KOSMOSA RITMI. Mēness un stihijas – palīgi virtuvē

© Pixabay

Iz­pē­tot cil­vē­ka per­so­nī­go as­tro­lo­ģis­ko kar­ti, ie­spē­jams uz­zi­nāt, ku­ra sti­hi­ja val­da ho­ro­sko­pā un kam va­ja­dzē­tu būt ve­se­lī­gas ēdien­kar­tes pa­ma­tā. Zi­not, kur Sau­le un Marss at­ra­du­šies dzim­ša­nas brī­dī, var no­skaid­rot, kā­da ir cil­vē­ka iek­šē­jā bū­tī­ba un kā viņš se­vi re­ali­zē dzī­vē. Sa­vu­kārt Mē­ness at­klāj emo­ci­onā­lo stā­vok­li un die­nas, kad ie­tei­cams at­tī­rī­ties un ie­vē­rot da­žā­das di­ētas.

Ku­rā sti­hi­jā ir «ie­ce­ļo­jis» Mē­ness

Sa­ba­lan­sē­ta uz­tu­ra iz­vē­lē ir sva­rīgs četr­u sti­hi­ju sa­da­lī­jums un to pār­stā­vē­tās zo­di­aka zī­mes, ku­ras Mē­ness no­mai­na vi­dē­ji ik pēc div­ar­pus die­nām. Viens no va­ri­an­tiem - vei­dot ēdien­kar­ti, ņe­mot vē­rā, ku­rā as­tro­lo­ģis­ka­jā zī­mē kon­krē­ta­jās die­nās ir «ie­ce­ļo­jis» Mē­ness (šī in­for­mā­ci­ja at­ro­da­ma «Prak­tis­kās As­tro­lo­ģi­jas» ve­se­lī­bas ka­len­dā­rā).
Kad Mē­ness at­ro­das Uguns sti­hi­jas zī­mēs (Aunā, Lau­vā, Strēl­nie­kā) - ēst ar ol­bal­tum­vie­lām ba­gā­tus pro­duk­tus. Ol­bal­tum­vie­lām jā­būt pa pus­ei dzīv­nie­ku, pa pus­ei augu valsts iz­cel­smes. Augu valsts iz­cel­smes ol­bal­tum­vie­lu ļo­ti daudz ir pu­pās, ne­daudz ma­zāk - grū­bās. No ga­ļas bū­tu ie­tei­cams at­da­līt tau­kus, vai arī ga­ļa ir pa­ma­tī­gi jā­iz­tvai­cē. Piens un biez­piens - vē­lams ar ne­lie­lu tau­ku sa­tu­ru, bet no sie­ra ša­jās die­nās va­ja­dzē­tu at­teik­ties.
Kad Mē­ness at­ro­das Ze­mes sti­hi­jas zī­mēs (Vēr­sī, Jau­na­vā, Me­žā­zī) - var at­ļau­ties kaut ko sā­ļā­ku ne­kā pa­ras­ti. Ša­jās die­nās sāls ir gan­drīz ne­kai­tīgs un pat var sniegt la­bu­mu. Sāls uz­la­bo asins sa­stā­vu un ne­uz­krā­jas. Ja ar nie­rēm viss ir kār­tī­bā, ša­jā lai­kā var at­ļau­ties sā­lī­tu gur­ķī­ti, siļ­ķī­ti vai sā­lī­tos riek­sti­ņus. Sa­vu­kārt tos pro­duk­tus, kas sa­tur daudz ol­bal­tum­vie­lu, tau­ku un ogļ­hid­rā­tu, uz­tu­rā va­ja­dzē­tu ie­ro­be­žot.
Kad Mē­ness at­ro­das Ūdens sti­hi­jas zī­mēs (Vē­zī, Skor­pi­onā, Zi­vīs) - uz­tu­rā do­mi­nē ar ogļ­hid­rā­tiem ba­gā­ti ēdie­ni, pirm­ām kār­tām mil­tu iz­strā­dā­ju­mi. Ša­jā lai­kā se­vi var pa­lu­ti­nāt ar ko ļo­ti gar­šī­gu. Pat tad, ja ša­jās die­nās at­ļau­sie­ties «uz­ēst» kaut ko virs nor­mas, tas ne­kas. Var­bū­tī­ba, ka «uz­res­nē­siet» no smalk­mai­zī­tēm un pī­rā­dzi­ņiem, ir mi­ni­mā­la. Pro­tams, ja tos ne­ēdī­siet bez mē­ra.
Kad Mē­ness at­ro­das Gai­sa sti­hi­jas zī­mēs (Dvī­ņos, Sva­ros, Ūdens­vī­rā) - sa­vā ēdien­kar­tē bei­dzot var ie­kļaut tauk­vie­las. To­mēr la­bāk bū­tu at­tu­rē­ties no trek­nas ga­ļas un lie­tot augu tau­kus. To ir daudz riek­stos un augu eļ­ļā. Ša­jā lai­kā ga­ta­vo sa­lā­tus ar eļ­ļu un lie­to uz­tu­rā pro­duk­tus, ku­ru sa­stā­vā ir dzīv­nie­ku valsts tau­ki - ga­ļu, pie­nu un sie­ru.

