Kanēļa rullīši ar krēmīgu glazūru ir kļuvuši par kulinārijas cepumu simbolu. Šī ēdienu blogeres Katerinas Tarasenko recepte palīdzēs pagatavot rullīšus vēl gardākus nekā kafejnīcā gatavotos.
Vai gan latvieša virtuvē var būt kas svarīgāks par kartupeli? Tas ne tikai papildina pusdienu un vakariņu ēdienus, bet arī nereti kļūst par maltītes galveno zvaigzni. Rudens ražai bagātīgi piepildot veikalu plauktus, īstā tupeņa izvēle var kļūt par pamatīgu izaicinājumu.
Ikvienam gadās dienas, kad nav laika vai spēka stāvēt pie plīts - tieši tad glābj pieliekamais, kurā allaž ir dažas “zelta rezerves” sastāvdaļas. Šie produkti ļauj pagatavot vakariņas ātri, lēti un garšīgi, neuztraucoties par sarežģītām receptēm, iesaka “Goodhousekeeping.com”.
Papildus tam, ka ir jāpretojas vēlmei to mīcīt, perfekta maizes klaipiņa bez mīcīšanas pagatavošanai ir jāapgūst galvenās attiecības, kas slēpjas aiz tās garšīgi vienkāršajām sastāvdaļām.
Kad rudens Latvijā pakāpeniski iekrāso mežus sārtos un zeltainos toņos, arvien biežāk vēlamies paslēpties mājīgā virtuvē un pagatavot kaut ko sildošu un aromātisku. Rudens ir ne tikai sezonas dārzeņu un augļu laiks, bet arī ideāls brīdis, lai eksperimentētu ar gardām receptēm, kas sasilda dvēseli un ķermeni. Viena no tādām receptēm ir ķirbja un ābolu sautējums - vienkāršs, veselīgs un pilns ar Latvijas rudens garšām.
Šī ātrā, tajā pašā dienā pagatavojamā marinēšanas tehnika ļaus atbrīvoties no stāvēšanas pie plīts un baudīt mājās gatavotus marinētus gurķus ar tām pašām sastāvdaļām tikai desmit minūtēs.
Kartupeļu pankūku kūka ir vienkāršs veids, kā parastās kartupeļu pankūkas pārvērst izsmalcinātā ēdienā. Tā patiks gan pieaugušajiem, gan bērniem, saka ukraiņu šefpavārs Ivans Jaņuks.
Tomāti ne tikai ir gardi, bet arī ir bagāti ar vitamīniem un antioksidantiem, taču vai zinājāt, ka ir vairāki mazāk zināmi veidi, kā pagatavot šo gardumu? Šajā rakstā iepazīstināsim ar dažiem neparastiem, bet ļoti baudāmiem veidiem, kā izmantot tomātus ikdienas ēdienos vai svētku galdā. Ar ieteikumiem dalās “Kitchn”.
Āboli, bumbieri un ķirbji mums asociējas ar rudens klasiku – pīrāgiem, sulām vai vienkārši veselīgu našķi starp ēdienreizēm. Taču tos iespējams pārvērst pavisam citā pieredzē, piešķirot mazliet asuma un saldenas pikantuma. Ābolu, bumbieru vai pat ķirbju šķēles ar čili un medu ir vienkārša, bet pārsteidzoša uzkoda, kas noteikti patiks tiem, kuriem patīk kulināri eksperimenti. Ar recepti dalās “BBC Food”.
Pirms gaļas gabala ievietošanas pannā, ir vērts to rūpīgi nosusināt ar papīra dvieli. Šis vienkāršais solis palīdz iegūt zeltainu garoziņu, vienlaikus saglabājot iekšpusi sulīgu, norāda vietne Epicurious.
Vērts izmēģināt šo vienkāršo deserta recepti. To var ātri pagatavot, un tas kļūs par spilgtu akcentu uz vasaras galda. Ikviens to var pagatavot mājās bez piepūles, saka ukraiņu ēdienu blogere Marija Makarčuka.
Šī ir interesanta, aromātiska recepte, kas ir ideāla vasaras beigām, kad bumbieri ir pilnībā nogatavojušie. Tā ir ļoti piemērota kā piedeva gaļai vai kā uzkoda pie siera! Ar recepti dalās “Kitchn”.
Kad dārzā sāk birt pirmie āboli, bieži vien tie nav perfekti – mazliet apsisti, pārāk sīki vai ar bojājumiem. Taču tieši šādi āboli ir ideāli ievārījumam, īpaši, ja vēlies ko mazliet citādāku par klasisko saldo versiju! Rozmarīns piešķir ābolu ievārījumam pikantu, nedaudz sveķainu noti, kas lieliski sader gan ar sieru, gan ceptu gaļu, gan grauzdētu maizi. Ar recepti dalās “TheSpruceEats.com”.