Ar produktu derīguma termiņiem jābūt uzmanīgiem, jo daudziem tā ignorēšana var beigties ar vēdersāpēm un pat saindēšanos. Portāls "The Healthy" uzskaitījis produktus, kuru derīguma termiņš jāņem vērā.
Ar mīkstajiem sieriem, piemēram, rikotas sieru, krēmsieru vai kazas sieru jābūt uzmanīgiem, jo tie ir daudz uzņēmīgāki pret baktērijām un pie pirmajām bojājumu pazīmēm vai pēc termiņa beigām, tos ēst nevajadzētu.
Citādi ir ar cietajiem sieriem, piemēram, čedaras vai gouda sieriem, kuriem ir ilgāks mūžs mūsu ledusskapjos, jo baktērijām un pelējumam ir grūtāk tos ietekmēt. Tos pēc atvēršanas drīkst uzglabāt un ēst vēl trīs līdz četras nedēļas.