Daudzi no mums gadu iesāk ar jauniem mērķiem un vēlmēm. Taču, ieslīgstot ikdienā veicamo darbu un rutīnas slazdā, mēs mēdzam aizmirst pirms dažām nedēļām paustās apņemšanās. Eksperti iesaka padomus, kas palīdzēs pildīt sev dotos solījumus.
Vai jūs mēdzat ledusskapī ielikt ēdienu, kas vēl nav atdzisis? Eksperti norāda, ka to kategoriski nevajadzētu darīt. Šāds paradums var ne tikai sabojāt pašu ledusskapi, bet arī būtiski ietekmēt citus tur esošo pārtikas produktus, brīdina medijs "Daily Star".
No pastas var pagatavot daudz gardus ēdienus, taču ir svarīgi zināt arī, kā to pareizi izmantot, lai ēdiens būtu debešķīgs. Lasiet rakstu un uzziniet, kādi ir pastas veidi un ar ko to pasniegt.
Svētku galds nav iedomājams bez pīrāgiem, tartēm un tortēm, cepumiem, pankūkām un piparkūkām, un daudziem citiem gardumiem, kuru pagatavošanā neiztikt bez mīklas. Kā mīklas pagatavot, lai tās sanāktu izcili gardi, stāsta šefpavārs Normunds Baranovskis.
Produktu sasaldēšana vēlākam laikam ir izcila ideja, lai nevajadzētu mest laukā pārtiku. Bieži vien cilvēki nezina, kādus produktus var sasaldēt un vai nu tos izmet, vai cenšas ātri notiesāt. Vai zinājāt, ka teju gandrīz visus produktus drīkst likts saldētavā? Sākot no avokado un beidzot ar tortiljām. Noskaidrojiet, kurus produktus ir droši sasaldēt, lai vēlāk tos izlietotu!
Šefpavārs Tailers Viljamss nosauc, kuriem četriem garšaugiem un garšvielām vajadzētu būt ikkatrā virtuvē, lai varētu pagatavot gardas, aromātiskas un izteiksmīgas maltītes. Viljamss norādā, ka šīs garšvielas ne tikai bagātinās jebkuru maltīti, bet ir arī veselīgas!
Tādā laikā kā šobrīd prasīt prasās, lai mājas būtu siltas. Ja ārā aiz loga valda aukstums un mājās esošie radiatori slikti silda, tad nepieciešams tērpties kārtu kārtās, lai justos labi. Pieredzējis santehniķis atklāj trīs padomus, kā rīkoties situācijā, ja mājās esošie radiatori slikti silda.
Lieliskas pastas maltītes pagatavošanā viens no svarīgākajiem posmiem ir perfekti izvarīt pastu jeb makaronus. Lai izvārītu perfektu pastu, ievērojiet šos deviņus soļus!
Gada spocīgākie svētki ir aizvadīti. Jāsāk domāt par Halovīna dekorāciju novākšanu un gatavošanos valsts svētkiem. Ja dažādas plastmasas un papīra dekorācijas varam saglabāt nākamajam gadam, tad izgrebtie ķirbji nākamos svētkus nesagaidīs. Ko iesākt ar izgrebtajiem ķirbjiem pēc Halovīniem?
Vai vēlaties pārvērst savu mājokli par mistisku raganu mītni, spoku māju vai pat izveidot spocīgu dārzu, oranžās ķirbju dekorācijas papildinot ar aktuāliem akcentiem? Šajā Halovīnā ir daudz oriģinālu veidu, kā iekārtot savas telpas, lai radītu biedējošu un stilīgu atmosfēru. Interjera dizaina eksperte Anna Ilmere apkopojusi radošas idejas, kas palīdzēs panākt iespaidīgu rezultātu, vienlaikus saglabājot interjerā estētiku.
Arī ēst gatavošanu var savā ziņā dēvēt par mākslu. Spējot apvienot dažādas garšas buķetes, mēs varam radīt debešķīgus ēdienus. Ne vienmēr, lai gatavotu gardas maltītes, nepieciešamas dārgas sastāvdaļas. Arī dažādi vienkārši, viegli pieejami un ikdienā plaši izmantoti produkti var paspilgtināt ēdiena garšu. Atliek vien zināt, kas ir šīs slepenās sastāvdaļas, kuras, pievienojot klāt ēdienam, vienkāršu maltīti var padarīt debešķīgu! Šos produktus izmanto arī tādi slaveni šefpavāri kā Džeimijs Olivers un Gordons Remzijs.
Ja tīrot māju, tostarp arī virtuvi, esat iecienījusi dabiskus tīrīšanas līdzekļus, tad šī recepte ir kā radīta jums. Ar šo līdzekli izdosies izcili nodezinficēt virtuves virsmas.
Mājas tīrīšana, uzkopšana vien retajam sagādā prieku un patīkamas emocijas. Patīkamas sajūtas rada tīra māja, ne pats tās tīrīšanas process. Lai atvieglotu mājas tīrīšanu un šo procesu paātrinātu, ņemiet vērā šos padomus!
Ikviens no mums grib dzīvot skaistā un sakoptā vidē. Tomēr reizēm, lai arī cik kārtīgi būtu, mēs netieši savu vidi ap sevi varam padarīt nekārtīgu. Šoreiz apkūkosim, ko nevajadzētu darīt vannas istabā, lai to nepadarītu citu acīm nepievilcīgu!
Sadzīvē var novērot situācijas, kad ievārījumam tiek noņemta pelējuma kārta, lai ievārījumu tālāk lietotu uzturā, vai tiek nogriezta maizes iepelējusī daļa, turpinot ēst it kā nebojāto daļu. Tomēr šādi paradumi nav balstīti zinātnē un var būt kaitīgi mūsu veselībai. Laboratorisko izmeklējumu metodes ir strauji attīstījušās un spēj efektīvi noteikt pelējuma klātbūtni arī produktiem, kuriem nav acīmredzamu pelējuma pazīmju.
Gatavojot kafiju, piemēram, mājās, ne visiem ir kafijas aparāts. Daudzi malto kafiju aplej vienkārši ar verdošu ūdeni. Bieži vien, lai pagatavotu vienu krūzi kafijas, tiek izmantotas viena līdz divas tējkarotes melnas kafijas. Bet kāda ir pareizā ūdens un kafijas attiecība, lai vienmēr izdodas garda un aromātiska kafija?
Ja jums kāda garda ēdiena pagatavošanā nepieciešams lērums ķiploku, tad to mizošana ar nazi var būt ilgs process. Tā vietā, lai ņemtu talkā nazi ķiploku tīrīšanā, izmantojiet šo triku. Jums būs nepieciešams vien plastmasas trauciņš ar vāku.