RECEPTE: labākais ēdiens, lai pagarinātu dzīvi

© Reinis Hofmanis/F64

Sociālajos tīklos runā par garšīga un veselīga ēdiena recepti, kas visaptveroši ietekmē ķermeni: tas stiprina asinsvadus, uzlabo gremošanu un atjauno aknu darbību.

Šī ēdiena noslēpums slēpjas produktos, no kuriem tas tiek gatavots. Arvien vairāk simtgadnieku iekļauj šos produktus ikdienas uzturā. Kāpēc?

Atbilde ir vienkārša: tie satur optimālu svarīgu mikroelementu, vitamīnu un minerālvielu daudzumu:

Betaīns, bioflavonoīdi, alicīns;
Polinepiesātinātās taukskābes;
Kālijs, magnijs, kalcijs, cinks, selēns;
Vitamīni (B1, B2, B4, C, E, PP).

Nepieciešamie produkti:

Bietes (1 gab);

200 gr žāvētu plūmju un valriekstu;

1 ķiploka daiviņa;

Olīveļļa (2 ēdamkarotes);

Puse citrona.

Pagatavošana:

Mērcē plūmes tīrā ūdenī (20 minūtes). Mazgā bietes un vāra tās (apmēram stundu), sarīvē. Valriekstus sasmalcina mazos gabaliņos. Sagriež vienu ķiploka daiviņu. No citrona izspiež sulu un sajauc ar olīveļļu. Savieno sastāvdaļas salātu bļodā un kārtīgi samaisa. Lai iegūtu izteiktāku garšu, var pievienot dilles vai pētersīļus.

Svarīgākais