Aug­ša­na un dil­ša­na

Ja uz­ska­tī­siet, ka šāds uz­tu­ra re­žīms jums ir pie­ņe­mams, no­teik­ti at­ce­rie­ties - ne­va­jag jaukt pro­duk­tus! Pie­mē­rams, «ol­bal­tum­vie­lu» die­nās pie pa­mat­ēdie­na ne­lie­to­jiet mai­zi. Ja ļo­ti gri­bas, ap­ēdiet ne­lie­lu šķē­lī­ti starp ēdien­rei­zēm. Sa­vu­kārt aug­ļus un dār­ze­ņus var lie­tot uz­tu­rā kat­ru die­nu.
Ēst sa­ska­ņā ar Mē­ness rit­mu no­zī­mē ēst at­bil­sto­ši or­ga­nis­ma pa­tie­sa­jām va­ja­dzī­bām. Mē­ness fā­zes pa­rā­da to, vai cil­vē­ka or­ga­nisms ir brie­du­mā vai - ne­spē­cīgs un vājš. Tie­ši Mē­ness kus­tī­bas rak­sturs no­sa­ka, cik ātr­i un in­ten­sī­vi cil­vē­ka or­ga­nisms uz­ņem vai iz­va­da ar uz­tu­ru uz­ņem­tās vie­las. Zi­not Mē­ness fā­zes un Mē­ness die­nas, būs vieg­lāk at­brī­vo­ties no lie­ka­jiem uz­krā­ta­jiem ki­lo­gra­miem un la­bāk sa­plā­not di­ētas vai or­ga­nis­ma at­slo­dzes die­nas.

Uz­sākt kaut ko jaun­u, tos­tarp mai­nīt sa­vus ēša­nas ie­ra­du­mus, vē­lams uz­reiz pēc jaun­a Mē­ness ie­stā­ša­nās. Augo­ša Mē­ness lai­kā or­ga­nisms mak­si­mā­li cen­šas uz­ņemt ba­rī­bu un pēc ie­spē­jas vai­rāk to uz­krāt. Ša­jā pe­ri­odā la­bi ie­dar­bo­jas or­ga­nis­mu spē­ci­no­ši lī­dzek­ļi - vi­ta­mī­ni, mi­ne­rāl­vie­las u.tml. La­bi vei­cas vis­as dar­bī­bas, kas at­slo­go or­ga­nis­mu un ir vēr­stas uz at­tī­rī­ša­nu. Val­da uz­skats, ka ša­jā pe­ri­odā va­jag ēst ma­zākt vai vis­pār ne­ēst (par to gan jā­kon­sul­tē­jas ar ģi­me­nes ār­stu). At­slo­dzi var veikt 12 stun­das pirms jaun­a Mē­ness un piln­mē­ness fā­žu mai­ņas brī­ža un 12 stun­das pēc tā. Ja at­slo­dzi ne­vē­la­ties, tad jeb­ku­rā ga­dī­ju­mā ša­jā pe­ri­odā vē­lams at­tu­rē­ties no pār­mē­rī­gas or­ga­nis­ma no­slo­go­ša­nas.

