grils

Vakar, 18:03
Ir daudz veidu, kā pagatavot hotdogus. Var tos perfekti pagatavot mikroviļņu krāsnī mazāk nekā minūtes laikā, izcept lielu hotdogu porciju cepeškrāsnī vai iemērkt tos mīklā un fritēt.
21.mai
Atnākot siltajam un saulainajam laikam, arvien vairāk vēlamies uzturēties svaigā gaisā, tai skaitā – grilējot gardus ēdienus. Kā saplānot grila maltīti, lai tā būtu veselīga un organisms justos labi pēc gardā piknika? Kāda piesardzība jāievēro, gatavojot ēdienus pie dabas? Stāsta BENU Aptiekas piesaistītā eksperte, sertificēta uztura speciāliste Liene Sondore un BENU Aptiekas farmaceits Konstantīns Čerjomuhins.
20.mai 2024
Anglijā kāda vegānu ģimene ir sašutusi, ka viņu gaļas ēdāji kaimiņi savā pagalmā rīko grila ballīti un gatavo steikus uz atklātas uguns, un sūta sūdzību vēstules. Ar stāstu dalās tv3.lt.
4.mai 2024
Netīrs grils var apdraudēt veselību un drošību, tāpēc ir labi zināt, kā vislabāk uzturēt grilu tīru.
2.mai 2024
Grilēšanas sezonā folija ir pavāra slepenais ierocis. Uzziniet veidus, kā izmantot šo brīnišķīgo vairākuzdevumu priekšmetu.
4.jūl 2022
Vasarai piestāv grilēti ēdieni. Tomēr ne visiem mājās ir pieejams grils. Ja vēlaties doties atpūta pie dabas un grilēt gardus ēdienus, bet jums nav grila, izveidojiet to pats!
4.jun 2021
Lai arī šogad vasaras sākums ir samērā gauss, nekas neliedz to padarīt patīkamāku un baudāmāku ar gardiem un viegli pagatavojamiem grila ēdieniem. Ja līdz šim augļi un ogas bija vairāk ierasti kā deserta sastāvdaļa, tad šosezon pieredzes bagātais šefpavārs un lauku gardēdis Dzintars Kristovskis aicina tos izmēģināt apvienojumā ar grilēšanai ierastajiem zivju, gaļas un veģetārajiem ēdieniem, tādējādi tiem piešķirot svaigu un oriģinālu akcentu. Lūk, piecas mutē kūstošu grilēto ēdienu receptes katrai gaumei, ko baudīt uz terases, mājas pagalmā vai kāda vasarīga izbrauciena noslēgumā pie dabas. Lai sākas piknika un grila sezona jebkuros laika apstākļos!
29.mai 2021
Lai arī šogad vasaras sākums ir samērā gauss, nekas neliedz to padarīt patīkamāku un baudāmāku ar gardiem un viegli pagatavojamiem grila ēdieniem.
4.mai 2021
Kad saule sāk ne tikai spīdēt, bet arī sildīt, dārza, lauku sētas vai pat nelielas terases īpašniekiem ir iespējas pamodināt sevī mītošo kulināru un šaurā ģimenes lokā pagatavot restorāna cienīgos grila ēdienus. Taču, lai gan gatavošana process, gan rezultāts sagādātu prieku, ir svarīgi izvēlēties pareizo grilu.
22.jun 2020
Gatavojoties Jāņu svinēšanai, grilēšanas piederumu pieprasījums mazumtirgotāju veikalos šogad ir samazinājies, pastāstīja Latvija mazumtirgotāju.
22.jun 2020
Lai gan vairums grilētāju vēl aizvien dod priekšroku tradicionālajam šašlikam, mūsdienās pieejamās grilētu ēdienu variācijas ir teju bezgalīgas. Grilēt var gandrīz jebko: dārzeņus, maizi, augļus, pat zefīru, ogas un jūras. Līgo svētkos blakus jau tradicionālajam pašu sietajam ķimeņu sieram un alum iesakām nogaršot ko netradicionālāku. Rimi Gardēži Normunds Baranovskis, Signe Meirāne un Liene Zemīte iesaka trīs receptes Līgo svētku grilam, kuras neatstās vienaldzīgas nevienas garšu kārpiņas.
