ēdiens

21.nov 2020
Mēs ikviens zinām to nepatīkamo, spiedošo sajūtu, kad esam pārēdušies. Svarīgi baudot ēdienu, ir nepārēsties, tomēr bieži vien mums to ir grūti izdarīt. Pastāv dažādi veidi kā cīnīties ar šīm nepatīkamajām sajūtām, sākot no pastaigas svaigā gaisā, līdz pat fiziskām aktivitātēm. Tomēr ir vēl dažādi neparasti veidi, kas var palīdzēt justies labāk.
20.nov 2020
Ar produktu derīguma termiņiem jābūt uzmanīgiem, jo daudziem tā ignorēšana var beigties ar vēdersāpēm un pat saindēšanos. Portāls "The Healthy" uzskaitījis produktus, kuru derīguma termiņš jāņem vērā.
16.nov 2020
Visticamāk mēs katrs savā dzīvē esam jutuši satraukumu. Tas ir iekšējs nemiers, kas neļauj atslābt pat vakarā, kad visi darbi un pienākumi pie malas. Arvien vairāk cilvēku šī sajūta nepamet, izraisot virkni citu veselības problēmu. Tomēr ar savu uzturu varam šo situāciju labot.
5.nov 2020
Pēdējā laikā arvien populārāks kļūst "Meal prep" koncepts jeb pārdomāta ēdienu plānošana, pagatavošana un sagatavju veidošana ilgākam laikam uz priekšu, piemēram, nedēļai. Kā pārdomāti saplānot savu ēdienkarti? Ko iekļaut plānā, lai parūpētos par savu labsajūtu ik dienas? Iesaka sertificēta uztura speciāliste Liene Sondore un farmaceite Zanda Ozoliņa.
30.okt 2020
Laiku pa laikam mēs visi apmeklējam kādu restorānu. Ir svarīgi zināt labas galda manieres, lai nenonāktu nepatīkamā situācijā. Tas, ka elkoņus nevajadzētu turēt uz galda un runāt ar pilnu muti, it kā visiem zināms. Bet ir vēl krietni vairāk lietu, ko vajadzētu zināt, lai neatstātu par sevi sliktu iespaidu. Esam sagatavojuši 7 svarīgus galda etiķetes noteikumus.
12.okt 2020
Oktobra otrā piektdiena ik gadu ir diena, kad visā pasaulē jau vairāk nekā 20 gadu garumā atzīmē Pasaules Olu dienu, akcentējot šī pārtikas produkta daudzveidīgo pielietojumu un izceļot olu svarīgo lomu cilvēku uzturā. Atskatoties uz pagājušajā nedēļas nogalē aizvadītajām Olu dienas svinībām Latvijā un pasaulē, septiņi pašmāju garšas eksperti – vadošie šefpavāri Mārtiņš Rītiņš, Mārtiņš Sirmais un Ēriks Dreibants, kā arī fitnesa trenere Zanda Zariņa-Rešetina, kulinārijas lietpratējas Anna Panna (Birmane) un Signe Meirāne un jaunais pavārmākslas entuziasts Ralfs no “Ralfs Gatavo” - iesaka oriģinālas, gardas un tajā pašā laikā arī vienkārši pagatavojamas saldo un sāļo olu ēdienu receptes katrai nedēļas dienai, ko dažādās variācijās baudīt ne tikai Lieldienās, bet visu cauru gadu.
8.okt 2020
Trīs pavāru restorānā "Tam labam būs augt" notika brančs par godu Pasaules Olu dienai, kurā Latvijas vadošie šefpavāri Mārtiņš Rītiņš, Mārtiņš Sirmais un Ēriks Dreibants dalījās savu iecienītāko olu ēdienu pagatavošanas noslēpumos ar mērķi popularizēt olas kā lielisku un daudzveidīgu uztura produktu.
