ēdiens

16.jan 2020
As­tro­lo­ģi­jā ek­sis­tē vai­rā­ki ie­tei­ku­mi, kā ēst ve­se­lī­gi, kad jā­ie­vē­ro at­slo­dze un kad var cī­nī­ties ar lie­ko sva­ru.
16.jan 2020
“Bieži no vecākiem dzirdu, ka viņu bērni ir izvēlīgi, ēd nelabprāt un tikai konkrētus ēdienus, nepieņem jaunus produktus vai atzīst tikai konkrētās formās sagrieztus burkānus,” stāsta Rimi Bērniem eksperte, sertificēta uztura speciāliste Olga Ļubina. Ko darīt, ja bērns atzīst tikai atsevišķus ēdienus, un kā “pierunāt” izvēlīgo ēdāju pagaršot ko jaunu? Pārbaudītos padomos dalās eksperte.
15.jan 2020
At­bild ser­ti­fi­cēts as­tro­logs Alek­sandrs So­ko­lovs:
15.jan 2020
Svētku laikā bieži vien pat gribot negribot ēdam pārāk daudz un ne pārāk veselīgi – patērējam vairāk našķu, arī alkoholu, smagākus ēdienus. Kādas ir visbiežākās sekas, ko izraisa šāda svētku ēdienkarte? Kā plānot savu ikdienas ēdienkarti veselīgi? Ieteikumos dalās eksperte, sertificēta uztura speciāliste Liene Sondore un farmaceite Ilze Priedniece.
12.jan 2020
Kā uzskata uztura speciālisti, ir vismaz trīs superprodukti, kuriem vienmēr jābūt cilvēka ēdienkartē.
4.jan 2020
Izrādās, ka tam, kāpēc ēdiens otrā dienā mēdz garšot labāk ir ķīmisks pamatojums, raksta "The Healthy".
11.dec 2019
No 2020.gada marta Rīgā darbu pārtraukts sešas siltā ēdiena izsniegšanas vietas, kur maltīti varēja saņemt trūcīgās un maznodrošinātās personas, taču zupas virtuves darbu joprojām turpinās.
9.dec 2019
Kāpēc gan šogad aprobežoties ar ierastajām piparkūku formiņām, ja bez piepūles iespējams radīt telpiskākas figūras? Pats process nav sarežģīts, taču rezultāts noteikti izpelnīsies paša un citu sajūsmu. Skat, cik vienkārši ir izveidot piparkūku vīriņu un egli, kas būs ne tikai apēdami, bet kalpos arī kā svētku dekori.
9.dec 2019
Daudzi no mums piekritīs, ka šī intensīvā svētku sezona ir veselīgās ēšanas lamatas. Darba balles, pasēdēšanas draugu lokā un, protams, svinības kopā ar ģimeni. Neveselīgās un kārdinošās opcijas ir burtiski degungalā un ne katram izdodas turēties pie sava ierastā ēšanas plāna. Dr. Federa Vācijas-Latvijas Kardioloģijas Privātprakses uztura speciāliste Linda Federa mierina, ka nav vērts plinti mest krūmos, bet gan ievērot dažus ieteikumus, lai svētku sezonā vienīgā lieta, ko uzņemt, ir ciemiņi mājās, ne liekie kilogrami .
29.nov 2019
“Mūsu skolā ir problēmas ar ēdināšanu (uzņēmuma “Daily” sniegtajiem pakalpojumiem), šīs problēmas tiek it kā risinātas, bet pagaidām bez rezultātiem. Komplekso pusdienu piedāvājumā regulāri sastopami dažādi pārsteigumi: plastmasas plēve, tārpiņi u.c.,” raidījumam “Bez Tabu” ziņo Rīgas Teikas vidusskolas audzēknis.
21.nov 2019
Veselīgs ēdiens ir viens no faktoriem, kas palīdzēs saglabāt veselību un dzīvot ilgi. Ārsti atklāj, kādi pieci produkti būtu jāēd katru dienu, raksta nv.ua.
