ēdiens

10.jūl 2020
Bieži vien mūsu izsalkumam nav saistības ar ēdiena daudzumu, cik ar tā kvalitāti. Daudziem ēdieniem, kuri citādi varbūt pat ir veselīgi, trūkst noteiktu proteīnu un šķiedrvielu, atstājot mūs izsalkušus. "Bright Side" uzskaitījis produktus, kas patiesībā liks mums sajust lielāku izsalkumu.
10.jun 2020
Rimi.lv piedāvā dažādus knifiņus un pavāru noslēpumus, kurus likt lietā nākošajā ēstgatavošanas reizē.
1.jun 2020
Vegāns uzturs arvien vairāk un uzstājīgāk sāk ieņemt vietu arī to cilvēku ikdienā, kuri sevi par tādiem neuzskata. Vegānas maltītes parasti tiek uzskatītas par ļoti veselīgāk un diētiskām. Portāls "Health" apkopojis ārstu viedokļus par to, kas var notikt ar mūsu organismu, ja mēnesi tiks lietots tikai vegāns uzturs.
19.mai 2020
Lai cik garda un veselīga ir maltīte, tā var zaudēt savas vērtīgās īpašības, ja to atkārtoti silda mikroviļņu krāsnī. Dažreiz tas var beigties arī ar saindēšanos. Šos astoņus veselīgos produktus nav ieteicams atkārtoti sildīt, lai izvairītos no saindēšanās riska.
16.mai 2020
Kalnciema kvartālā Rīgā darbu sācis ēdienu festiāls "Street -2m- Food". No 14. maija "Street -2m- Food" Kalnciema kvartālā notiks katru nedēļu no trešdienas līdz piektdienai no plkst.12 līdz 20. Festivālā katru dienu būs iespēja tirgoties līdz pieciem tirgotājiem. Festivālā nodrošina cilvēku aprites kontroli, lai tiktu ievērotas visas prasības par divu metru distanci, iespējas dezinficēt rokas un vienlaicīgi kopā atrastos ne vairāk kā divi cilvēki
14.mai 2020
Ir zinātniski pierādīts, ka veselīgs uzturs ir saistīts arī ar pozitīvāku skatu uz dzīvi, taču ir grūti pieturēties pie veselīga ēdiena, kad pēc grūtas dienas rokas stiepjas pēc kaut kā salda. Šie 9 vienkārši ēdieni spēj palīdzēt šādās dienās, nekaitējot veselībai.
4.mai 2020
Līdz ar siltāka laika iestāšanos, arvien biežāk nodarbes iekštelpās tiek nomainītas pret aktivitātēm ārā. Dodoties pārgājienā vai piknikā kopā ar ģimenes mazākajiem locekļiem, nereti nākas saskarties ar izaicinājumiem maltīšu plānošanā. Uztura speciāliste Baiba Grīnberga iesaka, kādiem produktiem jābūt līdzi ikvienai aktīvu dzīvesveidu mīlošai ģimenei, lai mazie būtu pilnvērtīgi paēduši esot svaigā gaisā.
29.apr 2020
Koronavīrusa Covid-19 pandēmijas dēļ ievērojumi mainījusies daudzu kultūras jomas pārstāvju ikdiena. Ņemot vērā atceltos pasākumus un darbus, daudziem nākas meklēt jaunas darba iespējas. Producents Juris Millers informē, ka ievērojies, ka kāds Latvijā zināms mūziķis, iespējams, strādā par pusdienu piegādātāju.
19.apr 2020
Par vienu no netiešajām ar Covid-19 saistīto ierobežojumu sekām eksperti atzīst varbūtējo liekā svara pieaugumu. Asprāši atraduši jaunu saukli: paliec mājās – paliec resns. Arī līdz šim taču nav trūcis cilvēku, kuri, tiklīdz jūtas garlaikoti, skumji vai nesaprasti, atrod ēšanā gan laika kavēkli, gan mierinājumu. Taču tas palīdz tikai uz īsu brīdi, toties ātri pāraug neveselīgā ieradumā un noved pie liekā svara.
