Interesants fakts par ķirbjiem

© unsplash.com

Kā jums šķiet, vai visas ķirbja daļas ir ēdamas? Izrādās, ka tā ir!

Visas ķirbja daļas — ziedi, lapas, stublāji, sēklas, mīkstums un miza — ir ēdamas!

Ja jūs dārzā audzējat ķirbjus, tad varat ēst pilnīgi visu, ko šis augs jums dod, tajā skaitā lapas un ziedus.

Interesanti, ka ziedus var pat ēst termiski neapstrādātus! Tie būs gardi, ja pievienosiet tos salātiem vai pildot un cepot cepeškrāsnī. Bet ķirbju lapas varat izmantot gluži kā spinātus.

Protams, ķirbi pašu par sevi (tā cieto daļu) var pagatavot neskaitāmi dažādās variācijās, gan saldā, gan sāļā veidā.

Ķirbja mīksto daļu, kuru visbiežāk izmetam, varam izmantot, gatavojot dārzeņu buljonu. Savukārt grauzdētas ķirbja sēklas var pievienot salātiem, krēmzupām.

Lai arī ēdamas ir visas ķirbja daļas, ne visas būs vienlīdz gardas!

Avots

Dzīvo gudri!

Katram ir sava ik rīta un vakara rutīna, kāds dušā iet tikai vakarā, cits no rīta, bet vēl kāds gan no rīta, gan vakarā. Tas viss atkarīgs no mūsu paradumiem. Tomēr visbiežāk visi cilvēki no rīta pēc pamošanās un vakarā pirms gulētiešanas tīra zobus un nomazgā seju. Lai arī katram ir sava rīta un vakara rutīna, eksperti iesaka neaizmirst par pareizu sejas kopšanu. Šoreiz noskaidrosim, kāda, pēc "Healthline" ekspertu domām, ir pareizā rīta rutīna sejas ādas kopšanā. 

Svarīgākais