Augošs Mē­ness krāj se­vī ener­ģi­ju, un to va­ja­dzē­tu tē­rēt tau­pī­gi. Ša­jās die­nās or­ga­nisms mak­si­mā­li uz­ņem la­bu­mu un cen­šas «uz­krāt re­zer­ves». Sa­vu­kārt dil­sto­šā Mē­ne­sī or­ga­nisms tē­rē ener­ģi­ju un uz­ņem­tās ka­lo­ri­jas. Tie­ši tā­pēc, it kā ēdot vie­nā­di, lie­lāks risks pie­ņem­ties sva­rā ir augo­šā Mē­ne­sī un no­mest sva­ru veik­smī­gāk ie­spē­jams dil­sto­šā. Lai sa­gla­bā­tu sev pie­ņe­ma­mo sva­ru, ma­zāk ēdiet augo­šā Mē­ne­sī un maz­liet se­vi pa­lu­ti­niet ar naš­ķiem dil­sto­šā Mē­ne­sī. Sa­vu­kārt, ja ro­das mil­zī­ga vē­lē­ša­nās no­mest vis­maz 20 ki­lo­gra­mu, tur­klāt īsā lai­kā, tad at­slo­dzes kū­re (arī di­ēta) jā­ie­plā­no dil­sto­šā Mē­ne­sī.
Or­ga­nis­ma at­tī­rī­ša­nai var arī iz­man­tot 18. Mē­ness die­nu, sa­vu­kārt 5. Mē­ness die­nā ne­va­ja­dzē­tu ba­do­ties, jo ša­jā lai­kā ēdie­na ener­ģē­ti­ka «ba­ro» mū­su dvē­se­li.

*

Uz­turs, kas ie­rak­stīts zvaig­znēs

Uguns sti­hi­jā (Auns, Lau­va, Strēl­nieks) dzi­mu­šie ir ātr­i, strau­ji, vi­ņiem gar­šo asi ēdie­ni. Ba­rī­bu pār­strā­dā ātr­i. Ne­pie­cie­šams pro­te­īniem ba­gāts uz­turs - die­dzē­ti grau­di, sau­les­pu­ķu sēk­las, sau­les­pu­ķu eļ­ļa, la­sis, pē­ter­sī­ļi, ka­ba­či, bur­kā­ni, bie­tes, avo­ka­do, sal­die pi­pa­ri, lo­ki, spi­nā­ti. Asins at­tī­rī­ša­nai ie­tei­ca­mi ķip­lo­ki. Uguns sti­hi­jā dzi­mu­ša­jiem ne­ie­sa­ka ēst no rī­tiem un arī va­ka­ros ne­va­ja­dzē­tu pār­ēs­ties. Gal­ve­nā ēdien­rei­ze ir pus­die­nas.

Nav ie­tei­cams: olas, tau­ki, trek­nie sal­dē­ju­mi. Ie­ro­be­žo­ti bū­tu jā­lie­to mār­rut­ki, re­dī­si, pie­nā vā­rī­tas put­ras, tē­ja un ka­fi­ja.

Uguns zī­mes pa­ras­ti dod priekš­ro­ku ga­ļas ēdie­niem. Var lie­tot jē­ra, aitas, tru­ša un tī­ta­ra ga­ļu, kā arī lie­su cūk­ga­ļu. Klāt jā­lie­to daudz za­ļu­mu. Ilg­sto­šas ba­do­ša­nās nav ie­tei­ca­mas, tām ie­tei­ca­ma ti­kai pirm­ā - augo­šā Mē­ness fā­ze.

Ze­mes sti­hi­jas zī­mes (Vēr­sis, Jau­na­va, Me­žā­zis) rak­stu­ro viss pa­stā­vī­gais, kon­krē­tais un no­tu­rī­gais. Tā­pēc, ja vi­ņi ir no­lē­mu­ši pa­ēst, tad to da­ra kār­tī­gi un pa­ma­tī­gi. Tā­pēc bū­tu jā­vai­rās no re­gu­lā­ras pār­ēša­nās (un pār­mē­rī­gas ie­dzer­ša­nas). Pre­tē­jā ga­dī­ju­mā jau ag­rī­nā ve­cu­mā var pa­rā­dī­ties lie­kais svars. Ie­tei­ca­mi ar kal­ci­ju un pro­te­īniem ba­gā­ti ēdie­ni - biez­piens, pie­na pro­duk­ti, siers, ga­ļa, augu valsts ol­bal­tum­vie­las (ne­at­tī­rī­ti rī­si un pākš­au­gi).

