Pavisam drīz svinēsim Līgo svētkus un Jāņus kuplā ģimenes lokā. Lai svinības varētu nesteidzīgi baudīt pie dabas krūts, cepot šašliku un baudot tā garšu, portāls gardedis.lv piedāvā sešus veidus, kā iespējams iemarinēt vistas gaļu. Lai izdevušies svētki!
Sīpolu un ķiplokus sakapā, samaisa ar sāli un pipariem, citronu sulu.
Ar marinādi ieziež vistas gaļu un atstāj marinēties ledusskapī uz 4-6 stundām.
Ķiplokus sakapā, samaisa ar pārējām sastāvdaļām.
Vistas gaļu pārlej ar marinādi un atstāj ledusskapī uz nakti.
Vistas gaļu sagriež, pievieno garšvielas, citrona sulu, olīveļļu - visu samaisa, atstāj marinēties uz 30 minūtēm.
Sīpolus sakapā, pievieno olīveļļu, garšvielas, lauru lapas.
Marinādē liek vistas gaļu, samaisa un atstāj uz 5-6 stundām.
Samaisa olīveļļu ar vīnu, pievieno rozmarīnu un garšvielas, pārlej gaļai, marinē istabas temperatūrā 30 minūtes.
Izspiež greipfrūta sulu, pielej ūdeni, etiķi, medu - samaisa.
Sīpolus un ķiplokus sakapā - pārkaisa vistas gaļai, pārlej marinādi.
Atstāj uz 4 stundām.