Ir tik daudz dažādu ēdamlietu, kuras ieteicams ēst regulāri, turklāt laiku pa laikam apritē ienāk jauni, agrāk neiepazīti veselīgi produkti vai tiek atklātas jaunas vērtīgas īpašības tiem pašiem vecajiem, labi zināmajiem. Gadās arī tā, ka par ēdienkartes karali kļūst agrāk nepopulārs produkts, kurš, izrādās, efektīvi palīdz mazināt mūsdienu dzīvesveida nevēlamās sekas.
Pārtikas bankas “Paēdušai Latvijai” organizēja kulinārijas meistarklasi, lai izglītotu, kā no visbiežāk ziedotajiem pārtikas paku produktiem pagatavot gardas un veselīgas maltītes.
Kāds pircējs veikalā "Rimi" Āzenes ielā iegādājies makaronus un nākamajā dienā vēlējies tos pagatavot, taču tajos pamanījis kaut ko aizdomīgu, konstatējis, ka makaronu iepirkumā mīt kaitēkļi, vēsta raidījums "Bez Tabu".
Šā gada martā, salīdzinot ar 2018. gada martu, būtiski pieaugušas vairāku augļu un dārzeņu, kā arī miltu un gaļas produktu cenas Rīgas lielveikalu ķēdēs. Savukārt nedaudz samazinājušās sviesta cenas, liecina Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra rīcībā esošā informācija.
Lai gan gada sākumā vairumam pārtikas produktu Latvijā cenas ir pieaugušas, šā gada turpmākajos mēnešos tām ir tendence saglabāties esošajā līmenī, prognozēja Agroresursu un ekonomikas institūta (AREI) Lauksaimniecības tirgus veicināšanas daļas vadītāja Ingūna Gulbe.
Latvijā pircēji ir ļoti pragmatiski un produktus izvēlas pēc to kvalitātes un cenas attiecības, kā arī ražošanas procesa un produkta sastāva, sacīja Latvijas Pārtikas tirgotāju asociācijas izpilddirektors Noris Krūzītis.
Samazinātās pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likmi 5% apmērā gaļai, zivīm, olām un pienam Latvijā būtu jāievieš jau nākamgad, piektdien biedrības "Zemnieku saeima" ikgadējā kongresā sacīja zemkopības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK).
Skaidrīte mikroblogošanas vietnē Twitter dalījusies ar fotogrāfiju, kurā redzams, ka cepumus "Gotiņas", kurus sieviete iegādājusies veikalā, iekšpusē rotā uzraksts krievu valodā "korovka".
Šodien atklās starptautisko pārtikas izstādi "Gulfood 2019" Dubaijā, kurā Latviju nacionālajā kopstendā pārstāvēs 12 uzņēmumi, informēja Agroresursu un ekonomikas institūtā.
Nesen publiskajā telpā izskanēja informācija par slimu liellopu gaļu, kas nonākusi ēdināšanās uzņēmumos, kā arī par „I Love Eco” medus neatbilstību kvalitātes standartiem. Vai šie un līdzīgi gadījumi signalizē par zemu pārtikas kvalitāti Latvijā, vai tieši pretēji – par sekmīgu uzraugošo iestāžu darbu un problēmu novēršanu? Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) Ziemeļkurzemes pārvaldes vadītāj Ivars Koloda savā viedoklī skaidro, kurās jomās visbiežāk tiek atklāti pārkāpumi, un, kā patērētājiem pasargāt sevi pašiem, minot pazīmes, pēc kurām atšķirt bojātu preci no labas.
Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) pērn saņēmis četras sūdzības par pārtikas veikalos nejauši iekļuvušiem putniem, pastāstīja PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere.
Starptautiskās iniciatīvas Save Food apkopotie dati liecina, ka trešdaļa visu pārtikas produktu iet zudumā – tiek mesti ārā vai sabojājas. Naudas izteiksmē zaudējumi sastāda 1 triljonu dolāru gadā. «Apdomājiet šos ciparus! Zinātnieki ir pārliecināti, ka pat ne trešdaļa, bet vien ceturtā daļa no šīs pārtikas varētu atrisināt bada problēmu visā pasaulē,» komentē elastīgā iepakojuma ražotāja, starptautiskās kompānijas IMMER Group prezidente Irina Mirošņika.
Šodien stājas spēkā Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavotais noteikumu projekts par noteiktās grupās ietilpstošu pārtikas produktu, kas līdz šim tika apzīmēti ar terminu "diētiskā pārtika", reģistrācijas un valsts nodevas samaksas kārtību, liecina informācija ZM mājaslapā.
Nākamā gada sākumā vairumam pārtikas produktu cenas Latvijā, visticamāk, pieaugs izejvielu cenu kāpuma dēļ, žurnālistiem trešdien sacīja Agroresursu un ekonomikas institūta (AREI) pārstāve Ingūna Gulbe.
Ar sociālā tīkla "Facebook" starpniecību Rinalds brīdina citus pircējus. Viņš kādā pārtikas veikalā Saldū iegādājies banānu, kurā, iespējams, ir redzamas asinis.
Pārtikas tehnoloģiju fakultātes zinātnieki no brētliņām ir radījuši inovatīvu produktu, kas solās kļūt par būtisku ieguldījumu Latvija ekonomikas attīstībā.
Pateicoties veiksmīgi saskaņotiem veterinārajiem sertifikātiem, šogad Latvijas dzīvnieku izcelsmes produktu ražotājiem ir iespēja savu produkciju eksportēt uz vairākiem jauniem tirgiem, informēja Pārtikas un veterinārajā dienestā (PVD).
Pētot pircēju iepirkšanās paradumus, redzams, ka iedzīvotāji izteikti vairāk izvēlas iegādāties sezonālos produktus, piemēram, dārzeņus un augļus. Nozares apskata “Maxima mazumtirdzniecības kompass” dati par 2018. gada otro ceturksni liecina, ka 30,2% iedzīvotāju izvēlas sezonālos produktus, kas ir par 3,9% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn.