Noskaidro: kas var notikt, ēdot jēlu vistas gaļu?

© unsplash.com

Vistas gaļa ir viens no populārākajiem un visbiežāk patērētajiem gaļas veidiem pasaulē. Lai arī ir gaļa, kuru cilvēki mēdz ēst jēlu, vistas gaļa nav to starpā. Kāpēc vistas gaļu nevar ēst jēlu un kas notiks, ja apēdīsim jēlu putna gaļu?

Kā norāda Amerikas Slimību kontroles un profilakses centrs neapstrādāta vistas gaļa var būt inficēta ar dažādiem mikrobiem, kas var negatīvi ietekmēt mūsu veselību.

Termiski apstrādājot vistas gaļu šie mikrobi iet bojā un vairs nepastāv risks inficēties ar dažādām slimībām.

Amerikas Slimību kontroles un profilakses centrs norāda, ka neapstrādāta vistas gaļa var saturēt Salmonellas bakterijas, Kampilobaktērijas vai Clostridium perfringens baktērijas.

Ēdot termiski neapstrādātu vistas gaļu, kura satur kādu no baktērijām, mēs varam saindēties.

Amerikas Slimību kontroles un profilakses centrs lēš, ka katru gadu Amerikas Savienotajās Valstīs aptuveni 1 miljons cilvēku saindējas ar pārtiku, ēdot inficētu mājputnu gaļu.

Avots

Uzturs

Kā zināms, kas par daudz, tas par skādi! Lietojot atsevišķus pārtikas produktu vai produktu grupas lielos daudzumos var rasties alerģiska reakcija - sejas nepilnības (piem., niezoši izsitumi, pumpas un pat krunciņas). Uzziniet, kuri pārtikas produkti var veicināt sejas nepilnību veidošanos!

Svarīgākais