Vasara ir laiks, kad notraušam no grila putekļus un palutinām savas garšas kārpiņas ar dažādiem grilējumiem. Grilējumu garšas nianses viennozīmīgi izcels arī piemērotas mērces.
Vasara viennozīmīgi ir laiks, kad itin bieži mūsu nāsis un garšas kārpiņas patīkami kairina grilētas gaļas smarža, kā izrādās, viena no būtiskākajām detaļām šajā procesā ir marināde un pats marinēšanas process, jo tieši tā varam izcelt ikvienas gaļas garšas īpatnības.
Sestdien Zemgalē vecāku neuzmanības dēļ kāds septiņus gadus vecs zēns guvis muguras apdegumus, stāvot pie grila, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Sarmīte Skujiņa.
Lai sarīkotu ballīti brīvā dabā vai dārza svētkus, neko daudz jau nevajag: pietiek ar patīkamu laiku, jauku kompāniju un maltīti, ko viegli pagatavot svaigā gaisā.