Ekonomika

31.aug 2022
Gada inflācija eirozonā jūlijā palielinājusies līdz 9,1% salīdzinājumā ar 8,9% jūlijā, liecina trešdien publiskotais Eiropas Savienības statistikas departamenta "Eurostat" ātrais novērtējums.
31.aug 2022
Uzņēmumu apvienošanās un iegādes darījumu skaits Baltijas valstīs šogad noteikti nebūs tik liels kā pagājušajā gadā, intervijā aģentūrai LETA prognozēja uzņēmumu iegādes un apvienošanās (M&A) darījumu konsultanta "Oaklins M&A Baltics" partnere Latvijā un "Oaklins" globālās izpildkomitejas pārstāve Valērija Lieģe.
31.aug 2022
Augsto energoresursu cenu dēļ priekšā ir sarežģīts laiks, trešdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Eiropas Komisijas priekšsēdētājas izpildvietnieks Valdis Dombrovskis (JV).
29.aug 2022
Latvijas monetārās finanšu iestādes (MFI), galvenokārt bankas, šogad septiņos mēnešos strādāja ar 155,9 miljonu eiro peļņu, kas ir par 12,5% vairāk nekā 2021.gada attiecīgajā periodā, liecina Latvijas Bankas publiskotā informācija.
12.aug 2022
Finanšu ministrija (FM) paaugstina 2022.gada ekonomikas izaugsmes prognozi līdz 2,8%, salīdzinājumā ar martā prognozēto 2,1%, savukārt nākamgad gaidāma izaugsmes palēnināšanās līdz 1%, informē FM pārstāvji.
10.aug 2022
Pērn kopējais mazumtirdzniecības apjoms tiešās tirdzniecības nozarē Latvijā pieauga par 13,4%, un sasniedza 84 miljonus eiro bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), informē Baltijas Tiešās tirdzniecības asociācijas ģenerālsekretārs Gintauts Zalecks.
8.aug 2022
Patēriņa cenas šogad jūlijā salīdzinājumā ar jūniju Latvijā pieauga par 2,2%, bet gada laikā - šogad jūlijā salīdzinājumā ar 2021.gada jūliju - patēriņa cenas palielinājās par 21,5%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.
8.aug 2022
Nepieciešamības gadījumā valdība būs gatava domāt par papildu atbalsta pasākumiem energoresursu izmaksu kompensēšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja labklājības ministrs Gatis Eglītis (K).
4.aug 2022
Paplašinot nākamajā apkures sezonā plānotos atbalsta pasākumus iedzīvotājiem, valsts energoapgādes izmaksu kompensēšanas pakotnes kopējā atbalsta summa palielināsies no plānotajiem 350 līdz 430 miljoniem eiro, intervijā TV3 atzīmēja labklājības ministrs Gatis Eglītis (K).
2.aug 2022
Ņemot vērā, ka inflācija lielā mērā šobrīd tiek importēta un veidojas no pieaugošajām energoresursu cenām, valdībai nav efektīvu risinājumu inflācijas mazināšanai, intervijā aģentūrai LETA atzina Fiskālās disciplīnas padomes (FDP) priekšsēdētāja Inna Šteinbuka, piebilstot, ka tādēļ vienīgais, ko valdība var darīt, ir mēģināt mazināt inflācijas sekas.
30.jūl 2022
Iedzīvotāju pirktspēja vismaz vasaras mēnešos joprojām saglabājas augsta, tādējādi arī nozīmīgs mazumtirdzniecības nozares sarukums nav paredzams, vēsta Finanšu ministrijas (FM) pārstāvji.
29.jūl 2022
Jūnija dati par mazumtirdzniecības apgrozījumu liecina par pieprasījuma mazināšanos, ko vēl vairāk ietekmēs patērētāju pirktspējas samazināšanās, vēsta "Swedbank" ekonomiste Laimdota Komare.
26.jūl 2022
Latvijas pirmajam "vienradzim" jeb jaunuzņēmumam, kas sasniedzis miljarda vērtību, drīzumā noteikti sekos nākamie, intervijā aģentūrai LETA prognozēja Latvijas Biznesa eņģeļu tīkla (LatBAN) izpilddirektore Kristīne Tarvida.
26.jūl 2022
Aizdevumu procentu likmes turpinās kāpt, otrdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks.
20.jūl 2022
Latvijā šogad jūlija sākumā kopējie nodokļu parādi, ieskaitot aktuālos, apturētos parādus un atmaksas termiņa pagarinājumus, bija 1,096 miljardu eiro apmērā, kas ir par 1,6% vairāk nekā mēnesi iepriekš, kā arī par 4,9% vairāk nekā gada sākumā, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) dati.
19.jūl 2022
Latvijā jūnijā bijusi augstāka gada inflācija nekā Eiropas Savienībā (ES) un eirozonā vidēji, liecina otrdien publiskotie ES statistikas biroja "Eurostat" dati.
17.jūl 2022
Pārtikas produktu cenas pasaulē jūnijā trešo mēnesi pēc kārtas nedaudz samazinājušās, taču joprojām saglabājas augstā līmenī Ukrainā notiekošā kara dēļ, ziņo ANO Pārtikas un lauksaimniecības organizācija (FAO).
10.jūl 2022
Šobrīd finanšu tirgū vērojams kritums, kas būtiski ietekmē ne vien dažādus uzkrājumu veidus visā pasaulē, bet arī pensiju otrā un trešā līmeņa plānu rezultātus tepat Latvijā, atzīst ieguldījumu pārvaldes sabiedrības "SEB Investment Management" valdes priekšsēdētājs Jānis Rozenfelds.
8.jūl 2022
Sagaidāms, ka turpmākajos mēnešos inflācija vēl turpinās augt, tāpēc Finanšu ministrija (FM) patlaban strādā pie makroekonomisko rādītāju prognožu atjaunošanas, kas tiks pabeigta augusta vidū, vēsta Finanšu ministrijas (FM) pārstāvji.
8.jūl 2022
Pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem šā gada jūnijā, salīdzinot ar maiju, patēriņa cenu līmenis pieauga par 2,4% - precēm tas pieauga par 2,7%, bet pakalpojumiem - par 1,5 procentiem, norāda Ekonomikas ministrijas (EM) Analītikas dienesta pārstāvji.