“Čatnijs ir tāds ēdiens, kas garšīgs ir tikai atdzesēts un kādu laiciņu pastāvējis. Kamēr čatnijs gatavosies, būs ļoti dīvaina smarža un izskats arī diezgan dīvains. Man vienā brīdī bija pat bail pagaršot. Bet, kad atdziest, tas ļoti labi garšo pie uzkodām, kā papildmērce sendvičos vai burgeros, ar cepeti,” iedrošina virtuves huligāns Pipars.
Burkānu un sīpolu cenas, salīdzinot ar pagājušo gadu, pieaugušas par vairākiem desmitiem procentu, taču tuvākajā laikā vairs nav gaidāms to kāpums, norāda Latvijas Augļu un dārzeņu tirgotāju asociācijas (LADTA) valdes priekšsēdētājs Uldis Jaunzems.
Burkānu džems skan visai interesanti, vai ne? Rudens ir īstais laiks, kad eksperimentēt ar dažādām jaunām garšām, jo ir pieejams plašs klāsts dažādu svaigu dārzeņu. Izmēģiniet šo pavisam vienkāršo recepti un atklājiet jaunu garšu pasauli!
Tiek uzskatīts, ka mellenes un burkāni satur labvēlīgas vielas, kas palīdz ne tikai saglabāt redzi, bet to arī uzlabot. Oftamologs Vjačeslavs Kurenkovs paudis viedokli par šo uzskatu, informē "Medicina 2.0".
Kas notiek ar ķermeni brīdi, kad ēdam burkānus? Izrādās, ka burkāns ir viens no vērtīgākajiem sakņaugiem. Burkāni ir bagāti ar antioksidantiem, vitamīniem un pat šķiedrvielām. Tādējādi tā lietošana uzturā dažādos veidos veicina labu veselību. Tāpēc izlasi šos sešus iemeslus, kāpēc ir vērtīgi ikdienā ēst burkānus un ko labu tie sniedz tavai veselībai.
Ievārījums ir lielisks gardums, ar ko palutinām sevi garajos ziemas vakaros. Taču ievārījumu var gatavot ne tikai no ogām un augļiem, bet izmēģināt arī dažas neierastākas kombinācijas. Kāpēc gan nepamēģināt ievārījumu no bietēm un riekstim, vai no ķirbja un ingvera, vai varbūt labāk patiks burkāna un kardamona savienojums?! Izmēģini šīs neparastās receptes.
Burkānu cena veikalos šoruden ir teju uz pusi lielāka nekā pērn, liecina "Iki" veikalu operatora SIA "Palink" apkopotā informācija par vietējo dārzeņu un augļu ražu un tirdzniecību šogad.