ēdiens

12.okt 2020
Oktobra otrā piektdiena ik gadu ir diena, kad visā pasaulē jau vairāk nekā 20 gadu garumā atzīmē Pasaules Olu dienu, akcentējot šī pārtikas produkta daudzveidīgo pielietojumu un izceļot olu svarīgo lomu cilvēku uzturā. Atskatoties uz pagājušajā nedēļas nogalē aizvadītajām Olu dienas svinībām Latvijā un pasaulē, septiņi pašmāju garšas eksperti – vadošie šefpavāri Mārtiņš Rītiņš, Mārtiņš Sirmais un Ēriks Dreibants, kā arī fitnesa trenere Zanda Zariņa-Rešetina, kulinārijas lietpratējas Anna Panna (Birmane) un Signe Meirāne un jaunais pavārmākslas entuziasts Ralfs no “Ralfs Gatavo” - iesaka oriģinālas, gardas un tajā pašā laikā arī vienkārši pagatavojamas saldo un sāļo olu ēdienu receptes katrai nedēļas dienai, ko dažādās variācijās baudīt ne tikai Lieldienās, bet visu cauru gadu.
8.okt 2020
Trīs pavāru restorānā "Tam labam būs augt" notika brančs par godu Pasaules Olu dienai, kurā Latvijas vadošie šefpavāri Mārtiņš Rītiņš, Mārtiņš Sirmais un Ēriks Dreibants dalījās savu iecienītāko olu ēdienu pagatavošanas noslēpumos ar mērķi popularizēt olas kā lielisku un daudzveidīgu uztura produktu.
4.okt 2020
Pētnieks Dens Buteners, apceļojot valstis, kurās ir daudz ilgdzīvotāju, vēlējies uzzināt, ko ēd šo valstu iedzīvotāji, lai varētu nodzīvot līdz simts gadiem.
2.okt 2020
Nezin kādēļ mēdzam zivs ēdienus "ietērpt". Vai tas ir kažoks, vai mētelītis - nevar noliegt, ka "apģērbā" tās var būt dikti gardas.
6.sep 2020
Krievu ārsts-dietologs Aleksejs Kovaļkovs, atklājis vienkāršu veidu, kā uzlabot veselību un paildzināt dzīvi par desmit gadiem, ziņo RIA Novosti.
29.aug 2020
Vecākiem var būt grūti pierunāt bērnu ēst vajadzīgos pārtikas produktus (vai ēst vispār). Pētījumi liecina, ka mūsu ēšanas paradumi izveidojas jau divu gadu vecumā, tāpēc jo agrāk jūs palīdzat bērniem izvēlēties veselīgus produktus, jo labāk.
10.aug 2020
Franču grauzdiņi ir klasisks, taču nedaudz piemirsts brokastu ēdiens, kam ir izcila garša un laba uzturvērtība. Lai iepriecinātu mazos ēdājus, grauzdiņus var sagriezt nūjiņu formā. Rotāti ar svaigām ogām un garšīgu mērcīti, grauzdiņi kārajās mutēs pazudīs dažu minūšu laikā!
9.aug 2020
Pēc dietologu domām šie pieci veselīgie produkti patiesībā kaitē mūsu miegam, tāpēc no tiem vajadzētu vairākas stundas pirms miega atteikties.
1.aug 2020
Kvalitatīva pārtika un drošs tās patēriņš ir būtisks aspekts teju pusei no Latvijas iedzīvotāju, liecina 2019.gada Eirobarometra dati. Vasarīgi siltie laika apstākļi ir lieliski piemēroti brīvdabas piknikiem un dārza grilēšanas svētkiem, taču tie arī sniedz vidi baktēriju un citu patogēnu klātbūtnei pārtikā, kas var izraisīt saindēšanos ar ēdienu.
