Interesants fakts par ķirbjiem

© unsplash.com

Kā jums šķiet, vai visas ķirbja daļas ir ēdamas? Izrādās, ka tā ir!

Visas ķirbja daļas — ziedi, lapas, stublāji, sēklas, mīkstums un miza — ir ēdamas!

Ja jūs dārzā audzējat ķirbjus, tad varat ēst pilnīgi visu, ko šis augs jums dod, tajā skaitā lapas un ziedus.

Interesanti, ka ziedus var pat ēst termiski neapstrādātus! Tie būs gardi, ja pievienosiet tos salātiem vai pildot un cepot cepeškrāsnī. Bet ķirbju lapas varat izmantot gluži kā spinātus.

Protams, ķirbi pašu par sevi (tā cieto daļu) var pagatavot neskaitāmi dažādās variācijās, gan saldā, gan sāļā veidā.

Ķirbja mīksto daļu, kuru visbiežāk izmetam, varam izmantot, gatavojot dārzeņu buljonu. Savukārt grauzdētas ķirbja sēklas var pievienot salātiem, krēmzupām.

Lai arī ēdamas ir visas ķirbja daļas, ne visas būs vienlīdz gardas!

Avots

Dzīvo gudri!

Mēs visi vēlamies, lai mūsu apģērbs izskatītos pēc iespējas labāk un kalpotu pēc iespējas ilgāk. Viens no veidiem, kā pagarināt drēbju kalpošanas laiku, ir aizsargāt tās veļas mašīnā un žāvētājā, izgriežot tās otrādi. Kāpēc ir svarīgi, drēbes mazgājot izgriezt uz otru pusi, un kāda veida apģērbam ir vislielākais ieguvums no izgriešanas, raksta “Southern Living”.

Svarīgākais