7.apr 2020
Jau iepriekš ziņots, ka Rīgas domes Labklājības departaments veiks izmaiņas sešās siltā ēdiena izsniegšanas vietās trūcīgajiem un maznodrošinātajiem iedzīvotājiem - Slokas ielā 33, Maskavas ielā 250, Stūrmaņu ielā 25, Tvaika ielā 54/3, Brīvības gatvē 399 un Zaļenieku ielā 40.
1.apr 2020
Šobrīd mājās gatavošana ir ieguvusi jaunu nozīmi, kad esam pašizolācijā vai pēc iespējas cenšamies samazināt aktivitātes ārpus mājas. Paša gatavotām maltītēm ir daudz plusu - tās ir veselīgākas, tu zini visas sastāvdaļas un produktus, tās pat var nereti pārspēt restorānus arī garšas ziņā. Taču virtuvē mums ir izveidojušies paradumi, par kuriem pat neaizdomājamies, ka tie var mūs apdraudēt. "Brightside" nosauc septiņas kļūdas, kuras ikviens no mums mēdz pieļaut, mājās gatavojot maltīti.
15.mar 2020
Astrologi ir pārliecināti, ka aicinājums būt par pavāru piemīt tikai dažām horoskopa zīmēm, raksta "Joininfo".
11.mar 2020
Vairākums Latvijas iedzīvotāju jeb 61% respondentu vismaz reizi nedēļā ietur maltīti ārpus mājām, secināts «Reaton» un pētījumu centra «Norstat» nesen veiktajā aptaujā par Latvijas sabiedrības ēšanas paradumiem. Turklāt 83% aptaujāto atzīst, ka vienai pusdienu reizei vidēji atvēlētā summa ir līdz 5 eiro. »Vakara Ziņas« aptaujāja sabiedrībā pazīstamas personības un izzināja, kur viņi ietur ikdienišķo maltīti.
10.mar 2020
Lai organisms strādātu "kā pulkstenis", svarīgi ir pievērst uzmanību arī tam ko ēdam. Šie produkti palīdzēs pasargāt sirds veselību un uzlabos mūsu asinsvadus, vēsta "you-journal.ru".
16.feb 2020
Kurš gan nav dzirdējis viedos vārdus, ka "brokastis ir dienas svarīgākā maltīte". Un patiesība jau vien ir, taču izrādās, ka daudzi iecienīti un pat "klasiski" brokastu ēdieni patiesībā ierindojas pie tiem, kurus no rīta nemaz nebūtu vēlams ēst, norāda portāls "Healthline". Šie ēdieni ne tikai nenodrošinās ar vajadzīgajām uzturvielām un enerģiju, bet pat kaitēs veselībai, izraisot dažādas slimības.
15.feb 2020
Paēdis cilvēks ir laimīgs cilvēks - ne velti lielākajai daļai cilvēku acis iemirdzēsies, kad kāds sāks runāt par ēdienu vai degunā tiks sajusta kāda garduma smarža. Ikdienišķo ēšanas rituālu vienmēr cenšamies padarīt pēc iespējas mājīgāku un sirdij tuvāku, gan izvēloties, ko gatavot, gan kur ēst, gan ar ko kopā to darīt. Coca-Cola veiktajā pētījumā atklājas, kādi ir Latvijas iedzīvotāju paradumi, ēdienreizes baudot kopā ar saviem mīļajiem.
14.feb 2020
Pēdējo gadu laikā Valentīndiena ir kļuvusi par gaidītu svinību dienu arī Latvijā. To katru gadu svin arvien vairāk iedzīvotāju, sarūpējot īpašas dāvanas un skaistus mirkļus saviem mīļotajiem. Šajā dienā tiek piedāvāts plašs izklaides iespēju klāsts – dažādi koncerti un pasākumi, bet dažādas iedzīvotāju aptaujas liecina, ka ir daļa iedzīvotāju, kas šos svētkus labprāt atzīmē arī mājās, pagatavojot īpašu svētku maltīti un baudot divvientulību. 
28.jan 2020
Veselīga uztura tēma ir kļūst arvien populārāka un cilvēkiem neapnīk meklēt informāciju, kādi tad produkti ir veselīgi un kādi nav. Kliedējam mītus par vairākiem produktiem, kas patiesībā nav tik neveselīgi, kā domājam, raksta "adme.ru".