Tomātu un gurķu salāti un citi it kā veselīgi ēdieni, kas mums kaitē

© Elmārs Rudzītis/F64

Daudzi cilvēki ir dzirdējuši par tā saukto pareizo uzturu. Tas palīdz attīrīt organismu no toksīniem, stiprināt imūnsistēmu un pagarināt dzīvi. Tomēr ne visi pārtikas produkti un ēdieni, kurus uzskatām par veselīgiem, patiesībā ir veselīgi.

PantherMedia/Scanpix/LETA

Mannā biezputra

Kopš bērnības mātes un vecmāmiņas māca bērniem, ka manna ir veselīga. Tomēr ne visi zina patiesību. Fakts ir tāds, ka mannas putraimi ir nekas cits kā pārstrādāti kviešu putraimi, un tāpēc tiem nav noderīgu īpašību. Galu galā vitamīni, minerālvielas un citi ieguvumi ir atrodami pilngrauda apvalkā. Vēl jāpiebilst tas, ka manna spēj paaugstināt cukura līmeni asinīs, kā arī palielina svaru.

Tomātu-gurķu salāti

Salāti, kuru sastāvā ir gurķi un tomāti, ir "sprādzienbīstams" maisījums kuņģim, jo var radīt gremošanas sistēmas problēmas. Fakts ir tāds, ka šie dārzeņi nesader kopā. Viens ir skābs un otrs salds, kas izjauc līdzsvaru. Tā rezultātā var sākties ne tikai diskomforts kuņģī, bet arī gāzu veidošanās. Citiem vārdiem sakot, labāk ēst gurķus un tomātus atsevišķi.

PantherMedia/Scanpix/LETA

Galerts

Daudzi cilvēki domā, ka galerts ir veselīgs ēdiens. Galu galā tas satur kolagēnu, kas stiprina kaulu audus un padara ādu elastīgāku. Tā tas ir, bet ir viens "bet". Fakts ir tāds, ka galertā ir daudz tā saukto ekstraktvielu. Šī iemesla dēļ ēdiens ir nenāks par labu cilvēkiem, kam ir kuņģa slimības.

imago images/Scanpix/LETA

Suši

Protams, suši tiek uzskatīti par veselīgu ēdienu. Tomēr ir kāds nelabvēlīgs faktors. Fakts ir tāds, ka suši sastāvā ir neapstrādātas zivis un jūras veltes. Citiem vārdiem sakot, šis ēdiens var būt bīstams veselībai. Nav ieteicams suši pirkt veikalos, jo bieži zivis vienkārši aizstāj ar lētiem, zemas kvalitātes viltojumiem un pat produktiem, kuru derīguma termiņš ir beidzies.

imago images/Scanpix/LETA

Jogurts

Jogurts ir probiotiķu avots, kas ir labvēlīgi ietekmē gremošanu un zarnu darbību. Tomēr ražotāji tam bieži vien pievieno dažādas ķīmiskas vielas, lai pagarinātu tā derīguma termiņu. Turklāt jogurta sastāvā ietilpst dažādi aromatizētāji, krāsvielas un garšas pastiprinātāji. Tie negatīvi ietekmē cilvēka veselību un izraisa dažāda veida traucējumus.

Avots: www.rsute.ru

Uzturs

Domājot par kartupeļu ēšanu, noteikti prātā ienāk neviena vien recepte, kā tos gardi pagatavot. Visās receptēs ir viens vienojošs faktors - kartupeļi pirms ēšanas tiek termiski apstrādāti (vārīti, cepti, sautēti u.c.). Vai kartupeļus var ēst arī tādus kādi tie ir, termiski neapstrādājot? To šoreiz centāmies noskaidrot!

Svarīgākais