Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Horoskopi

KOSMOSA RITMI. Mēness un stihijas – palīgi virtuvē

© Pixabay

Iz­pē­tot cil­vē­ka per­so­nī­go as­tro­lo­ģis­ko kar­ti, ie­spē­jams uz­zi­nāt, ku­ra sti­hi­ja val­da ho­ro­sko­pā un kam va­ja­dzē­tu būt ve­se­lī­gas ēdien­kar­tes pa­ma­tā. Zi­not, kur Sau­le un Marss at­ra­du­šies dzim­ša­nas brī­dī, var no­skaid­rot, kā­da ir cil­vē­ka iek­šē­jā bū­tī­ba un kā viņš se­vi re­ali­zē dzī­vē. Sa­vu­kārt Mē­ness at­klāj emo­ci­onā­lo stā­vok­li un die­nas, kad ie­tei­cams at­tī­rī­ties un ie­vē­rot da­žā­das di­ētas.

Ku­rā sti­hi­jā ir «ie­ce­ļo­jis» Mē­ness

Sa­ba­lan­sē­ta uz­tu­ra iz­vē­lē ir sva­rīgs četr­u sti­hi­ju sa­da­lī­jums un to pār­stā­vē­tās zo­di­aka zī­mes, ku­ras Mē­ness no­mai­na vi­dē­ji ik pēc div­ar­pus die­nām. Viens no va­ri­an­tiem - vei­dot ēdien­kar­ti, ņe­mot vē­rā, ku­rā as­tro­lo­ģis­ka­jā zī­mē kon­krē­ta­jās die­nās ir «ie­ce­ļo­jis» Mē­ness (šī in­for­mā­ci­ja at­ro­da­ma «Prak­tis­kās As­tro­lo­ģi­jas» ve­se­lī­bas ka­len­dā­rā).
Kad Mē­ness at­ro­das Uguns sti­hi­jas zī­mēs (Aunā, Lau­vā, Strēl­nie­kā) - ēst ar ol­bal­tum­vie­lām ba­gā­tus pro­duk­tus. Ol­bal­tum­vie­lām jā­būt pa pus­ei dzīv­nie­ku, pa pus­ei augu valsts iz­cel­smes. Augu valsts iz­cel­smes ol­bal­tum­vie­lu ļo­ti daudz ir pu­pās, ne­daudz ma­zāk - grū­bās. No ga­ļas bū­tu ie­tei­cams at­da­līt tau­kus, vai arī ga­ļa ir pa­ma­tī­gi jā­iz­tvai­cē. Piens un biez­piens - vē­lams ar ne­lie­lu tau­ku sa­tu­ru, bet no sie­ra ša­jās die­nās va­ja­dzē­tu at­teik­ties.
Kad Mē­ness at­ro­das Ze­mes sti­hi­jas zī­mēs (Vēr­sī, Jau­na­vā, Me­žā­zī) - var at­ļau­ties kaut ko sā­ļā­ku ne­kā pa­ras­ti. Ša­jās die­nās sāls ir gan­drīz ne­kai­tīgs un pat var sniegt la­bu­mu. Sāls uz­la­bo asins sa­stā­vu un ne­uz­krā­jas. Ja ar nie­rēm viss ir kār­tī­bā, ša­jā lai­kā var at­ļau­ties sā­lī­tu gur­ķī­ti, siļ­ķī­ti vai sā­lī­tos riek­sti­ņus. Sa­vu­kārt tos pro­duk­tus, kas sa­tur daudz ol­bal­tum­vie­lu, tau­ku un ogļ­hid­rā­tu, uz­tu­rā va­ja­dzē­tu ie­ro­be­žot.
Kad Mē­ness at­ro­das Ūdens sti­hi­jas zī­mēs (Vē­zī, Skor­pi­onā, Zi­vīs) - uz­tu­rā do­mi­nē ar ogļ­hid­rā­tiem ba­gā­ti ēdie­ni, pirm­ām kār­tām mil­tu iz­strā­dā­ju­mi. Ša­jā lai­kā se­vi var pa­lu­ti­nāt ar ko ļo­ti gar­šī­gu. Pat tad, ja ša­jās die­nās at­ļau­sie­ties «uz­ēst» kaut ko virs nor­mas, tas ne­kas. Var­bū­tī­ba, ka «uz­res­nē­siet» no smalk­mai­zī­tēm un pī­rā­dzi­ņiem, ir mi­ni­mā­la. Pro­tams, ja tos ne­ēdī­siet bez mē­ra.
Kad Mē­ness at­ro­das Gai­sa sti­hi­jas zī­mēs (Dvī­ņos, Sva­ros, Ūdens­vī­rā) - sa­vā ēdien­kar­tē bei­dzot var ie­kļaut tauk­vie­las. To­mēr la­bāk bū­tu at­tu­rē­ties no trek­nas ga­ļas un lie­tot augu tau­kus. To ir daudz riek­stos un augu eļ­ļā. Ša­jā lai­kā ga­ta­vo sa­lā­tus ar eļ­ļu un lie­to uz­tu­rā pro­duk­tus, ku­ru sa­stā­vā ir dzīv­nie­ku valsts tau­ki - ga­ļu, pie­nu un sie­ru.

