Ekonomika

5.jun 2018
"ABLV Bank" pašlikvidāciju paredzēts saskaņot arī ar ASV institūcijām, otrdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).
4.jun 2018
Baltijā veiktais pētījums par iecienītākajiem zīmoliem liecina, ka Latvijā neviens no pašmāju zīmoliem nav iekļuvis TOP 10. Lielākoties reģionālie un globālie zīmoli ieņem vadošās topa pozīcijas arī Igaunijā un Lietuvā.
4.jun 2018
Uzņēmējdarbību uzsākot un iztēlojoties uzņēmējdarbības formu, bieži pamatā ir biznesa ideja, kas ir balstīta uz emocijām, vēlmi gūt peļņu vai realizēt kādu ilgtermiņa ieceri. Taču, kā jau esot bez pieredzes, tā dibinātāji piemirst pasargāt sevi un padomāt soli uz priekšu. Attopas tikai tad, kad problēmsituāciju paša spēkiem nav iespējams atrisināt un ir jāmeklē jurista palīdzība, atzīst juridiskā biroja “Jurists ABC” vadītājs Jānis Kursišs.
4.jun 2018
Ministru prezidents Māris Kučinskis pirmdien, 4. jūnijā,Tallinā piedalījās Baltijas valstu premjerministru un Polijas Republikas ārlietu ministra reģionālajā sanāksmē.
4.jun 2018
Lai optimizētu starpbanku un klientu sadarbību kredītsaistību pārkreditēšanas gadījumos, Latvijas Komercbanku asociācijas biedri - 16 bankas Latvijā - parakstījušas sadarbības līgumu par atvieglotu pārkreditēšanas kārtību.
4.jun 2018
Latvijas "PrivatBank" šogad pirmajā ceturksnī strādāja ar zaudējumiem 611 000 eiro apmērā, kas ir par 5,5% vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā, liecina bankas publiskotais finanšu pārskats. Savukārt "PrivatBank" grupas zaudējumi bija 523 000 eiro apmērā, kas ir samazinājums par 9% salīdzinājumā ar 2017.gada pirmo ceturksni.
3.jun 2018
G7 valstu finanšu ministru un Centrālo banku vadītāju sanāksmē Kanādā paustas bažas, ka ASV piemēroties tarifi sabiedrotajiem grauj brīvo tirdzniecību un uzticību globālajai ekonomikai, norādīts sanāksmes secinājumos.
2.jun 2018
Bankas sākušas pārtraukt sadarbību ar tā dēvētajiem "čaulas veidojumiem", to noguldījumu atlikums no februāra beigām līdz aprīļa beigām krities par 1 miljardu eiro jeb 38%, informē "LNT Ziņas".
31.mai 2018
Latvijā šogad pirmajā ceturksnī bija straujākais iekšzemes kopprodukta (IKP) pieaugums Baltijā, liecina Latvijas Centrālās statistikas pārvaldes dati.
30.mai 2018
Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija (OECD) savās jaunākajās prognozēs, kas publiskotas trešdien, Latvijai tiek lēsta straujākā tautsaimniecības augšupeja Baltijas valstu vidū.
28.mai 2018
Sabiedrībā pazīstamu personu sašutumam par to, ka Latvijas politiskā elite izvairās pētīt un analizēt pašreizējos procesus, ir nozīmīgs pamats. No 2016. gada vidus Ekonomikas ministrija vispār pārtrauca veikt aktuālo ekonomisko procesu analīzi.
21.mai 2018
Brīdī, kad mēs runājām ar ekonomikas zinātņu doktoru, Banku augstskolas profesoru un Ventspils augstskolas viesprofesoru Ivaru BRĪVERU, viņš vēl bija arī Saeimas deputāts (LRA). Neatkarīgā lūdza Brīvera kungu sniegt aptverošu Latvijas ekonomikas vērtējumu.
7.mai 2018
Latvijai ir jāvirzās uz bezdeficīta budžetu, pirmdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētāja vietnieks finanšu stabilitātes, finanšu pakalpojumu un kapitāla tirgus savienības jautājumos Valdis Dombrovskis (V).
2.mai 2018
Ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens un Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs parakstīja apņemšanos darīt visu no valsts un pašvaldības atkarīgo, lai nodrošinātu starptautisko biznesa pakalpojumu centru atvēršanu.
28.apr 2018
Lai Latvija piedzīvotu tīģera lēcienu, jāmaina domāšanu un attieksmi pret valsti, secināts konferencē "Uzņēmība. Zināšanas. Panākumi".
23.apr 2018
Prestižais ekonomikas medijs Bloomberg ziņo, ka ASV sankcijas pret Krieviju atstājušas jūtamu iespaidu uz Latviju.
18.apr 2018
Starptautiskais Valūtas fonds (SVF) šogad un nākamgad straujāko ekonomikas izaugsmi Baltijas valstu vidū prognozē Latvijai.
10.apr 2018
Šodien valdība atbalstīja Finanšu ministrijas (FM) priekšlikumu par augsta riska klientu finanšu operāciju ierobežojumiem Latvijas finanšu sektorā.
7.apr 2018
Saglabājoties līdzšinējām konkurētspējas tendencēm, Latvijas ekonomikai pastāv risks nonākt vidēju ienākumu slazdā, teikts Pārresoru koordinācijas centra (PKC) sagatavotajā "Latvijas ziņojumā Apvienoto Nāciju Organizācijai (ANO) par ilgtspējīgas attīstības mērķu ieviešanu".
photo_camera
6.apr 2018
Valsts ieņēmumu dienests (VID) publicējuši sarakstu ar 50 lielākajiem darba devējiem Latvijā 2017.gadā.