Interesants fakts par šokolādes un riekstu krēmu "Nutella"

© unsplash.com

Šokolādes un lazdu riekstu krēms "Nutella" ir daudzu cilvēku iemīļots. Tas labi sader kā ar pankūkām, tā grauzdētu maizi. Veikalos pieejami dažādi šāda veida krēmi, kurus ražo arī citi uzņēmumi, taču vispopulārākais ir tieši uzņēmuma "Ferrero" ražotais krēms.

pexels.com

Vien retais zina, ka "Nutella" radās pavisam nejauši.

Itālijas šokolādes ražotājs "Ferrero" Otrā pasaules kara laikā nevarēja iegūt pietiekami daudz kakao pupiņu, lai varētu ražot šokolādi. Uzņēmums nolēma kakao pupiņām pievienot klāt lazdu riekstus, lai iegūtu vairāk saldā produkta.

Rezultātā daudziem cilvēkiem iegaršojās jaunais šokolādes un riekstu produkts. Kopš tā laika "Nutella" ir kļuvusi par globālu zīmolu.

Interesanti, ka kopumā ceturtā daļa jeb 25% no pasaulē iegūtajiem lazdu riekstiem, tiek izmantoti tieši "Nutellas" ražošanā.

Uzņēmums "Ferrero", lai gatavotu saldo šokolādes un riekstu krēmu, lazdu riekstus iepērk no dažādām pasaules valstīm, tai skaitā Čīles un Austrālijas. Interesants ir fakts, ka pieprasījums pēc "Nutellas" ir tik liels, ka uzņēmums sadarbojas ar pasaules universitātēm, kuras mēģina laboratorijās izaudzēt lazdu riekstus, lai tie nekad nebeigtos un krēma ražošana neapstātos.

Avots

Dzīvo gudri!

Lai gan daudziem cilvēkiem Ziemassvētki šķiet gada skaistākais laiks, kas pārpildīts ar viesu uzņemšanu un viesos došanos, tomēr daudzi izjūt stresu, rīkojot viesības. Lai šo uzdevumu padarītu vieglāku, ir atklāta jauna formula, kas sakņojas datos un ir izstrādāta, lai palīdzētu izveidot izcilu Ziemassvētku balli, raksta “Daily Mail”.

Svarīgākais