Aug­ša­na un dil­ša­na

Ja uz­ska­tī­siet, ka šāds uz­tu­ra re­žīms jums ir pie­ņe­mams, no­teik­ti at­ce­rie­ties - ne­va­jag jaukt pro­duk­tus! Pie­mē­rams, «ol­bal­tum­vie­lu» die­nās pie pa­mat­ēdie­na ne­lie­to­jiet mai­zi. Ja ļo­ti gri­bas, ap­ēdiet ne­lie­lu šķē­lī­ti starp ēdien­rei­zēm. Sa­vu­kārt aug­ļus un dār­ze­ņus var lie­tot uz­tu­rā kat­ru die­nu.
Ēst sa­ska­ņā ar Mē­ness rit­mu no­zī­mē ēst at­bil­sto­ši or­ga­nis­ma pa­tie­sa­jām va­ja­dzī­bām. Mē­ness fā­zes pa­rā­da to, vai cil­vē­ka or­ga­nisms ir brie­du­mā vai - ne­spē­cīgs un vājš. Tie­ši Mē­ness kus­tī­bas rak­sturs no­sa­ka, cik ātr­i un in­ten­sī­vi cil­vē­ka or­ga­nisms uz­ņem vai iz­va­da ar uz­tu­ru uz­ņem­tās vie­las. Zi­not Mē­ness fā­zes un Mē­ness die­nas, būs vieg­lāk at­brī­vo­ties no lie­ka­jiem uz­krā­ta­jiem ki­lo­gra­miem un la­bāk sa­plā­not di­ētas vai or­ga­nis­ma at­slo­dzes die­nas.

Uz­sākt kaut ko jaun­u, tos­tarp mai­nīt sa­vus ēša­nas ie­ra­du­mus, vē­lams uz­reiz pēc jaun­a Mē­ness ie­stā­ša­nās. Augo­ša Mē­ness lai­kā or­ga­nisms mak­si­mā­li cen­šas uz­ņemt ba­rī­bu un pēc ie­spē­jas vai­rāk to uz­krāt. Ša­jā pe­ri­odā la­bi ie­dar­bo­jas or­ga­nis­mu spē­ci­no­ši lī­dzek­ļi - vi­ta­mī­ni, mi­ne­rāl­vie­las u.tml. La­bi vei­cas vis­as dar­bī­bas, kas at­slo­go or­ga­nis­mu un ir vēr­stas uz at­tī­rī­ša­nu. Val­da uz­skats, ka ša­jā pe­ri­odā va­jag ēst ma­zākt vai vis­pār ne­ēst (par to gan jā­kon­sul­tē­jas ar ģi­me­nes ār­stu). At­slo­dzi var veikt 12 stun­das pirms jaun­a Mē­ness un piln­mē­ness fā­žu mai­ņas brī­ža un 12 stun­das pēc tā. Ja at­slo­dzi ne­vē­la­ties, tad jeb­ku­rā ga­dī­ju­mā ša­jā pe­ri­odā vē­lams at­tu­rē­ties no pār­mē­rī­gas or­ga­nis­ma no­slo­go­ša­nas.