Ie­ro­be­žo­ti lie­to­jams - sviests, piens, bal­tmai­ze, sal­du­mi un sā­lī­ju­mi.

Ir bū­tis­ki, lai pār­ti­kā tik­tu lie­to­ti sakņ­au­gi, za­ļu­mi un ogas. Var lie­tot aitas un liel­lo­pa ga­ļu.

Ze­mes sti­hi­jas pār­stāv­jiem ie­tei­ca­mas trīs re­gu­lā­ras ēdien­rei­zes, zie­mā var sa­ma­zi­nāt līdz di­vām. Mē­ness cik­la pir­ma­jā fā­zē no­teik­ti jā­lie­to īpa­ši piln­vēr­tīgs uz­turs.

Ze­mes zī­mes (at­skai­tot Vēr­si, jo ju­tī­gā­ka en­do­krī­nā sis­tē­ma) var ilg­sto­ši ba­do­ties un at­tī­rī­ties. Vis­la­bā­kais ba­do­ša­nās laiks - ot­rā Mē­ness fā­ze. Nav ie­tei­cams ba­do­ties ce­tur­ta­jā Mē­ness fā­zē.

Gai­sa sti­hi­jas zī­mes (Dvī­ņi, Sva­ri, Ūdens­vīrs) rak­stu­ro men­tā­lā un prā­ta dar­bī­ba, kon­tak­ti, viss vieg­lais un gai­sī­gais. Sva­rī­gi, lai tik­tu uz­ņemts B12 vi­ta­mīns, kas lab­vē­lī­gi ie­tek­mē ner­vu sis­tē­mu un sti­mu­lē gal­vas sma­dze­ņu dar­bī­bu. Ļo­ti la­bi ir jū­ras pro­duk­ti - zi­vis, īpa­ši sar­dī­nes, aus­te­res, put­nu ga­ļa, ak­nas olas, so­jas pro­duk­ti, mīk­stie sie­ri, sā­lī­ju­mi un ma­ri­nā­des, kā­pos­ti, apel­sī­ni, kā arī man­de­les. Ļo­ti ie­tei­cams piens, sal­dais krē­jums un sviests. Tē­ja - ti­kai za­ļā. Ie­ro­be­žo­ti lie­tot kar­tu­pe­ļus, biez­pie­nu, ka­fi­ju, sē­nes. Nav ie­tei­ca­mi «rūg­tie» ēdie­ni un ātr­ās uz­ko­das.

Gai­sa sti­hi­jas zī­mē dzi­mu­ša­jiem no­teik­ti re­gu­lā­ri kār­tī­gi jā­pa­bro­kas­to un nav ie­tei­cams ēst pēc sau­lrie­ta. Cil­vē­kiem ar iz­teik­tu gai­sa zīm­ju ho­ro­sko­pu vis­pār va­ja­dzē­tu at­tu­rē­ties no ba­do­ša­nās. To va­ja­dzē­tu aiz­vie­tot ar pe­ri­odis­ku at­tu­rē­ša­nos no kā­diem kon­krē­tiem ēdie­niem (at­bil­sto­ši dzim­ša­nas ho­ro­sko­pam). Vis­la­bā­kā at­tī­rī­ša­nās ir tre­ša­jā Mē­ness fā­zē.

