Noskaidro: kas var notikt, ēdot jēlu vistas gaļu?

© unsplash.com

Vistas gaļa ir viens no populārākajiem un visbiežāk patērētajiem gaļas veidiem pasaulē. Lai arī ir gaļa, kuru cilvēki mēdz ēst jēlu, vistas gaļa nav to starpā. Kāpēc vistas gaļu nevar ēst jēlu un kas notiks, ja apēdīsim jēlu putna gaļu?

Kā norāda Amerikas Slimību kontroles un profilakses centrs neapstrādāta vistas gaļa var būt inficēta ar dažādiem mikrobiem, kas var negatīvi ietekmēt mūsu veselību.

Termiski apstrādājot vistas gaļu šie mikrobi iet bojā un vairs nepastāv risks inficēties ar dažādām slimībām.

Amerikas Slimību kontroles un profilakses centrs norāda, ka neapstrādāta vistas gaļa var saturēt Salmonellas bakterijas, Kampilobaktērijas vai Clostridium perfringens baktērijas.

Ēdot termiski neapstrādātu vistas gaļu, kura satur kādu no baktērijām, mēs varam saindēties.

Amerikas Slimību kontroles un profilakses centrs lēš, ka katru gadu Amerikas Savienotajās Valstīs aptuveni 1 miljons cilvēku saindējas ar pārtiku, ēdot inficētu mājputnu gaļu.

Avots

Uzturs

Glutēns jeb lipeklis ir ūdenī nešķīstošu olbaltumvielu grupa, kas atrodama kviešos, miežos un rudzos jeb graudaugos. Virspusēji domājot, var šķist, ka glutēnu satur vien maize, smalkmaizītes un kūkas. Taču tā nav! Glutēnu satur daudzi ikdienā bieži izmantoti pārtikas produkti. Cilvēkiem, kuriem ir glutēna nepanesamība vai tie, kuri vēlas no tā izvairīties, jābūt ļoti uzmanīgiem. Apkopojām dažus pārsteidzošākos produktu, kuri satur glutēnu!