Interesants fakts

4.nov 2024
Šokolāde var būt ne tikai garšīga, bet arī veselīga. Izrādās, ka kakao var pazemināt asinsspiedienu, samazināt “slikto” holesterīnu un cukura līmeni asinīs. Tas ir svarīgi, jo visi minētie rādītāji ir sirds un asinsvadu sistēmas slimību riska faktori. Jaunā pētījumu metaanalīze atklāj kakao vai tumšās šokolādes labvēlīgo ietekmi uz veselību. Tika arī novērots, ka kakao lietošana neietekmē ķermeņa masas indeksu (ĶMI), vidukļa apkārtmēru, triglicerīdus, “labo” ABL holesterīnu un HbA1c, kas ir svarīgs diabēta biomarķieris.
26.okt 2024
Tā vien šķiet, ka viss neveselīgais ir garšīgs, bet veselīga pārtika ne visai. Katram uz "kārā zoba" patīk likt ko citu, bet bieži vien tie ir čipsi, bulciņas, kūciņas u.c. Visas tās lietas, kas var sabojāt mūsu figūru, ja tiek apēsts par daudz. Zinātnieki beidzot noskaidrojuši, kāpēc mums tik ļoti kārojas šāda veida pārtika!
15.okt 2024
Kafija ir viens no populārākajiem dzērieniem pasaulē. Bez šī dzēriena daudzi nespēj iedomāties savu ikdienu. Cik dažādi kafijas veidi, tik dažāda arī to pagatavošana. Viens no vienkāršākajiem veidiem, kā pagatavot šo dzērienu, ir apliet maltu kafiju ar verdošu ūdeni. 
17.sep 2024
Kā jums šķiet, vai visas ķirbja daļas ir ēdamas? Izrādās, ka tā ir!
7.sep 2024
Ko tādu mēs jums varētu atklāt par sieru, ko noteikti nebūsiet iepriekš dzirdējuši?
22.aug 2024
Vai zinājāt, ka sēnes nav iespējams pārgatavot? Izrādās, ka tā ir! Sēnes ir viens no retajiem produktiem, kuru nav iespējams pārcept jeb vienalga, cik ilgi gatavosiet tās, tās vienmēr būs labas, ar nosacījumu, ja tās nepiededzināsiet!
22.jūl 2024
Vistas gaļa ir viens no populārākajiem un visbiežāk patērētajiem gaļas veidiem pasaulē. Lai arī ir gaļa, kuru cilvēki mēdz ēst jēlu, vistas gaļa nav to starpā. Kāpēc vistas gaļu nevar ēst jēlu un kas notiks, ja apēdīsim jēlu putna gaļu?
19.jūl 2024
Daudzi cilvēki nespēj savu ikdienu iedomāties bez karsti kūpošas kafijas tases. Kafija sniedz mums enerģiju un mundrumu, tieši tāpēc to nav ieteicams dzert vēlu vakaros, lai neietekmētu miega kvalitāti un spētu aizmigt.
5.jūl 2024
Vai drīkst ēst sapelējušu sieru, ja pelējumu nogriež nost? Uz šo jautājumu atbild Lielbritānijas Nacionālā veselības dienesta ārsts Karan Rajans.
16.jun 2024
Francijā veikts interesants pētījums, kurā atrasta saistība starp lielāku alkohola patēriņu un skaļu mūziku.
1.jun 2024
Vasaras neizbēgama sastāvdaļa ir cīņa ar odiem. Šoreiz atklāsim, kādu interesantu faktu par šiem tik ļoti nemīlētajiem kukaiņiem!
29.mai 2024
Vasarā cīņa ar odiem ir neizbēgama. Brīžos, kad tiem ir izdevies uzbrukt nepamanītiem un iekost, rodas nepatīkama sajūta. Daudziem odu kodumi mēdz niezēt. Kāpēc tā?
25.mai 2024
Šokolādes un lazdu riekstu krēms "Nutella" ir daudzu cilvēku iemīļots. Tas labi sader kā ar pankūkām, tā grauzdētu maizi. Veikalos pieejami dažādi šāda veida krēmi, kurus ražo arī citi uzņēmumi, taču vispopulārākais ir tieši uzņēmuma "Ferrero" ražotais krēms.
17.mai 2024
Vai tev nereti mēdz aizkrist ausis? Tas nav nekas patīkams. Uzzini, kāds varētu būt iespējamais iemesls.
14.mai 2024
Kuram gan tā nav noticis, ka pēkšņi vēders sāk burbuļot un kurkstēt visnepiemērotākajā brīdī, piemēram, pasākuma laikā vai pilnīgā klusmā. Kāpēc tā notiek, kas izraisa vēdera kurkstēšanu, ja neesam izsalkuši?
27.mar 2024
Šonedēļ daudzviet pasaulē tiks svinētas Lieldienas. Lai arī šie ir starptautiski svētki un tos atzīmē daudzviet pasaulē, ne tikai Latvijā, ir vairākas valstis, kurus šie svētki nemaz neskar.
26.mar 2024
Jau pavisam drīz svinēsim Lieldienas. Ar ko visbiežāk cilvēkiem asociējas Lieldienas? Ar šokolādes zaķiem, krāsainām olām un olu kaujām, kā arī ģimenes kopā sanākšanu.
23.mar 2024
Vai zinājāt, ka par mūsu ausu sēra izskatu un ķermeņa aromātu ir atbildīgs viens un tas pats gēns?
20.mar 2024
Ir cilvēki, kuri, skatoties uz spožo sauli, vienmēr šķauda. Tas pats var notikt, skatoties arī uz cita veida spilgtu gaismu. Kāpēc tā notiek?
5.mar 2024
Vai jūs zinājāt, ka tēju var dzert pareizi un arī nepareizi? Izrādās, ka ir viena darbība, kuru eksperti silti iesaka nedarīt, dzerot tēju, lai nesabojātu tās garšu!