Ūdens sti­hi­jas zī­mes (Vē­zis, Skor­pi­ons, Zi­vis) «at­bild» par ba­rī­bas pār­strā­di un iz­vad­sis­tē­mu. Tām ir ie­tei­ca­mi vieg­li pār­strā­dā­ja­mi, ba­rī­bas pār­strā­di vei­ci­no­ši un svai­gi pro­duk­ti - ze­me­nes, me­lo­nes, ba­nā­ni, man­de­les, kar­tu­pe­ļi, siers, olas, jū­ras vel­tes, zi­vis (īpa­ši tun­cis), vē­ži, put­nu ga­ļa (īpa­ši pī­les, zo­sis) un lie­sa ga­ļa. Lai vei­ci­nā­tu ba­rī­bas pār­strā­di, la­bi lie­tot ra­bar­be­rus, auzu pār­slu put­ru, ar­bū­zus, gur­ķus un to­mā­tus. Īpa­ši ie­tei­ca­mas svai­gi spies­tas su­las, sal­die aug­ļi un ogas. Šķid­ru­mu iz­da­lī­ša­nas vei­ci­nā­ša­nai ie­tei­ca­mi re­dī­si, se­le­ri­jas, gur­ķi, pē­ter­sī­ļi, pu­pi­ņas un apel­sī­ni. Nav ie­tei­ca­mi ļo­ti skā­bi ēdie­ni, arī sē­nes, spe­ķis un de­sas. Ie­ro­be­žo­ti lie­to­ja­ma bal­tmai­ze, tē­ja, ka­fi­ja un ķip­lo­ki. Ļo­ti sva­rī­gi dzert daudz ūdens (ap­mē­ram as­to­ņas glā­zes die­nā), jo ūdens sti­hi­jas pār­stāv­jiem ne­re­ti tas tiek aiz­tu­rēts or­ga­nis­mā, tā­dē­jā­di ra­dot sai­ndē­ša­nās ie­spē­jas. Tā kā šīs sti­hi­jas cil­vē­ki pa­ras­ti nav ļo­ti iz­vē­lī­gi pār­ti­kā, daudz un vē­lu ēd, dzer, maz kus­tas, bet daudz guļ, ie­tei­cams pa­stā­vīgs re­žīms un di­ēta pēc no­teik­tām shē­mām. Ūdens sti­hi­jas zī­mēs dzi­mu­ša­jiem ie­tei­cams ēst pir­ma­jā die­nas pus­ē.

Vis­la­bā­kais di­ētu un at­tī­rī­ša­nās laiks ir Mē­ness 4. fā­ze, tad it īpa­ši nav ie­tei­cams lie­tot trek­nu ga­ļu un sē­nes (ūdens zī­mēm tā ir sma­ga ba­rī­ba).

Pla­nē­tas un uz­turs

Ja per­so­nis­ka­jā ho­ro­sko­pā tā­lāk no­sauk­tās pla­nē­tas ir ne­lab­vē­lī­gos stā­vok­ļos, tad va­ja­dzē­tu ie­ro­be­žot mi­nē­to pro­duk­tu lie­to­ša­nu.
Sau­le - sā­ļie pro­duk­ti, gri­ķi, grau­di, kā­pos­ti, sau­les­pu­ķu eļ­ļa, vīns, apel­sī­ni un vis­i cit­rus­au­gļi.
Mē­ness - piens un vis­i pie­na pro­duk­ti, kā­pos­ti, gur­ķi, ar­bū­zi, ķir­bji, me­lo­nes, ka­ba­či un kar­tu­pe­ļi.
Mer­kurs - zir­ņi, hur­ma un cit­ro­ni.
Ve­ne­ra - sal­do gar­šu pār­vald­nie­ce: ce­pu­mi, kon­fek­tes, su­las, sal­di­nā­tie dzē­rie­ni, ze­me­nes, mel­le­nes un me­dus.
Marss - ga­ļa, asie ēdie­ni, lo­ki, to­mā­ti, sar­ka­nie ābo­li un mež­ro­zī­šu aug­ļi.
Ju­pi­ters - zi­vis, trekns uz­turs, skā­bie aug­ļi un ogas - dzēr­ve­nes, brūk­le­nes, ērkšķ­ogas, ābo­li, dil­les un kin­za.
Urāns - riek­sti, pu­pas, spir­to­tie dzē­rie­ni, ka­fi­ja, pap­ri­ka, bak­la­žā­ni un jū­ras vel­tes.
Nep­tūns - jū­ras vel­tes.
Plū­tons - ķip­lo­ki, sē­nes, sē­ņu ēdie­ni un mēr­ces.


*

Ēdien­kar­te pēc Mē­ness ka­len­dā­ra

Pir­ma­jā Mē­ness die­nā ide­āli pie­mē­rots ve­ģe­tā­rais ēdiens.

Ot­ra­jā Mē­ness die­nā ie­tei­ca­ma vieg­la ba­rī­ba, jo ša­jā die­nā ie­spē­ja­ma sai­ndē­ša­nās un ne­pa­re­dza­ma re­ak­ci­ja, pat ēdot zi­nā­mus pro­duk­tus. Jo vien­kār­šāks uz­turs, jo la­bāk!

