Interesants fakts par šokolādes un riekstu krēmu "Nutella"

© unsplash.com

Šokolādes un lazdu riekstu krēms "Nutella" ir daudzu cilvēku iemīļots. Tas labi sader kā ar pankūkām, tā grauzdētu maizi. Veikalos pieejami dažādi šāda veida krēmi, kurus ražo arī citi uzņēmumi, taču vispopulārākais ir tieši uzņēmuma "Ferrero" ražotais krēms.

pexels.com

Vien retais zina, ka "Nutella" radās pavisam nejauši.

Itālijas šokolādes ražotājs "Ferrero" Otrā pasaules kara laikā nevarēja iegūt pietiekami daudz kakao pupiņu, lai varētu ražot šokolādi. Uzņēmums nolēma kakao pupiņām pievienot klāt lazdu riekstus, lai iegūtu vairāk saldā produkta.

Rezultātā daudziem cilvēkiem iegaršojās jaunais šokolādes un riekstu produkts. Kopš tā laika "Nutella" ir kļuvusi par globālu zīmolu.

Interesanti, ka kopumā ceturtā daļa jeb 25% no pasaulē iegūtajiem lazdu riekstiem, tiek izmantoti tieši "Nutellas" ražošanā.

Uzņēmums "Ferrero", lai gatavotu saldo šokolādes un riekstu krēmu, lazdu riekstus iepērk no dažādām pasaules valstīm, tai skaitā Čīles un Austrālijas. Interesants ir fakts, ka pieprasījums pēc "Nutellas" ir tik liels, ka uzņēmums sadarbojas ar pasaules universitātēm, kuras mēģina laboratorijās izaudzēt lazdu riekstus, lai tie nekad nebeigtos un krēma ražošana neapstātos.

Avots

Dzīvo gudri!

Mēdz teikt, ka sievietes ir no Venēras, bet vīrieši no Marsa. Lai arī daudzās lietās mēs esam līdzīgi, ir atsevišķas pazīmes un situācijas, kurās rīkojamies pavisam atšķirīgi. Šoreiz apkopojām astoņas būtiskākās atšķirības starp vīriešiem un sievietēm!

Svarīgākais