Augošs Mē­ness krāj se­vī ener­ģi­ju, un to va­ja­dzē­tu tē­rēt tau­pī­gi. Ša­jās die­nās or­ga­nisms mak­si­mā­li uz­ņem la­bu­mu un cen­šas «uz­krāt re­zer­ves». Sa­vu­kārt dil­sto­šā Mē­ne­sī or­ga­nisms tē­rē ener­ģi­ju un uz­ņem­tās ka­lo­ri­jas. Tie­ši tā­pēc, it kā ēdot vie­nā­di, lie­lāks risks pie­ņem­ties sva­rā ir augo­šā Mē­ne­sī un no­mest sva­ru veik­smī­gāk ie­spē­jams dil­sto­šā. Lai sa­gla­bā­tu sev pie­ņe­ma­mo sva­ru, ma­zāk ēdiet augo­šā Mē­ne­sī un maz­liet se­vi pa­lu­ti­niet ar naš­ķiem dil­sto­šā Mē­ne­sī. Sa­vu­kārt, ja ro­das mil­zī­ga vē­lē­ša­nās no­mest vis­maz 20 ki­lo­gra­mu, tur­klāt īsā lai­kā, tad at­slo­dzes kū­re (arī di­ēta) jā­ie­plā­no dil­sto­šā Mē­ne­sī.
Or­ga­nis­ma at­tī­rī­ša­nai var arī iz­man­tot 18. Mē­ness die­nu, sa­vu­kārt 5. Mē­ness die­nā ne­va­ja­dzē­tu ba­do­ties, jo ša­jā lai­kā ēdie­na ener­ģē­ti­ka «ba­ro» mū­su dvē­se­li.

*

Uz­turs, kas ie­rak­stīts zvaig­znēs

Uguns sti­hi­jā (Auns, Lau­va, Strēl­nieks) dzi­mu­šie ir ātr­i, strau­ji, vi­ņiem gar­šo asi ēdie­ni. Ba­rī­bu pār­strā­dā ātr­i. Ne­pie­cie­šams pro­te­īniem ba­gāts uz­turs - die­dzē­ti grau­di, sau­les­pu­ķu sēk­las, sau­les­pu­ķu eļ­ļa, la­sis, pē­ter­sī­ļi, ka­ba­či, bur­kā­ni, bie­tes, avo­ka­do, sal­die pi­pa­ri, lo­ki, spi­nā­ti. Asins at­tī­rī­ša­nai ie­tei­ca­mi ķip­lo­ki. Uguns sti­hi­jā dzi­mu­ša­jiem ne­ie­sa­ka ēst no rī­tiem un arī va­ka­ros ne­va­ja­dzē­tu pār­ēs­ties. Gal­ve­nā ēdien­rei­ze ir pus­die­nas.

Nav ie­tei­cams: olas, tau­ki, trek­nie sal­dē­ju­mi. Ie­ro­be­žo­ti bū­tu jā­lie­to mār­rut­ki, re­dī­si, pie­nā vā­rī­tas put­ras, tē­ja un ka­fi­ja.

Uguns zī­mes pa­ras­ti dod priekš­ro­ku ga­ļas ēdie­niem. Var lie­tot jē­ra, aitas, tru­ša un tī­ta­ra ga­ļu, kā arī lie­su cūk­ga­ļu. Klāt jā­lie­to daudz za­ļu­mu. Ilg­sto­šas ba­do­ša­nās nav ie­tei­ca­mas, tām ie­tei­ca­ma ti­kai pirm­ā - augo­šā Mē­ness fā­ze.

Ze­mes sti­hi­jas zī­mes (Vēr­sis, Jau­na­va, Me­žā­zis) rak­stu­ro viss pa­stā­vī­gais, kon­krē­tais un no­tu­rī­gais. Tā­pēc, ja vi­ņi ir no­lē­mu­ši pa­ēst, tad to da­ra kār­tī­gi un pa­ma­tī­gi. Tā­pēc bū­tu jā­vai­rās no re­gu­lā­ras pār­ēša­nās (un pār­mē­rī­gas ie­dzer­ša­nas). Pre­tē­jā ga­dī­ju­mā jau ag­rī­nā ve­cu­mā var pa­rā­dī­ties lie­kais svars. Ie­tei­ca­mi ar kal­ci­ju un pro­te­īniem ba­gā­ti ēdie­ni - biez­piens, pie­na pro­duk­ti, siers, ga­ļa, augu valsts ol­bal­tum­vie­las (ne­at­tī­rī­ti rī­si un pākš­au­gi).

