Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Gardēžiem

Interesanti! Kādi ir populārākie grila sezonas produkti Latvijā

© F64

Populārākie grila sezonas produkti Latvijā ir vistas gaļas šašliks, cūkgaļas šašliks un dažādas cepamdesiņas, seko kupāti, jēra gaļas šašliks, burgeri, ribiņas un vistas šķiņķīši, secināts gaļas pārstrādes uzņēmuma "Forevers" sadarbībā ar pētījuma kompāniju "Norstat Latvija" veiktajā aptaujā.

Pēc aptaujas datiem, tādus grila produktus kā burgerus un cepamdesiņas vairāk izvēlas grilēt jaunieši vecumā no 18 līdz 29 gadiem, kas ļāvis secināt, ka jauniešu auditorijai patīk eksperimentēt salīdzinājumā ar citas paaudzes pārstāvjiem.

Tikmēr cūkgaļas, tāpat kā jēra gaļas šašliku, biežāk izvēlas grilēt iedzīvotāji vecumā no 40 līdz 59 gadiem. Savukārt vistas gaļas šašliks ir populārs grila kategorijas produkts visās vecuma grupās.

Aptaujā secināt, ka ir atšķirības starp Rīgas, Pierīgas un Latvijas reģionu iedzīvotāju gaļas grilēšanas paradumiem. Latvijas reģionos lielāka popularitāte ir cūkgaļas šašlikam, it īpaši Latgalē un Zemgalē, savukārt jēra gaļai lielāka priekšroka tiek dota Latgalē un Pierīgā. Aptaujā arī secināts, ka atšķirībā no citiem reģioniem Latgales iedzīvotāji vairāk pieturas pie klasiskām izvēlēm, savām maltītēm retāk izvēloties netradicionālus grila produktus, piemēram, vistas šķiņķīšus un burgerus.