15.jun 2019
Populārākie grila sezonas produkti Latvijā ir vistas gaļas šašliks, cūkgaļas šašliks un dažādas cepamdesiņas, seko kupāti, jēra gaļas šašliks, burgeri, ribiņas un vistas šķiņķīši, secināts gaļas pārstrādes uzņēmuma "Forevers" sadarbībā ar pētījuma kompāniju "Norstat Latvija" veiktajā aptaujā.
5.jun 2019
Jau pavisam drīz pie durvīm klauvēs Jāņi un Līgo svētki, kad nodosimies garda ēdiena baudīšanai, dziesmām, ugunskura kuršanai, visvairāk - gaļas grilēšanai! Kādam labāk garšo paša marinēts šašliks, cits dod priekšroku grilsieram vai dārzeņiem, bet, lai kādus produktus arī izvēlētos, grilēšana ir aizraujošs process, kura gaitā var ļaut vaļu fantāzijai un atrast lieliskas garšu kombinācijas.
29.mai 2019
Aizvadītajā piektdienā, 24. maija pievakarē, omulīgajā K. K. fon Stricka villas pagalmā norisinājās zīmola “Hellmann's” organizētā vasaras sezonas atklāšanas grila ballīte, ko kuplā skaitā apmeklēja lieli un mazi brīvdabas pasākumu entuziasti, tostarp arī mediji, blogeri un viedokļu līderi, ļaujoties ēšanas priekiem un citām jautrām aktivitātēm visa vakara garumā. Par grila ballītes galveno varoni tika izvēlēts burgers, ko dažādās tā variācijās uz vietas pagatavoja pasākuma vēstneši – ēdienu stiliste un dažādu oriģinālu recepšu autore Linda Vilmansone-Virbule un pavārmākslas blogeris Kaspars Virsnītis jeb My Food Blogger. Pasākuma vadītāja lomā iejutās allaž pozitīvais Mārtiņš Kapzems, savukārt par enerģiski uzlādējošu muzikālo pavadījumu rūpējās DJ Plastic.
3.mai 2019
Vai tu jau esi atklājis grilēšanas sezonu? Ja vēl nav sanācis, tad Līgo dienā vai Jāņos ir īstais brīdis, lai kopā ar tuviniekiem uzceptu gardu gaļu un malkotu atspirdzinošus dzērienus. Taču, lai gaļa sanāktu maiga un sulīga, portāls gardedis.lv iesaka ņemt vērā pāris būtiskus padomus.
1.mai 2019
Sulīgi izcepta gaļa, zivs vai dārzeņi ir katra grilētāja lepnums, un Santa Maria BBQ skolā apkopoti daudzi knifi, lai pie grila pavadītais laiks tiešām sniegtu gandarījumu un gardu maltīti, atsaucoties uz portālu gardedis.lv, iesaka jaunais un talantīgais pavārs Haralds Saušs.
26.apr 2019
Pavisam drīz svinēsim Līgo svētkus un Jāņus kuplā ģimenes lokā. Lai svinības varētu nesteidzīgi baudīt pie dabas krūts, cepot šašliku un baudot tā garšu, portāls gardedis.lv piedāvā sešus veidus, kā iespējams iemarinēt vistas gaļu. Lai izdevušies svētki!
25.apr 2019
Drīz visā Latvijā tiks atzīmēti gan Līgo svētki, gan Jāņi. Ja lustēties grasies kuplā gimenes un radu lokā, un svētku galdam būs nepieciešams pagatavot daudz ēdienu, nepiemirsti, ka grilēt var ne tikai gaļu, bet arī citus ēdienus, par kuriem pat iepriekš varbūt nebūsi iedomājies. Ieskaties tablespoon.com apkopotajās idejās un iedvesmojies!
20.jūl 2017
Vasara ir laiks, kad notraušam no grila putekļus un palutinām savas garšas kārpiņas ar dažādiem grilējumiem. Grilējumu garšas nianses viennozīmīgi izcels arī piemērotas mērces.
21.jun 2017
Vasara viennozīmīgi ir laiks, kad itin bieži mūsu nāsis un garšas kārpiņas patīkami kairina grilētas gaļas smarža, kā izrādās, viena no būtiskākajām detaļām šajā procesā ir marināde un pats marinēšanas process, jo tieši tā varam izcelt ikvienas gaļas garšas īpatnības.