Trešdiena, 8.maijs

redeem Staņislava, Staņislavs, Stefānija

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

"Swedbank" galvenā ekonomista Latvijā amatā stāsies Strašuna

© f64

Swedbank Latvijā vecākā ekonomiste Lija Strašuna kļūs par Swedbank galveno ekonomisti Latvijā līdz ar Mārtiņa Kazāka iecelšanu Latvijas Bankas padomē. Savukārt par Swedbank Makroekonomikas pētījumu daļas vadītāju Baltijā un Swedbank Grupas galvenā ekonomista vietnieku kļūs Swedbank galvenais ekonomists Lietuvā Nerijus Mačulis.

Nerijus Mačiulis un Lija Strašuna stāsies Mārtiņa Kazāka vietā, kurš ar Saeimas balsojumu ir iecelts par Latvijas Centrālās bankas Padomes locekli. "Vēlos izmantot iespēju pateikties Mārtiņam par viņa izcilo pienesumu Swedbank grupai. Ar dalītām jūtām - skumjām un lepnumu - no sirds apsveicu viņu ar jauno amatu Latvijas centrālajā bankā", pauž Swedbank Grupas Pētījumu struktūrvienības vadītājs Olofs Manners.

Nerijus un Lija darbu jaunajos amatos sāks no 1. augusta.

"Esmu gandarīts paziņot, ka mūsu Lietuvas galvenais ekonomists Nerijus būs arī Swedbank Makroekonomikas pētījumu struktūrvienības vadītājs Baltijai, kā arī Swedbank grupas galvenā ekonomista vietnieks. Esot nostrādājis ciešā sadarbībā ar Nerijusu vairākus gadus, esmu iepazinis un augstu vērtēju viņa darba nevainojamo kvalitāti un zināšanas. Savukārt Swedbank vecākā ekonomiste Latvijā Lija Strašuna turpmāk pildīs galvenā ekonomista Latvijā pienākumus. Lija ir pašsaprotama izvēle šim amatam un esmu ļoti priecīgs, ka viņa tam ir piekritusi," saka Olofs Manners.