Ie­ro­be­žo­ti lie­to­jams - sviests, piens, bal­tmai­ze, sal­du­mi un sā­lī­ju­mi.

Ir bū­tis­ki, lai pār­ti­kā tik­tu lie­to­ti sakņ­au­gi, za­ļu­mi un ogas. Var lie­tot aitas un liel­lo­pa ga­ļu.

Ze­mes sti­hi­jas pār­stāv­jiem ie­tei­ca­mas trīs re­gu­lā­ras ēdien­rei­zes, zie­mā var sa­ma­zi­nāt līdz di­vām. Mē­ness cik­la pir­ma­jā fā­zē no­teik­ti jā­lie­to īpa­ši piln­vēr­tīgs uz­turs.

Ze­mes zī­mes (at­skai­tot Vēr­si, jo ju­tī­gā­ka en­do­krī­nā sis­tē­ma) var ilg­sto­ši ba­do­ties un at­tī­rī­ties. Vis­la­bā­kais ba­do­ša­nās laiks - ot­rā Mē­ness fā­ze. Nav ie­tei­cams ba­do­ties ce­tur­ta­jā Mē­ness fā­zē.

Gai­sa sti­hi­jas zī­mes (Dvī­ņi, Sva­ri, Ūdens­vīrs) rak­stu­ro men­tā­lā un prā­ta dar­bī­ba, kon­tak­ti, viss vieg­lais un gai­sī­gais. Sva­rī­gi, lai tik­tu uz­ņemts B12 vi­ta­mīns, kas lab­vē­lī­gi ie­tek­mē ner­vu sis­tē­mu un sti­mu­lē gal­vas sma­dze­ņu dar­bī­bu. Ļo­ti la­bi ir jū­ras pro­duk­ti - zi­vis, īpa­ši sar­dī­nes, aus­te­res, put­nu ga­ļa, ak­nas olas, so­jas pro­duk­ti, mīk­stie sie­ri, sā­lī­ju­mi un ma­ri­nā­des, kā­pos­ti, apel­sī­ni, kā arī man­de­les. Ļo­ti ie­tei­cams piens, sal­dais krē­jums un sviests. Tē­ja - ti­kai za­ļā. Ie­ro­be­žo­ti lie­tot kar­tu­pe­ļus, biez­pie­nu, ka­fi­ju, sē­nes. Nav ie­tei­ca­mi «rūg­tie» ēdie­ni un ātr­ās uz­ko­das.

Gai­sa sti­hi­jas zī­mē dzi­mu­ša­jiem no­teik­ti re­gu­lā­ri kār­tī­gi jā­pa­bro­kas­to un nav ie­tei­cams ēst pēc sau­lrie­ta. Cil­vē­kiem ar iz­teik­tu gai­sa zīm­ju ho­ro­sko­pu vis­pār va­ja­dzē­tu at­tu­rē­ties no ba­do­ša­nās. To va­ja­dzē­tu aiz­vie­tot ar pe­ri­odis­ku at­tu­rē­ša­nos no kā­diem kon­krē­tiem ēdie­niem (at­bil­sto­ši dzim­ša­nas ho­ro­sko­pam). Vis­la­bā­kā at­tī­rī­ša­nās ir tre­ša­jā Mē­ness fā­zē.

