8 veselīgi produkti, kuri patiesībā ir taukiem bagāti

© pexels.com

Pievērošoties veselīgam dzīvesveidam, mēs vēlamies no savas ikdienas ēdienkartes izslēgt taukainus un treknus ēdienus. Tomēr arī tie pārtikas produkti, kurus mēdzam uzskatīt par veselīgiem var būt bagāti ar taukiem. Ne vienmēr ēdienā, pārtikas produktā esošais tauku saturs nāk par ļaunu mūsu organismam. Labie tauki mūsu organismam sniedz daudz labu īpašību. Aplūko un uzzini, kuri veselīgie pārtikas produkti ir taukiem bagāti!

pixabay.com

1. Skumbrija

Vidēja lieluma grilēta skubrija satur 452 kalorijas un 35,8 gramus tauku, no kuriem 8,2 grami ir piesātinātās taukskābes. Tomēr lielais skumbrijā esošais tauku saturs nav iemesls tam, lai izvairītos no zivīm. Uztura speciālisti iesaka vismaz reizi nedēļā savā maltītē iekļaut taukainas zivis, jo tās satur vērtīgās omega-3 taukskābes. Šīs taukskābes mūsu organismiem ir nepieciešamas, lai ķermenis labāk strādātu un funkcionētu. Tās vērtīgās vielas palīdz labāk darboties sirdij un mazināt sirds slimības.

Baltās zivis satur gan mazāk omega-3 taukskābes, gan ir mazāk treknas. Tāpēc speciālisti iesaka vismaz reizi nedēļā baudīt lasi, skumbriju, siļķi vai sardīnes, tādējādi uzņemot visas organismam nepieciešamās vielas.

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Uzturs

Šķiet, ka ēd pavisam maz, bet svars kā nekrītas, tā nekrītas? Visu laiku kārojas ko garšīgu, lai gan šodien jau pievarēts vesels kalns kārumu? Mūsu attiecības ar ēdienu ir kas daudz vairāk par izsalkuma un sāta sajūtu – tās nosaka virkne psiholoģisku faktoru, un, lai uzlabotu ikdienas ieradumus, iesākumā nepieciešams tās izprast. Veselības centra Vivendi sertificētā uztura speciāliste, kognitīvi biheiviorālās terapijas ēšanas traucējumu (KBT ĒT) metodes speciāliste Dr. Laila Siliņa dalās ar uztura psiholoģijas metodi, ar kuras palīdzību var sākt izvērtēt savus uztura paradumus, lai sasniegtu nospraustos mērķus – vai tie būtu svara korekcija, veselības uzlabošana vai sportiskie sasniegumi.