Tre­ša­jā Mē­ness die­nā uz­tu­rā ie­tei­ca­mi ēdie­ni, kas sa­tur lie­lu dau­dzu­mu asu garš­vie­lu (či­li, mel­nos pi­pa­rus, krust­nag­li­ņas, in­gve­ru, si­ne­pes, mār­rut­kus, ķip­lo­kus, ba­zi­li­ku, ka­nē­li u.tml.). Ša­jā Mē­ness die­nā uz­tu­rā jau var ie­kļaut ga­ļas ēdie­nus.

Ce­tur­ta­jā Mē­ness die­nā ēdie­nam jā­būt sā­tī­gam, bet ne trek­nam. Pil­nī­bā jā­at­sa­kās no ne­da­bis­kas iz­cel­smes pro­duk­tiem. Ce­tur­ta­jā Mē­ness die­nā ie­tei­ca­mas me­li­sas, ku­me­lī­šu, pi­par­mēt­ras tē­jas.

Piekt­ajā Mē­ness die­nā uz­tu­rā no­de­rēs piens un biez­piens.

Ses­ta­jā Mē­ness die­nā no ēdien­kar­tes vē­lams iz­slēgt pie­nu un pie­na pro­duk­tus, jo ša­jā die­nā ak­ti­vi­zē­jas ūdens sti­hi­ja un var ras­ties pā­rāk daudz gļo­tu. Ie­tei­cams at­tu­rē­ties arī no alus lie­to­ša­nas, jo ša­jā die­nā nie­res ir diez­gan no­vā­ji­nā­tas, bet alus dzer­ša­na var iz­rai­sīt ne­ga­tī­vu re­ak­ci­ju, kas pa­ras­ti ir ie­mesls no­piet­nai nie­ru sli­mī­bai. Lieks ūdens dau­dzums ses­ta­jā Mē­ness die­nā var iz­rai­sīt stip­ru tūs­ku. Pār­ti­kā lie­to­ja­mai ba­rī­bai jā­būt mak­si­mā­li vieg­lai.

Sep­tī­ta­jā Mē­ness die­nā or­ga­nis­mam ļo­ti no­de­rī­gi ir aug­ļi, kas nav zem­ē audzē­ti, ie­tei­ca­mi ābo­li, da­te­les, sal­die ķir­ši, ap­ri­ko­zes, vīn­ogas. Pā­rē­jā zi­ņā ēdien­kar­te var būt vis­da­žā­dā­kā, gal­ve­nais - ma­zāk rup­jas ba­rī­bas, vai­rāk aug­ļu un aro­mā­tis­ko zā­ļu.

As­to­ta­jā Mē­ness die­nā va­ja­dzē­tu ie­dot sa­vam or­ga­nis­mam at­slo­dzi. Ja tas ne­šķiet pa­tī­ka­mi, tad līdz nā­ka­ma­jai Mē­ness die­nai la­bāk lie­tot ve­ģe­tā­ru uz­tu­ru un, pro­tams, at­tu­rē­ties no al­ko­ho­la un smē­ķē­ša­nas.

De­vī­ta­jā Mē­ness die­nā pār­ti­kai jā­būt pēc ie­spē­jas vien­kār­šā­kai. Pat la­bi zi­nā­mi pro­duk­ti daž­reiz var iz­rai­sīt ne­vē­la­mu or­ga­nis­ma re­ak­ci­ju.

Des­mi­ta­jā Mē­ness die­nā gal­ve­nais ir ne­vis tas, ko ēd, bet gan - ar ko esi ko­pā. Ēdien­kar­tē var ie­kļaut prak­tis­ki vi­sus pro­duk­tus. Ļo­ti no­de­rī­gas ir zā­ļu tē­jas, kā arī sak­ņu zu­pas un viegls dār­zā­ju ra­gū.

Vien­pa­dsmi­ta­jā Mē­ness die­nā vai­rāk ēdiet ka­lo­ri­jām ba­gā­tu ba­rī­bu, ja ir sma­gu­ma sa­jū­ta - ne­daudz pa­ba­do­jie­ties, dze­riet vai­rāk aug­ļu un dār­zā­ju su­las vai ēdiet aug­ļus.