Ūdens sti­hi­jas zī­mes (Vē­zis, Skor­pi­ons, Zi­vis) «at­bild» par ba­rī­bas pār­strā­di un iz­vad­sis­tē­mu. Tām ir ie­tei­ca­mi vieg­li pār­strā­dā­ja­mi, ba­rī­bas pār­strā­di vei­ci­no­ši un svai­gi pro­duk­ti - ze­me­nes, me­lo­nes, ba­nā­ni, man­de­les, kar­tu­pe­ļi, siers, olas, jū­ras vel­tes, zi­vis (īpa­ši tun­cis), vē­ži, put­nu ga­ļa (īpa­ši pī­les, zo­sis) un lie­sa ga­ļa. Lai vei­ci­nā­tu ba­rī­bas pār­strā­di, la­bi lie­tot ra­bar­be­rus, auzu pār­slu put­ru, ar­bū­zus, gur­ķus un to­mā­tus. Īpa­ši ie­tei­ca­mas svai­gi spies­tas su­las, sal­die aug­ļi un ogas. Šķid­ru­mu iz­da­lī­ša­nas vei­ci­nā­ša­nai ie­tei­ca­mi re­dī­si, se­le­ri­jas, gur­ķi, pē­ter­sī­ļi, pu­pi­ņas un apel­sī­ni. Nav ie­tei­ca­mi ļo­ti skā­bi ēdie­ni, arī sē­nes, spe­ķis un de­sas. Ie­ro­be­žo­ti lie­to­ja­ma bal­tmai­ze, tē­ja, ka­fi­ja un ķip­lo­ki. Ļo­ti sva­rī­gi dzert daudz ūdens (ap­mē­ram as­to­ņas glā­zes die­nā), jo ūdens sti­hi­jas pār­stāv­jiem ne­re­ti tas tiek aiz­tu­rēts or­ga­nis­mā, tā­dē­jā­di ra­dot sai­ndē­ša­nās ie­spē­jas. Tā kā šīs sti­hi­jas cil­vē­ki pa­ras­ti nav ļo­ti iz­vē­lī­gi pār­ti­kā, daudz un vē­lu ēd, dzer, maz kus­tas, bet daudz guļ, ie­tei­cams pa­stā­vīgs re­žīms un di­ēta pēc no­teik­tām shē­mām. Ūdens sti­hi­jas zī­mēs dzi­mu­ša­jiem ie­tei­cams ēst pir­ma­jā die­nas pus­ē.

Vis­la­bā­kais di­ētu un at­tī­rī­ša­nās laiks ir Mē­ness 4. fā­ze, tad it īpa­ši nav ie­tei­cams lie­tot trek­nu ga­ļu un sē­nes (ūdens zī­mēm tā ir sma­ga ba­rī­ba).

Pla­nē­tas un uz­turs

Ja per­so­nis­ka­jā ho­ro­sko­pā tā­lāk no­sauk­tās pla­nē­tas ir ne­lab­vē­lī­gos stā­vok­ļos, tad va­ja­dzē­tu ie­ro­be­žot mi­nē­to pro­duk­tu lie­to­ša­nu.
Sau­le - sā­ļie pro­duk­ti, gri­ķi, grau­di, kā­pos­ti, sau­les­pu­ķu eļ­ļa, vīns, apel­sī­ni un vis­i cit­rus­au­gļi.
Mē­ness - piens un vis­i pie­na pro­duk­ti, kā­pos­ti, gur­ķi, ar­bū­zi, ķir­bji, me­lo­nes, ka­ba­či un kar­tu­pe­ļi.
Mer­kurs - zir­ņi, hur­ma un cit­ro­ni.
Ve­ne­ra - sal­do gar­šu pār­vald­nie­ce: ce­pu­mi, kon­fek­tes, su­las, sal­di­nā­tie dzē­rie­ni, ze­me­nes, mel­le­nes un me­dus.
Marss - ga­ļa, asie ēdie­ni, lo­ki, to­mā­ti, sar­ka­nie ābo­li un mež­ro­zī­šu aug­ļi.
Ju­pi­ters - zi­vis, trekns uz­turs, skā­bie aug­ļi un ogas - dzēr­ve­nes, brūk­le­nes, ērkšķ­ogas, ābo­li, dil­les un kin­za.
Urāns - riek­sti, pu­pas, spir­to­tie dzē­rie­ni, ka­fi­ja, pap­ri­ka, bak­la­žā­ni un jū­ras vel­tes.
Nep­tūns - jū­ras vel­tes.
Plū­tons - ķip­lo­ki, sē­nes, sē­ņu ēdie­ni un mēr­ces.


*

Ēdien­kar­te pēc Mē­ness ka­len­dā­ra

Pir­ma­jā Mē­ness die­nā ide­āli pie­mē­rots ve­ģe­tā­rais ēdiens.