6.nov 2019
Latvijā ik gadu atkritumos nonāk aptuveni trešdaļa saražotās pārtikas, bez tam vairāk nekā pusi no tās atkritumos izmet mājsaimniecības. Rimi un SKDS veiktā aptauja rāda, ka izmest atkritumos pārtikas produktus mēdz vairāk nekā divas trešdaļas jeb 67% Latvijas iedzīvotāju, turklāt šis rādītājs gada laikā pieaudzis par 8%. Visbiežāk atkritumos nonāk piens un piena produkti (47%), maize un tās izstrādājumi (40%), kā arī dārzeņi, augļi, ogas un zaļumi (35%).
25.okt 2019
No rudenī ievāktajiem dārzeņiem, augļiem un ogām iespējams saņemt visas organismam nepieciešamās uzturvielas, lai veiksmīgi pārziemotu. Katras krāsas dārzenī atrodami visdažādākie vitamīni un vērtīgas vielas, tāpēc speciālisti iesaka savu ēdienkarti veidot pēc iespējas krāsaināku, tādējādi uzņemot pēc iespējas daudzveidīgākus vitamīnus un minerālvielas. Kādas ir ieteicamās krāsas rudens ēdienkartē un kā pareizi gatavot produktus, lai tie nezaudētu savas vērtīgās īpašības, stāsta aptieku tīkla Apotheka sertificētā farmaceite Laila Zālīte.
11.okt 2019
Vēdera infekcija konstatēta apmēram 50 universālveikala "Stockmann" darbiniekiem, kurus "Trakajās dienās" ēdināja SIA "Baltic Restaurant Latvia", aģentūrai LETA apstiprināja Pārtikas un veterinārajā dienestā (PVD).
6.okt 2019
Nesen publicētais Apvienoto Nāciju Organizācijas Pārtikas un lauksaimniecības organizācijas ziņojums par panākumiem ilgtspējīgas attīstības mērķu sasniegšanā atklāj drūmu ainu: pasaule nemaz nevirzās pretī ilgtspējīgas lauksaimniecības, pārtikas drošuma un uzlabota uztura mērķiem. "Ir redzams, ka četrus gadus pēc mērķu nospraušanas regress ir kļuvis par normu attiecībā gandrīz uz visiem rādītājiem.* Milzums ļaužu turpina ciest badu, bet tikmēr līdz 2030. gadam mēs būsim sasnieguši līmeni, kad ik sekundi tiek izmestas 66 tonnas ēdiena,"*** komentē uzņēmuma "Immer Group", kas Latvijā un Ukrainā pārstāv iniciatīvu "Save Food", prezidente Irīna Mirošņika.
21.sep 2019
Vēl turpinās pikniki, ballītes, dārza viesības. Mūsdienu uztura sauklis ir – garšīgi un veselīgi! Veselīgs ēdiens nu jau ir kulta statusā. Svētkos var arī lutināt sevi un citus, bet ne viens vien ēdienam pievērš uzmanību arī pie viesību galda. Turklāt, ja ciemos ierodas draugi, kuri ikdienā ir skrejoši vai ne īpaši rūpējas par to, ko liek vēderā, nama saimniekiem ir iespēja viņiem «iebarot» ko tādu, kam ikdienā nav ne laika, ne spara.
2.sep 2019
No 4. līdz 7. septembrim Ķīpsalas izstāžu zālē uz Baltijas nozīmīgāko pārtikas industrijas notikumu Riga Food 2019, ko rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1, pulcēsies nozares profesionāļi no visas pasaules.
photo_camera
28.aug 2019
Lielbritānijā kāds leģendārās "Queen" fans savā šķīvī pamanījis Fredija Merkūrija vaibstus, vēsta "Mirror".
14.jūl 2019
Vasaras brīvlaikā bērni bieži vien mājās paliek vieni teju visu dienu. Lai atvasēm nodrošinātu pilnvērtīgu uzturu visas dienas garumā, vecākiem jālūko, ka mājās ir pieejams gan viegli pagatavojams, gan veselīgs ēdiens. Kā parūpēties, lai ledusskapī ir viss veselīgai maltītei nepieciešamais, stāsta sertificēta uztura speciāliste, Rimi Bērniem eksperte Olga Ļubina.