Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Horoskopi

Kulinārie horoskopi jeb mīlestība iet caur... zvaigznēm

© Pixabay

Ne velti saka, ka ceļš uz mīļotā cilvēka sirdi iet caur vēderu. Tas ir jauki, ja zinām, kā otru palutināt un ko pasniegt romantiskā maltītē. Ierosmei piedāvājam šos «popkultūras» horoskopus. Gan noderēs!

Ugunīgie Auni

Ņemot vērā, ka Auni ir ugunīgi un kaislīgi, nav brīnums, ka šīs horoskopa zīmes pārstāvji labprāt lieto ugunīgas garšvielas un neparastas mērces. Tradicionālā virtuve viņus garlaiko. Lai pārsteigtu Aunu, ēdienā jābūt kādam asumiņam. Viņi labprāt bauda ēdienus, kuriem pievienoti ķiploki vai sīpoli. Aunus nesamulsina uz mēles nokļuvis čili pipars, jo viņiem patīk dedzinošā sajūta mutē un tai sekojošās skudriņas pār muguru. Auni tīksminās par sulīgiem liellopu gaļas ēdieniem. No salātiem viņiem garšo redīsi un saldie pipari. Auni neatsakās no spageti, kas dāsni pārkaisīti ar parmezānu. Saldie ēdieni nekairina viņu garšas kārpiņas, tomēr Auni nekad neatsakās no sulīgas salda arbūza šķēles.

Mājas tradīcijas mīlošie Vērši

Vērsim ēšana sagādā īstu baudu. Viņi ir tie, kuru mīlestība dzimst pie bagātīgi klāta pusdienu galda. Vērsis augstu vērtē saimnieces rūpes par viņu. Turklāt ēdiena kārdinošā smarža viņam asociējas ar mieru un mājīgumu. Gaļēdājam Vērsim garšo mājās cepti un sutināti ēdieni no svaigas cūkas un liellopu gaļas. Vērša sirds atmaigs, ja celsiet galdā ēdienus no vecmāmuļas recepšu grāmatas, piemēram, kartupeļus mundierī ar siļķi, kūpošu baraviku mērci ar vārītiem kartupeļiem vai griķiem. Vienaldzīgus Vēršus neatstāj spināti, pētersīļi un dilles. Vērsis novērtēs siltus, tikko no cepeškrāsns izņemtus speķa pīrādziņus un biezpienmaizes ar rozīnēm.

Neprognozējamie Dvīņi

Dvīņu garšas gaume reizēm ir neprognozējama un spēj novest līdz histērijai visrāmāko namamāti. Dvīņi ir impulsīvi un pretrunīgi, tāpēc viņu reakcija iepriekš nav paredzama. Vienu dienu Dvīnis jūsmo par austerēm, otrā pieprasa pelmeņus. Jūs nekļūdīsieties, ja piedāvāsiet viņam liesu putna gaļu, kas bagātīgi rotāta ar zaļumiem. Dvīņus var mēģināt pārsteigt ar Indijas virtuvi. Viņiem garšo rīsi, pupiņas, zirņi, lēcas un aromātiski garšaugi. Ja telpā kūpēs vīraks, Dvīnis jutīsies komfortabli. Atcerieties, ka Dvīņiem garšo saldumi, it īpaši vaniļas saldējums ar karamelēm, marcipāns, zemeņu krēms un zefīrs.

Izvēlīgie Vēži

Reizēm paši to nezinādami, Vēži savā dziļākajā būtībā atrodas Ūdens stihijas varā, tāpēc viņus vilina jūras veltes. Ja lielveikalā kāds neatlaidīgi meklē īstos jūras kāpostus un ilgāk nekā pieklātos uzkavējas, pētot dzīvās zivis, nav izslēgts, ka pircējs dzimis Vēža zīmē. Nekādā gadījumā nepiedāvājiet Vēzim zivju nūjiņas - viņš jums to nepiedos! Atcerieties, ka Vēži ir sentimentāli. Viņi novērtēs, ja būsiet parūpējušies par romantisku noskaņu - skaisti servētu galdu un svecēm. Vēzi iedvesmo un padara rāmu zaļā krāsa. Viņiem garšo upes zivis - līdaka, lasis, forele. Pagatavojiet viņam zaļā tējā grauzdētu lasi vai laša šašliku ar ķirštomātiem. Vēžiem pietrūkst enerģijas, tāpēc viņiem patīk dzeltenas un oranžas krāsas dārzeņi, piemēram, ķirbji un burkāni. Īpaši viņi priecāsies par ķirbju krēmzupu un saldajā krējumā sautētiem burkāniem. No augļiem Vēzis dod priekšroku mango, no saldumiem halvai un zefīram.

Plēsīgie Lauvas

Lauva ir plēsoņa no ūsu galiem līdz astes pušķītim. Ar gaļu viņi ir gatavi mieloties jebkurā laikā. Viņu mīļākais ēdiens ir steiks, grilēta meža dzīvnieka gaļa un brūni apceptas kotletes ar kraukšķīgu maliņu. Īpaši Lauva novērtēs nesen nomedīta liela meža zvēra gaļu. No dārzeņiem Lauva dod priekšroku kabačiem un baklažāniem. Melnos ikrus Lauva ir gatavs ēst karotēm. Lauvām garšo augļi, it īpaši ananasi un apelsīni. Viņiem tīk svaigi spiestas sulas. Lauvas novērtē izsmalcinātu virtuvi, tāpēc nekad nežēlo naudu bagātīgai maltītei un dārgiem dzērieniem.