Ot­ra­jā Mē­ness die­nā ie­tei­ca­ma vieg­la ba­rī­ba, jo ša­jā die­nā ie­spē­ja­ma sai­ndē­ša­nās un ne­pa­re­dza­ma re­ak­ci­ja, pat ēdot zi­nā­mus pro­duk­tus. Jo vien­kār­šāks uz­turs, jo la­bāk!

Tre­ša­jā Mē­ness die­nā uz­tu­rā ie­tei­ca­mi ēdie­ni, kas sa­tur lie­lu dau­dzu­mu asu garš­vie­lu (či­li, mel­nos pi­pa­rus, krust­nag­li­ņas, in­gve­ru, si­ne­pes, mār­rut­kus, ķip­lo­kus, ba­zi­li­ku, ka­nē­li u.tml.). Ša­jā Mē­ness die­nā uz­tu­rā jau var ie­kļaut ga­ļas ēdie­nus.

Ce­tur­ta­jā Mē­ness die­nā ēdie­nam jā­būt sā­tī­gam, bet ne trek­nam. Pil­nī­bā jā­at­sa­kās no ne­da­bis­kas iz­cel­smes pro­duk­tiem. Ce­tur­ta­jā Mē­ness die­nā ie­tei­ca­mas me­li­sas, ku­me­lī­šu, pi­par­mēt­ras tē­jas.

Piekt­ajā Mē­ness die­nā uz­tu­rā no­de­rēs piens un biez­piens.

Ses­ta­jā Mē­ness die­nā no ēdien­kar­tes vē­lams iz­slēgt pie­nu un pie­na pro­duk­tus, jo ša­jā die­nā ak­ti­vi­zē­jas ūdens sti­hi­ja un var ras­ties pā­rāk daudz gļo­tu. Ie­tei­cams at­tu­rē­ties arī no alus lie­to­ša­nas, jo ša­jā die­nā nie­res ir diez­gan no­vā­ji­nā­tas, bet alus dzer­ša­na var iz­rai­sīt ne­ga­tī­vu re­ak­ci­ju, kas pa­ras­ti ir ie­mesls no­piet­nai nie­ru sli­mī­bai. Lieks ūdens dau­dzums ses­ta­jā Mē­ness die­nā var iz­rai­sīt stip­ru tūs­ku. Pār­ti­kā lie­to­ja­mai ba­rī­bai jā­būt mak­si­mā­li vieg­lai.

Sep­tī­ta­jā Mē­ness die­nā or­ga­nis­mam ļo­ti no­de­rī­gi ir aug­ļi, kas nav zem­ē audzē­ti, ie­tei­ca­mi ābo­li, da­te­les, sal­die ķir­ši, ap­ri­ko­zes, vīn­ogas. Pā­rē­jā zi­ņā ēdien­kar­te var būt vis­da­žā­dā­kā, gal­ve­nais - ma­zāk rup­jas ba­rī­bas, vai­rāk aug­ļu un aro­mā­tis­ko zā­ļu.

As­to­ta­jā Mē­ness die­nā va­ja­dzē­tu ie­dot sa­vam or­ga­nis­mam at­slo­dzi. Ja tas ne­šķiet pa­tī­ka­mi, tad līdz nā­ka­ma­jai Mē­ness die­nai la­bāk lie­tot ve­ģe­tā­ru uz­tu­ru un, pro­tams, at­tu­rē­ties no al­ko­ho­la un smē­ķē­ša­nas.

De­vī­ta­jā Mē­ness die­nā pār­ti­kai jā­būt pēc ie­spē­jas vien­kār­šā­kai. Pat la­bi zi­nā­mi pro­duk­ti daž­reiz var iz­rai­sīt ne­vē­la­mu or­ga­nis­ma re­ak­ci­ju.

Des­mi­ta­jā Mē­ness die­nā gal­ve­nais ir ne­vis tas, ko ēd, bet gan - ar ko esi ko­pā. Ēdien­kar­tē var ie­kļaut prak­tis­ki vi­sus pro­duk­tus. Ļo­ti no­de­rī­gas ir zā­ļu tē­jas, kā arī sak­ņu zu­pas un viegls dār­zā­ju ra­gū.

