Interesants fakts: kāpēc burbuļo un kurkst vēders?

© pexels.com

Kuram gan tā nav noticis, ka pēkšņi vēders sāk burbuļot un kurkstēt visnepiemērotākajā brīdī, piemēram, pasākuma laikā vai pilnīgā klusmā. Kāpēc tā notiek, kas izraisa vēdera kurkstēšanu, ja neesam izsalkuši?

unsplash.com

Kāpēc vēders visu laiku kurkst un burbuļo?

Atbilde ir pavisam vienkarša.

Pirmais iemesls ir bads. Ja esam izsalkuši un sen neesam ēduši, tad agri vai vēlu nāksies saskarties ar vēdera kurkstēšanu.

Savukārt, ja esam paēduši, bet vēders tāpat kursts, tad pie vainas var būt dažādas lietas. Viens no iemesls varētu būt tāds, ka pa jūsu zarnām pārvietojas gāzes. Tāpat vēders var kurkstēt, ja lēni strādā gremošanas trakts un apēstā pārtika tiek lēni pārstrādāta, kā arī noteiktu pārtikas produktu ēšana var ietekmēt to, ka var sākt kurkstēt vēders.

Vēdera kurkstēšana, burbuļošana ir normāla parādība un par to nevajadzētu satraukties. Vienīgi, ja šo kurkstēšanu nepavada līdzi sāpes, tad gan nepieciešams doties pie ārsta.

Avots

*Raksti Lifehacks.lv ir paredzēti tikai informatīviem un izglītības mērķiem, tie neaizstāj profesionālu medicīnisko padomu, diagnostiku vai ārstēšanu. Vienmēr konsultējieties ar ārstu, ja jums rodas jautājumi par veselības stāvokli.

Veselība

Šis nekaitīgais, bet reizēm vizuāli traucējošais ādas stāvoklis var ietekmēt mūsu pašapziņu. Lai palīdzētu labāk izprast celulīta veidošanās cēloņus un sniegtu padomus tā mazināšanai, savos ieteikumos dalās kosmētiķe Kristiāna Šņepste un farmaceite Liene Graudiņa.

Svarīgākais