Div­pa­dsmi­ta­jā Mē­ness die­nā lie­to­jiet daudz šķid­ru­ma (dze­riet aug­ļu su­las, iz­ņe­mot ābo­lu). Vē­la­mi at­krē­po­jo­ši zā­ļu no­vā­rī­ju­mi! Jā­at­sa­kās no rup­jas un sma­gas ba­rī­bas, olām un zi­vīm, pil­nī­gi ne­vē­la­ma ir ga­ļa, al­ko­hols un ni­ko­tīns. Ie­tei­ca­mi riek­sti, sēk­li­ņas, augu eļ­ļas.

Trīs­pa­dsmi­ta­jā Mē­ness die­nā ie­tei­ca­mi jū­ras pro­duk­ti. Šis ir iz­ai­ci­nā­ju­ma un at­klā­ju­ma laiks arī ku­li­nā­ri­jā! Pa­gar­šot var vi­su, bet pa drus­ci­ņai.

Četr­pa­dsmi­ta­jā Mē­ness die­nā uz­tu­rā ie­tei­ca­mas grauz­dē­tas man­de­les un pro­duk­ti, kas sa­tur sā­li. Jā­iz­vai­rās no sal­du­miem. Pā­rē­jā uz­tu­rā lie­to­ja­mā ba­rī­ba ša­jā die­nā var būt jeb­kā­da. Gal­ve­nais, lai tā gar­šo­tu un bū­tu svai­ga.

Piec­pa­dsmi­ta­jā Mē­ness die­nā ēdien­kar­tē jā­ie­kļauj ēdiens, kas pa­ga­ta­vots no svai­giem dār­ze­ņiem, aug­ļiem un da­žā­dām biez­put­rām.

Seš­pa­dsmi­tā Mē­ness die­na ir asins at­jau­no­ša­nās laiks, tā­pēc ie­kļau­jiet ēdien­kar­tē ēdie­nus, ku­ros ir vai­rāk dzelzs, kas sti­mu­lē asins ra­dī­ša­nu. Jā­pie­vēr­šas ve­ģe­tā­ram uz­tu­ram, ne­drīkst ēst sē­nes un pākš­au­gus.

Sep­tiņ­pa­dsmi­ta­jā Mē­ness die­nā var ēst vi­su - ga­ļu, zi­vis, ek­so­tis­kus pro­duk­tus - vi­su! Tā ir vie­nī­gā die­na vi­sā mē­ne­sī, kad vī­na lie­to­ša­na iet ti­kai la­bu­mā. Priekš­ro­ka sar­kan­vī­nam, var pa­ga­ta­vot arī karst­vī­nu.

As­toņ­pa­dsmi­tās Mē­ness die­nas ēdien­kar­tei jā­sa­tur pēc ie­spē­jas vai­rāk riek­stu - cied­ru, ara­hi­sa, grie­ķu, man­de­ļu u.tml. Ga­ļas ēdie­nus lie­tot var, bet ne­lie­los dau­dzu­mos. Vis­la­bā­kā die­na at­slo­dzei no jeb­ku­ras pār­ti­kas, ko ie­sāk vie­nu vai di­vas die­nas ie­priekš ar vieg­lu ēdie­nu.

De­viņ­pa­dsmi­ta­jā Mē­ness die­nā ir jā­būt vien­kār­šai ēdien­kar­tei. Pār­ti­kā lie­to aug­ļus un ogas.

Div­des­mi­ta­jā Mē­ness die­nā ir la­bi ko­pā ar mī­ļo­to cil­vē­ku vai drau­giem ap­mek­lēt ek­so­tis­ko ēdie­nu res­to­rā­nu, no­gar­šot ko ne­pa­ras­tu.

Div­des­mit pir­ma­jā Mē­ness die­nā pār­ti­kā ie­tei­ca­mi pro­duk­ti sar­ka­nā krā­sā - gra­nāt­ābo­li, dzēr­ve­nes, bie­tes, bur­kā­ni utt., kā arī svai­gi spies­tas su­las. Jā­dzer asins at­tī­ro­šās zā­ļu tē­jas.

