Ekonomika

14.jūl 2018
Ienākumu līmenim augot un ceļojumu iespējām kļūstot arvien pieejamākām, Latvijā pieaudzis to iedzīvotāju, skaits, kas sava atvaļinājuma laikā šogad plāno doties ceļojumā uz ārzemēm. Ārvalstis par sava atvaļinājuma brauciena galamērķi šogad izvēlējušies jau 44% atpūtnieku, turklāt 20% šādu lēmumu pieņēmuši, neskatoties uz esošām nenokārtotām finansiālām saistībām, - liecina Swedbank Finanšu institūta veiktā aptauja.
11.jūl 2018
Situāciju darba tirgū stabilizētu vidējā alga 1440 eiro apmērā un darbaspēka ieplūšana Latvijā, trešdien bankas "Citadele" rīkotajā diskusijā par Latvijas darba tirgu norādīja eksperti.
8.jūl 2018
Pateicoties siltajam laikam, maijā un jūnijā “Maxima Latvija” veikalos būtiski pieaudzis pircēju pieprasījums pēc vietējiem dārzeņiem un garšaugiem. Kā liecina pārdošanas dati, aizvien vairāk izvēlas ēst veselīgus, svaigus un Latvijā audzētus dārzeņus - maijā pircēji iegādājušies par 16%, bet jūnijā par 13% vairāk vietējo dārzeņu un garšaugu nekā pērn.
5.jūl 2018
61 % uzņēmēju uzņēmējdarbības vidi Latvijā uzskata par sliktu, tostarp katrs devītais (13 %) – par ļoti sliktu, bet katrs otrais (48 %) – par drīzāk sliktu, arī nomaksājamo nodokļu apjomu 90 % valsts uzņēmēju uzskata par pārlieku augstu, tostarp vairāk nekā puse (54 %) norāda, ka tas ir “krietni par augstu”, liecina Turības Biznesa indekss.
5.jūl 2018
Lēmums par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja izvēli būtu jāpieņem pēc vēlēšanām jaunajai valdībai, intervijā LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).
5.jūl 2018
Čaulas kompānijas Latvijas bankās ir iznīdētas, intervija LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).
4.jūl 2018
Vācijas kanclere Angela Merkele trešdien solījusi "pielikt visas pūles", lai izvairītos no tirdzniecības kara ar ASV.
3.jūl 2018
Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) nepiekrīt Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) vērtējumam, ka ierobežotais Latvijas darba tirgus varētu radīt nopietnas grūtības ilgtermiņa izaugsmei un arvien neatbalsta darba tirgus atvēršanu.
24.jun 2018
Kā liecina Eurobarometer pētījumu rezultāti, 80% Latvijas iedzīvotāju imigrācija no valstīm ārpus Eiropas Savienības izraisa negatīvas emocijas, bet aptuveni trešdaļa iebraucējus redz arī kā jaunu ideju un inovāciju dzinējspēku un pozitīvu ietekmi uz tautsaimniecību. Arī vairāki Latvijas uzņēmēji norādījuši, ka iebraucēji var kļūt par ekonomisku ieguvumu.
24.jun 2018
Vairums (65%) Latvijas iedzīvotāju pauž gatavību kļūt par galvotāju citas personas kredītam gadījumā, ja saņemtu šādu lūgumu, - liecina Swedbank Finanšu institūta veiktā aptauja. Lai gan šāda rīcība ir apsveicama dažādās krīzes situācijās vai gadījumos, kad tas skar pašus tuvākos līdzcilvēkus, liela daļa iedzīvotāju līdz galam neizprot galvotāja atbildības līmeni saistību uzņemšanās brīdī un tādējādi pakļauj sevi finansiālu problēmu riskam.
22.jun 2018
Piektdien stājušies spēkā Eiropas Savienības (ES) muitas tarifi, kurus bloka dalībvalstis apstiprinājušas kā atbildi uz ASV piemērotajiem tarifiem no ES importētajam tēraudam un alumīnijam.
20.jun 2018
Finansiālā atstumtība (financial exclusion) ir aktuāls temats arī šodien, kad, šķiet, ka ikvienam cilvēkam ir bankas konts. Patiesībā, pēc pasaules bankas datiem, Eiropā dzīvo 37 miljoni cilvēku, kuriem nav pieejas formālajai finanšu sistēmai un bankas pakalpojumiem. Izrādās, arī Latvijā bez bankas konta dzīvo aptuveni 10% iedzīvotāju.
16.jun 2018
Šā gada pavasarī komunikācijas aģentūras A.W.Olsen & Partners veiktais pētījums norāda, ka Latvijā tikai 5% Instagram lietotāju vecumā no 18 līdz 35 gadiem neiegādājas produktus par kuriem raksta influenceri. "Turklāt 39% aptaujas dalībnieku norādījuši, ka bieži un pat ļoti bieži iegādājas produktus, par kuriem savos ierakstos raksta influenceri," stāsta A.W.Olsen & Partners projektu vadītāja Marija Vorkule.
14.jun 2018
Lielbritānijas lidmašīnu dzinēju un luksusa automašīnu ražotājs "Rolls-Royce" ceturtdien paziņoja, ka līdz 2020.gadam plāno likvidēt 4600 darbvietas, uzņēmumam turpinot restrukturizācijas pasākumus.
13.jun 2018
Pretēji ASV prezidenta Donalda Trampa administrācijas nostājai tiesnesis otrdien atļāvis telekomunikāciju giganta AT&T un izklaides industrijas kompānijas "Time Warner" apvienošanos.
13.jun 2018
Latvijas mērķis ir atjaunot starptautiski iedragāto finanšu reputāciju un atgūt norēķinus ASV dolāros, tāpēc arī "ABLV bankas" pašlikvidācijas procesam valsts ir pievērsusi pastiprinātu uzmanību, šorīt intervijā telekanālā LNT sacīja premjers Māris Kučinskis (ZZS).
12.jun 2018
Vācija likusi autobūves uzņēmumam "Daimler" atsaukt aptuveni 774 000 "Mercedes-Benz" automobiļu, šādu lēmumu skaidrojot ar kaitīgo izmešu falsificēšanas programmatūru izmantošanu.
9.jun 2018
Neskatoties uz spriedzi, kuru radījis ASV prezidenta Donalda Trampa lēmums piemērot muitas tarifus Savienoto Valstu tērauda un alumīnija importam, G7 valstis vienojušās saglabāt uzticību "noteikumos balstītai starptautiskās tirdzniecības sistēmai".
7.jun 2018
Sarunas par tiešā avioreisa izveidi starp Latviju un Ķīnu notiek ar vairākām Ķīnas aviokompānijām, ceturtdien Ķīnas pilsētā Ninbo, kur notiek Ķīnas un Centrālās un Austrumeiropas valstu ministru konference, žurnālistiem sacīja Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Ēriks Eglītis.
5.jun 2018
"ABLV Bank" pašlikvidāciju paredzēts saskaņot arī ar ASV institūcijām, otrdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).