausiem un nelāgiem vistas krūtiņu ēdieniem.
Veselības ministrija (VM) apsver iespēju nākotnē paplašināt iedzīvotāju grupas, kas tiek atbrīvotas no pacienta līdzmaksājuma par receptes apkalpošanu, trešdien Saeimas Pieprasījumu komisijas sēdē, atbildot uz pieprasījumu par jauno zāļu cenu veidošanas modeli, norādīja VM Parlamentārais sekretārs Artjoms Uršuļskis.
No 1. janvāra aptiekās ieviestais pacientu 75 centu līdzmaksājums par katru zāļu recepti nav labs risinājums, uzskata Rīgas Stradiņa universitātes Sabiedrības veselības un sociālās labklājības fakultātes prodekāne, Sabiedrības veselības institūta direktora vietniece un bijusī Zāļu cenu valsts aģentūras direktore Daiga Behmane.
Cēzara salāti ir kulinārijas klasika, ko daudzi iemīļojuši unikālās garšas un vieglās pagatavošanas dēļ. Šī recepte palīdzēs mājās sagatavot leģendāro ēdienu, kas ir tikpat labs kā restorāna versija.
Filo mīklas groziņi ir lieliska izvēle vieglām un gardām uzkodām – kraukšķīgi, vienkārši pagatavojami un lieliski piemēroti dažādiem pildījumiem, no sāļiem līdz pat saldiem. “Maxima” kopā ar šefpavāru Lauri Aleksejevu ir sagatavojusi receptes, kas ļaus radīt gardu un elegantu uzkodu plati.
E-veselības sistēmā jau šobrīd var aplūkot arī laboratorisko izmeklējumu rezultātus, tāpat pieejams prototips tās mobilajai aplikācijai, ko pilnvērtīgi varētu ieviest nākamā gada laikā, šodien Nacionālā veselības dienesta (NVD) preses konferencē par e-veselības sistēmas jaunumiem informēja NVD direktors Āris Kasparāns.
Izbaudiet šo kāpostu brālēnu neapstrādātu vai pagatavotu dažādos ēdienos. Kolrābji var izskatīties kā sakņu dārzenis, bet patiesībā tas ir saistīts ar kāpostiem, ar kāpostu smaržu un brokoļu stublāju garšu. Tas padara to par lielisku alternatīvu kāpostiem vai rāceņiem.
Viegla uzkoda, kas patiks ikvienam. Pastēte ir franču delikatese, kas populāra tās unikālās garšas un tekstūras dēļ. Tas sastāv no dažādām sastāvdaļām, piemēram, gaļas, mājputnu gaļas, zivīm vai dārzeņiem, kas sajaukti ar garšaugiem un garšvielām.
Olu kultenis ir viens no klasiskākajiem un populārākajiem brokastu ēdieniem. Gadu gaitā šī vienkāršā maltīte ir atkal un atkal uzlabota. Šis klasiskais brokastu ēdiens nepārtraukti attīstās, sākot no padomiem un trikiem, kā pagatavot perfektu olu kulteni, līdz papildu sastāvdaļām, kas uzlabos olu kulteni.
Jaunais zāļu uzcenojuma modelis samazinās izdevumus par medikamentiem, neskatoties uz recepšu apkalpošanas maksas ieviešanu, apspriedē ar ģimenes ārstu asociāciju pārstāvjiem uzstājuši Veselības ministrijas (VM) pārstāvji.
Halovīna vakars ir laiks, kad ļaut vaļu savām bailēm, lai visu pārējo gadu tās netraucētu, un pielabināt izsalkušos mošķus ar visādiem gardumiem. Tāpēc kūku meistare un pavārgrāmatu autore Anna Panna kopā ar meitiņu Hannu un šefpavāru Normundu Baranovski piedāvā dažas spokainas Halovīna našķu receptes.
Šī recepte tiem, kam apnicis no rīta ēst putras un ceptas olas – dažādosim rīta ēdienkarti un pievienosim tai austrumniecisko ēdienu šakšuku, kas lieliski iederēsies gan ģimenes, gan vecpuiša brokastīs. Šakšuka parasti pasniedz ar karstu maizi un svaigu dārzeņu salātiem.
Pipars stāsta, ka šī šķietami tradicionālā pasta ar nosacīti Boloņas mērces pieskaņu viegli pārtop par kaut ko mazliet interesantāku. Atliek tikai pievienot sieru un bietes.
Ātri, garšīgi un ar minimālām sastāvdaļām. Pasta ar kotletēm tomātu mērcē ir vienkāršs un garšīgs ēdiens, kas lieliski piemērots gan ģimenes pusdienām, gan vakariņām draugu lokā. Tajā apvienoti gardi gaļas gabaliņi un smalka tomātu mērce, kas ēdienam piešķirs īpašu garšu.
Septembris ir īsts rudens labumu mēnesis. Un bez āboliem arī šis laiks nav iedomājams. Tam pievienojas arī virtuves huligāns Pipars, kas dalās ar savu biezpiena – ābolu vafeļu recepti, kas noderēs tiem, kuri mīl brīvdienās sevi un savu ģimeni palutināt.