Vien­pa­dsmi­ta­jā Mē­ness die­nā vai­rāk ēdiet ka­lo­ri­jām ba­gā­tu ba­rī­bu, ja ir sma­gu­ma sa­jū­ta - ne­daudz pa­ba­do­jie­ties, dze­riet vai­rāk aug­ļu un dār­zā­ju su­las vai ēdiet aug­ļus.

Div­pa­dsmi­ta­jā Mē­ness die­nā lie­to­jiet daudz šķid­ru­ma (dze­riet aug­ļu su­las, iz­ņe­mot ābo­lu). Vē­la­mi at­krē­po­jo­ši zā­ļu no­vā­rī­ju­mi! Jā­at­sa­kās no rup­jas un sma­gas ba­rī­bas, olām un zi­vīm, pil­nī­gi ne­vē­la­ma ir ga­ļa, al­ko­hols un ni­ko­tīns. Ie­tei­ca­mi riek­sti, sēk­li­ņas, augu eļ­ļas.

Trīs­pa­dsmi­ta­jā Mē­ness die­nā ie­tei­ca­mi jū­ras pro­duk­ti. Šis ir iz­ai­ci­nā­ju­ma un at­klā­ju­ma laiks arī ku­li­nā­ri­jā! Pa­gar­šot var vi­su, bet pa drus­ci­ņai.

Četr­pa­dsmi­ta­jā Mē­ness die­nā uz­tu­rā ie­tei­ca­mas grauz­dē­tas man­de­les un pro­duk­ti, kas sa­tur sā­li. Jā­iz­vai­rās no sal­du­miem. Pā­rē­jā uz­tu­rā lie­to­ja­mā ba­rī­ba ša­jā die­nā var būt jeb­kā­da. Gal­ve­nais, lai tā gar­šo­tu un bū­tu svai­ga.

Piec­pa­dsmi­ta­jā Mē­ness die­nā ēdien­kar­tē jā­ie­kļauj ēdiens, kas pa­ga­ta­vots no svai­giem dār­ze­ņiem, aug­ļiem un da­žā­dām biez­put­rām.

Seš­pa­dsmi­tā Mē­ness die­na ir asins at­jau­no­ša­nās laiks, tā­pēc ie­kļau­jiet ēdien­kar­tē ēdie­nus, ku­ros ir vai­rāk dzelzs, kas sti­mu­lē asins ra­dī­ša­nu. Jā­pie­vēr­šas ve­ģe­tā­ram uz­tu­ram, ne­drīkst ēst sē­nes un pākš­au­gus.

Sep­tiņ­pa­dsmi­ta­jā Mē­ness die­nā var ēst vi­su - ga­ļu, zi­vis, ek­so­tis­kus pro­duk­tus - vi­su! Tā ir vie­nī­gā die­na vi­sā mē­ne­sī, kad vī­na lie­to­ša­na iet ti­kai la­bu­mā. Priekš­ro­ka sar­kan­vī­nam, var pa­ga­ta­vot arī karst­vī­nu.

As­toņ­pa­dsmi­tās Mē­ness die­nas ēdien­kar­tei jā­sa­tur pēc ie­spē­jas vai­rāk riek­stu - cied­ru, ara­hi­sa, grie­ķu, man­de­ļu u.tml. Ga­ļas ēdie­nus lie­tot var, bet ne­lie­los dau­dzu­mos. Vis­la­bā­kā die­na at­slo­dzei no jeb­ku­ras pār­ti­kas, ko ie­sāk vie­nu vai di­vas die­nas ie­priekš ar vieg­lu ēdie­nu.

De­viņ­pa­dsmi­ta­jā Mē­ness die­nā ir jā­būt vien­kār­šai ēdien­kar­tei. Pār­ti­kā lie­to aug­ļus un ogas.

Div­des­mi­ta­jā Mē­ness die­nā ir la­bi ko­pā ar mī­ļo­to cil­vē­ku vai drau­giem ap­mek­lēt ek­so­tis­ko ēdie­nu res­to­rā­nu, no­gar­šot ko ne­pa­ras­tu.