Div­des­mit ot­ra­jā Mē­ness die­nā līdz­te­kus sal­du­miem ēdien­kar­tē vē­lams ie­kļaut arī vai­rāk sak­ņu sa­lā­tu, sau­tē­tus dār­ze­ņus un sa­ce­pu­mus. Uz­tu­rā la­bi lie­tot pie­nu un ve­se­lu grau­du ēdie­nus.

Div­des­mit tre­ša­jā Mē­ness die­nā iet la­bu­mā vis­i skāb­pie­na pro­duk­ti, bet no ga­ļas la­bāk at­tu­rē­ties, jo tā pa­aug­sti­na ag­re­si­vi­tā­ti. Arī no ka­fi­jas un al­ko­ho­la ir jā­at­tu­ras. Ša­jā die­nā jā­uz­ma­nās, jo var pa­rā­dī­ties pa­to­lo­ģis­ka ri­jī­ba.

Div­des­mit ce­tur­ta­jā Mē­ness die­nā ka­te­go­ris­ki aiz­liegts ba­do­ties. Nav ie­tei­cams lie­tot daudz šķid­ru­ma. Ie­tei­ca­mas vīn­ogas, piens un skāb­pie­na pro­duk­ti. Ša­jā Mē­ness die­nā var ie­dzert ne­daudz sau­sā vī­na.

Div­des­mit piekt­ajā Mē­ness die­nā var iz­man­tot jeb­ku­ras at­tī­rī­ša­nās me­to­des. Ēdien­kar­tē ne­lie­los dau­dzu­mos va­ja­dzē­tu ie­kļaut pie­nu.

Div­des­mit ses­ta­jā Mē­ness die­nā uz­tu­rā lie­to­jiet zi­vis un la­pu dār­ze­ņus. Jā­at­sa­kās no apaļ­as for­mas aug­ļiem un dār­ze­ņiem, kas sa­tur daudz šķid­ru­ma. Svē­tī­ba dzēr­ve­nēm.

Div­des­mit sep­tī­ta­jā Mē­ness die­nā uz­tu­ra lie­lā­ka­jai da­ļai jā­būt ba­rī­bai ar lie­lu dau­dzu­mu garš­vie­lu un pie­de­vu. Ļo­ti no­de­rī­gas ir tā­das pār­ti­kas pie­de­vas kā kur­ku­ma, kar­da­mons, krust­nag­li­ņas un pi­pa­ri. Pus­die­nās bau­diet vieg­lu dār­ze­ņu zu­pu.

Div­des­mit as­to­tās Mē­ness die­nas uz­tu­rā prak­tis­ki var ie­kļaut vi­su, ta­ču sa­prā­ta ro­be­žās. Pēc ie­spē­jas vai­rāk ie­tei­ca­mi dār­ze­ņi un aug­ļi, riek­sti un za­ļu­mi (se­le­ri­jas, pas­ti­naks, ba­zi­liks, pē­ter­sī­ļi, dil­les, la­pu sa­lā­ti u.c.). Ie­tei­ca­mas aug­ļu su­las.

Div­des­mit de­vī­ta­jā Mē­ness die­nā vē­lams at­teik­ties no ga­ļas uz­ņem­ša­nas uz­tu­rā. La­bāk lie­tot ve­ģe­tā­ro ēdie­nu. Uz­tu­rā jā­lie­to mai­ze, mie­žu put­rai­mi un ci­ti graud­au­gi, daudz pie­na pro­duk­tu.

Trīs­des­mi­ta­jā Mē­ness die­nā uz­tu­rā lie­to­ja­mi vieg­li ēdie­ni un šķid­rums jā­dzer ar mē­ru. Viss, kas or­ga­nis­mam ra­da sma­gu­mu, nav vē­lams. Ēdien­kar­tē ie­tei­cams vai­rāk dār­ze­ņu un sald­skā­bu aug­ļu.

Horoskopi

Katras zodiaka zīmes labklājības ideāls vēdiskajā astroloģijā atspoguļo dziļo savstarpējo saistību ar visumu un cilvēka dvēseles ceļu, kas palīdz ieraudzīt dzīvi kā plašu un daudzpusīgu ceļojumu uz piepildījumu un harmoniju. Katra zodiaka zīme meklē unikālu labklājības formu, kas ir saistīta ar tās garīgajiem uzdevumiem un dvēseles ceļu.

Svarīgākais