Pareizās Jaunavas

Daudzas Jaunavas fanātiski ievēro pareizas un veselīgas ēšanas noteikumus. Gaļu Jaunavas ēd maz, īpašu uzmanību pievēršot tam, no kurienes tā nākusi. Dārzeņus Jaunavas izvēlas tikai svaigus vai viegli sautētus. Jaunava zina desmitiem veselīgu putru, salātu un zupu recepšu, daudz runā par mājas ēdiena priekšrocībām, bet gatavo reti. Jaunavas spēj neapstājoties notiesāt grēdu persiku un zemeņu. No neveselīgiem saldumiem Jaunavas atsakās, tomēr reizēm ļaujas melnās šokolādes vilinājumam. Viņas kritīs panikā, ja virtuvē vai uz galda pamanīs kādu netīrumu. Jaunavu klātbūtnē pirms ēšanas cītīgi nomazgājiet rokas.

Aristokrātiskie Svari

Gandrīz visiem Svariem piemīt izsmalcināta kulinārā gaume. Svarus spēj apburt garneles tempuras mīklā, franču sīpolu zupa un šķiņķis vīna mērcē. Svari ēd maz un lēni, ar labpatiku izgaršojot katru kumosu. Svari pie galda nereti aizsapņojas. Viņu kaislība ir deserti, piemēram, makarūni, eklēri, šokolādes uzputenis, krēms brulē. Kūka «Napoleons» Svarus spēj pacelt debesu augstumos. Svari uzskata, ka ēdiens ir viena no lielākajām dzīves baudām, un visu mūžu meklē to vienīgo, neatkārtojamo garšu.

Askētiskie Skorpioni

Skorpionus gastronomiskās baudas interesē maz. Viņi pieder pie cilvēkiem, kas uzskata, ka ēst vajag, lai dzīvotu, nevis otrādi. Skorpions priecājas par vienkāršu dārzeņu zupu ar frikadelēm un ceptiem kartupeļiem ar maltās gaļas mērci. Daži Skorpioni dziļi sirdī ilgojas pēc krevetēm, mīdijām un garnelēm. Skorpioniem garšo Austrumu saldumi - čučhela, bahlava, pahlava un kataifi. Skorpioni ir tie, kas, sēžot pie televizora, grauž saulespuķu sēkliņas vai iztukšo čipsu paku.

Visēdāji Strēlnieki

Strēlnieku garšas kārpiņas spēj uztvert jebkuru pasaules ēdienu, sākot no primitīvākā, beidzot ar eksotiskāko. Nav brīnums, jo Strēlniekiem nereti patīk ceļot. Viņu dvēsele uzgavilē, ēdot franču žuljenu, ungāru gulašu, vācu desiņas ar kāpostiem un krievu okrošku ar kvasu. Strēlniekiem garšo žāvēti augļi un sukādes - rozīnes, ananasi, aprikozes, dateles. Ja vajag, Strēlnieki spēj iztikt no maizes garoziņām un ūdens, bet, ja vien ir iespēja, neliedz sev prieku pamēģināt visdīvainākos ēdienus - jēlu haizivi, ceptus sienāžus un sutinātus tārpus.

Gardēži Mežāži

Mežāzis ir konservatīvs, tāpēc, ja jums reiz ir izdevies noskaidrot, kas viņam garšo, ēdiena izvēlē jūs vairs nekļūdīsieties. Mežāzis nav zivju ēdienu cienītājs, toties viņam garšo dažādi sieri. Mežāža iztēli rosina meža veltes. Viņš neatteiksies no sēņu ēdieniem un asām mērcēm. Šīs horoskopa zīmes pārstāvjus iepriecinās arī biezpiena pankūkas vai sacepums ar meža ogu ievārījumu. Mežāža kaislība ir šokolādes deserti. Turklāt viņam ka bērnam patīk niekoties ar šokolādes figūriņām. Mežāzi kaitina eksperimenti ar pārtikas produktiem. Tad jau labāk celiet galdā veco labo kartupeļu biezputru ar ceptām gailenēm!

Ziņkārīgie Ūdensvīri

Grilēts lasis terijaki marinādē, garneļu voks taizemiešu gaumē un šerijā novārītas mīdijas - tie ir daži no ēdieniem, kuru priekšā Ūdensvīra sirds atmaigst. Viņi labprāt nobauda arī varžu kājiņas vai strausa aknas vīna mērcē. Ūdensvīram ir svarīgi, lai pie ēdiena tiktu pasniegts piemērots dzēriens. Ūdensvīru uzmundrina svaigi zaļumi, lapu salāti, piemājas dārzā audzēti tomāti un gurķi. No mājas ēdieniem Ūdensvīriem garšo rasols un pīrāgi ar kāpostiem vai sēnēm. Ūdensvīriem patīk pašiem gatavot un pārsteigt tuviniekus ar dažādiem našķiem.

Jūras velšu mīļotāji Zivis

Zivīm garšo zivis, un tajā nav nekā neparasta. Pats galvenais, lai tās tiktu perfekti pagatavotas. Viņiem garšos kartupeļu un siļķes sacepums, grilēts jūras asaris vai menca ar sarkano apelsīnu. Jūs nekļūdīsieties, ja pasūtīsiet itāļu picu ar salami un labu sarkano vīnu. Viņiem garšo bērnības saldie ēdieni - ar cukuru saputots olu dzeltenums, saldais «kartupelis» un kondensētais piens. Svarīgāka par ēdienu Zivīm ir pozitīva gaisotne un apkārtējo smaidi.