Div­des­mit pir­ma­jā Mē­ness die­nā pār­ti­kā ie­tei­ca­mi pro­duk­ti sar­ka­nā krā­sā - gra­nāt­ābo­li, dzēr­ve­nes, bie­tes, bur­kā­ni utt., kā arī svai­gi spies­tas su­las. Jā­dzer asins at­tī­ro­šās zā­ļu tē­jas.

Div­des­mit ot­ra­jā Mē­ness die­nā līdz­te­kus sal­du­miem ēdien­kar­tē vē­lams ie­kļaut arī vai­rāk sak­ņu sa­lā­tu, sau­tē­tus dār­ze­ņus un sa­ce­pu­mus. Uz­tu­rā la­bi lie­tot pie­nu un ve­se­lu grau­du ēdie­nus.

Div­des­mit tre­ša­jā Mē­ness die­nā iet la­bu­mā vis­i skāb­pie­na pro­duk­ti, bet no ga­ļas la­bāk at­tu­rē­ties, jo tā pa­aug­sti­na ag­re­si­vi­tā­ti. Arī no ka­fi­jas un al­ko­ho­la ir jā­at­tu­ras. Ša­jā die­nā jā­uz­ma­nās, jo var pa­rā­dī­ties pa­to­lo­ģis­ka ri­jī­ba.

Div­des­mit ce­tur­ta­jā Mē­ness die­nā ka­te­go­ris­ki aiz­liegts ba­do­ties. Nav ie­tei­cams lie­tot daudz šķid­ru­ma. Ie­tei­ca­mas vīn­ogas, piens un skāb­pie­na pro­duk­ti. Ša­jā Mē­ness die­nā var ie­dzert ne­daudz sau­sā vī­na.

Div­des­mit piekt­ajā Mē­ness die­nā var iz­man­tot jeb­ku­ras at­tī­rī­ša­nās me­to­des. Ēdien­kar­tē ne­lie­los dau­dzu­mos va­ja­dzē­tu ie­kļaut pie­nu.

Div­des­mit ses­ta­jā Mē­ness die­nā uz­tu­rā lie­to­jiet zi­vis un la­pu dār­ze­ņus. Jā­at­sa­kās no apaļ­as for­mas aug­ļiem un dār­ze­ņiem, kas sa­tur daudz šķid­ru­ma. Svē­tī­ba dzēr­ve­nēm.

Div­des­mit sep­tī­ta­jā Mē­ness die­nā uz­tu­ra lie­lā­ka­jai da­ļai jā­būt ba­rī­bai ar lie­lu dau­dzu­mu garš­vie­lu un pie­de­vu. Ļo­ti no­de­rī­gas ir tā­das pār­ti­kas pie­de­vas kā kur­ku­ma, kar­da­mons, krust­nag­li­ņas un pi­pa­ri. Pus­die­nās bau­diet vieg­lu dār­ze­ņu zu­pu.

Div­des­mit as­to­tās Mē­ness die­nas uz­tu­rā prak­tis­ki var ie­kļaut vi­su, ta­ču sa­prā­ta ro­be­žās. Pēc ie­spē­jas vai­rāk ie­tei­ca­mi dār­ze­ņi un aug­ļi, riek­sti un za­ļu­mi (se­le­ri­jas, pas­ti­naks, ba­zi­liks, pē­ter­sī­ļi, dil­les, la­pu sa­lā­ti u.c.). Ie­tei­ca­mas aug­ļu su­las.

Div­des­mit de­vī­ta­jā Mē­ness die­nā vē­lams at­teik­ties no ga­ļas uz­ņem­ša­nas uz­tu­rā. La­bāk lie­tot ve­ģe­tā­ro ēdie­nu. Uz­tu­rā jā­lie­to mai­ze, mie­žu put­rai­mi un ci­ti graud­au­gi, daudz pie­na pro­duk­tu.

Trīs­des­mi­ta­jā Mē­ness die­nā uz­tu­rā lie­to­ja­mi vieg­li ēdie­ni un šķid­rums jā­dzer ar mē­ru. Viss, kas or­ga­nis­mam ra­da sma­gu­mu, nav vē­lams. Ēdien­kar­tē ie­tei­cams vai­rāk dār­ze­ņu un sald­skā­bu aug­ļu.