16.jūl 2020
Burgeru un alus festivālu "Burger Battle", kas augustā notiks ciematā "Via Jurmala Outlet Village", Jūrmalā plānots rīkot arī turpmākos gadus, ceturtdien informēja idejas autors, restorāna "Resto-Rātors" dibinātājs un vadītājs Viktors Ravdive. Viņš šodien kopā ar restorāna "36.līnija" līdzīpašnieku Lauri Aleksejevu prezentēja augustā plānoto burgeru un alus festivālu ar jaunu konceptu - burgeru cīņām jeb "no angļu valodas "Burger Battle", ko plānots padarīt par ikgadēju tradīciju. "Ar katru gadu šo festivālu vērsīsim aizvien vērienīgāku. Jau tagad zināms, ka nākamgad piedalīsies dalībnieki no vairākām pasaules valstīm - Igaunijas, Lietuvas, Polijas, Lielbritānijas un citām. Visa gada garumā notiks atlases, ceturtdaļfināli un pusfināli līdz brīdim, kad paši labākie tiksies lielajā fināla festivālā," informēja Ravdive. Viņš atgādināja, ka burgeru cīņās jeb sacensībās par unikālāko burgeru recepti varēs piedalīties ikviens burgeru meistars. Vienīgais nosacījums, lai izmantotā gaļa un maize būtu pašu gatavota. Jau ziņots, ka burgeru un alus festivāls "Burger Battle" notiks 22.-23.augustā "Via Jurmala Outlet Village", pulcējot burgeru meistarus un cienītājus no vairākām pasaules valstīm. Pasākumā tiks dibināta arī Starptautiskā burgeru līga.
13.jūl 2020
Uztura speciālists Kriss Gunnars portālā "Healthline" nosaucis veselīgākos produktus, kas ne tikai uzlabos mūsu pašsajūtu, bet arī ir neticami gardi.
10.jūl 2020
Bieži vien mūsu izsalkumam nav saistības ar ēdiena daudzumu, cik ar tā kvalitāti. Daudziem ēdieniem, kuri citādi varbūt pat ir veselīgi, trūkst noteiktu proteīnu un šķiedrvielu, atstājot mūs izsalkušus. "Bright Side" uzskaitījis produktus, kas patiesībā liks mums sajust lielāku izsalkumu.
10.jun 2020
Rimi.lv piedāvā dažādus knifiņus un pavāru noslēpumus, kurus likt lietā nākošajā ēstgatavošanas reizē.
1.jun 2020
Vegāns uzturs arvien vairāk un uzstājīgāk sāk ieņemt vietu arī to cilvēku ikdienā, kuri sevi par tādiem neuzskata. Vegānas maltītes parasti tiek uzskatītas par ļoti veselīgāk un diētiskām. Portāls "Health" apkopojis ārstu viedokļus par to, kas var notikt ar mūsu organismu, ja mēnesi tiks lietots tikai vegāns uzturs.
19.mai 2020
Lai cik garda un veselīga ir maltīte, tā var zaudēt savas vērtīgās īpašības, ja to atkārtoti silda mikroviļņu krāsnī. Dažreiz tas var beigties arī ar saindēšanos. Šos astoņus veselīgos produktus nav ieteicams atkārtoti sildīt, lai izvairītos no saindēšanās riska.
16.mai 2020
Kalnciema kvartālā Rīgā darbu sācis ēdienu festiāls "Street -2m- Food". No 14. maija "Street -2m- Food" Kalnciema kvartālā notiks katru nedēļu no trešdienas līdz piektdienai no plkst.12 līdz 20. Festivālā katru dienu būs iespēja tirgoties līdz pieciem tirgotājiem. Festivālā nodrošina cilvēku aprites kontroli, lai tiktu ievērotas visas prasības par divu metru distanci, iespējas dezinficēt rokas un vienlaicīgi kopā atrastos ne vairāk kā divi cilvēki
14.mai 2020
Ir zinātniski pierādīts, ka veselīgs uzturs ir saistīts arī ar pozitīvāku skatu uz dzīvi, taču ir grūti pieturēties pie veselīga ēdiena, kad pēc grūtas dienas rokas stiepjas pēc kaut kā salda. Šie 9 vienkārši ēdieni spēj palīdzēt šādās dienās, nekaitējot veselībai.
4.mai 2020
Līdz ar siltāka laika iestāšanos, arvien biežāk nodarbes iekštelpās tiek nomainītas pret aktivitātēm ārā. Dodoties pārgājienā vai piknikā kopā ar ģimenes mazākajiem locekļiem, nereti nākas saskarties ar izaicinājumiem maltīšu plānošanā. Uztura speciāliste Baiba Grīnberga iesaka, kādiem produktiem jābūt līdzi ikvienai aktīvu dzīvesveidu mīlošai ģimenei, lai mazie būtu pilnvērtīgi paēduši esot svaigā gaisā.