4.okt 2020
Pētnieks Dens Buteners, apceļojot valstis, kurās ir daudz ilgdzīvotāju, vēlējies uzzināt, ko ēd šo valstu iedzīvotāji, lai varētu nodzīvot līdz simts gadiem.
2.okt 2020
Nezin kādēļ mēdzam zivs ēdienus "ietērpt". Vai tas ir kažoks, vai mētelītis - nevar noliegt, ka "apģērbā" tās var būt dikti gardas.
6.sep 2020
Krievu ārsts-dietologs Aleksejs Kovaļkovs, atklājis vienkāršu veidu, kā uzlabot veselību un paildzināt dzīvi par desmit gadiem, ziņo RIA Novosti.
29.aug 2020
Vecākiem var būt grūti pierunāt bērnu ēst vajadzīgos pārtikas produktus (vai ēst vispār). Pētījumi liecina, ka mūsu ēšanas paradumi izveidojas jau divu gadu vecumā, tāpēc jo agrāk jūs palīdzat bērniem izvēlēties veselīgus produktus, jo labāk.
10.aug 2020
Franču grauzdiņi ir klasisks, taču nedaudz piemirsts brokastu ēdiens, kam ir izcila garša un laba uzturvērtība. Lai iepriecinātu mazos ēdājus, grauzdiņus var sagriezt nūjiņu formā. Rotāti ar svaigām ogām un garšīgu mērcīti, grauzdiņi kārajās mutēs pazudīs dažu minūšu laikā!
9.aug 2020
Pēc dietologu domām šie pieci veselīgie produkti patiesībā kaitē mūsu miegam, tāpēc no tiem vajadzētu vairākas stundas pirms miega atteikties.
1.aug 2020
Kvalitatīva pārtika un drošs tās patēriņš ir būtisks aspekts teju pusei no Latvijas iedzīvotāju, liecina 2019.gada Eirobarometra dati. Vasarīgi siltie laika apstākļi ir lieliski piemēroti brīvdabas piknikiem un dārza grilēšanas svētkiem, taču tie arī sniedz vidi baktēriju un citu patogēnu klātbūtnei pārtikā, kas var izraisīt saindēšanos ar ēdienu.
16.jūl 2020
Burgeru un alus festivālu "Burger Battle", kas augustā notiks ciematā "Via Jurmala Outlet Village", Jūrmalā plānots rīkot arī turpmākos gadus, ceturtdien informēja idejas autors, restorāna "Resto-Rātors" dibinātājs un vadītājs Viktors Ravdive. Viņš šodien kopā ar restorāna "36.līnija" līdzīpašnieku Lauri Aleksejevu prezentēja augustā plānoto burgeru un alus festivālu ar jaunu konceptu - burgeru cīņām jeb "no angļu valodas "Burger Battle", ko plānots padarīt par ikgadēju tradīciju. "Ar katru gadu šo festivālu vērsīsim aizvien vērienīgāku. Jau tagad zināms, ka nākamgad piedalīsies dalībnieki no vairākām pasaules valstīm - Igaunijas, Lietuvas, Polijas, Lielbritānijas un citām. Visa gada garumā notiks atlases, ceturtdaļfināli un pusfināli līdz brīdim, kad paši labākie tiksies lielajā fināla festivālā," informēja Ravdive. Viņš atgādināja, ka burgeru cīņās jeb sacensībās par unikālāko burgeru recepti varēs piedalīties ikviens burgeru meistars. Vienīgais nosacījums, lai izmantotā gaļa un maize būtu pašu gatavota. Jau ziņots, ka burgeru un alus festivāls "Burger Battle" notiks 22.-23.augustā "Via Jurmala Outlet Village", pulcējot burgeru meistarus un cienītājus no vairākām pasaules valstīm. Pasākumā tiks dibināta arī Starptautiskā burgeru līga.
13.jūl 2020
Uztura speciālists Kriss Gunnars portālā "Healthline" nosaucis veselīgākos produktus, kas ne tikai uzlabos mūsu pašsajūtu, bet arī ir neticami gardi.