LifeHacks.lv / Autori

4.mai 2019
Šodien atzīmējam 4. maija jeb Baltā galdauta svētkus, kad galds tiks rotāts ar baltu galdautu un uz tā celti gardi, latviešu virtuves ēdieni. Lai viss būtu nevainojami, iesakām pavisam vienkāršu veidu, kā mazāk nekā minūtes laikā uzspodrināt, padarīt spožas stikla glāzes. Kā arī sniedzam padomus, kā ar etiķa un sodas palīdzību notīrīt galda piederumus.
3.mai 2019
Vai tu jau esi atklājis grilēšanas sezonu? Ja vēl nav sanācis, tad Līgo dienā vai Jāņos ir īstais brīdis, lai kopā ar tuviniekiem uzceptu gardu gaļu un malkotu atspirdzinošus dzērienus. Taču, lai gaļa sanāktu maiga un sulīga, portāls gardedis.lv iesaka ņemt vērā pāris būtiskus padomus.
2.mai 2019
Maija pirmā nedēļa tiks aizvadīta svētku zīmē, kad neizpaliks ne kopīga, ģimeniska galda klāšana un līksmošana, godinot Latviju, ne sadziedāšanās, ne sadancošanās, ne seno tradīciju godā celšana. Šajā zīmīgajā laikā Linda Mazure, kulinārā bloga «Vīnotava" autore svētku galdu iesaka papildināt ar gardu kazas siera kūku. 
2.mai 2019
Pavasaris ir klāt ar siltām un saulainām dienām, kas daudziem nozīmē dārza darbu sezonas sākumu. “DCH Studijas” vadītājs un treneris Kaspars Ozoliņš skaidro, kā dažādi dārza darbi palīdz izvingrināt ķermeni un var aizvietot treniņu sporta zālē.
1.mai 2019
Komerciālās spiegprogrammatūras ir tālruņos instalētas, fonā funkcionējošas lietotnes, ko var izmantot, lai uzraudzītu un sekotu līdzi ierīces darbībai. Parasti tās izmanto, lai izspiegotu partnerus vai bijušos partnerus, taču nekas netraucē ļaudīm izmantot šādas programmas, lai vērstos pret noteiktām personām ļaunprātīgos nolūkos. Bieži tas tiek darīts bez upura ziņas, tāpēc šāda veida programmas mēdz dēvēt par stalkerprogrammatūru. Lai gan funkcionalitāte var būt dažāda, programma parasti ļauj personai, kas to instalējusi, piekļūt upura ierīces informācijai, īsziņām, fotogrāfijām, sarunām sociālajos tīklos, atrašanās vietas datiem un dažkārt arī reāllaikā pārsūtīt skaņas un kameras ierakstus.
1.mai 2019
Sulīgi izcepta gaļa, zivs vai dārzeņi ir katra grilētāja lepnums, un Santa Maria BBQ skolā apkopoti daudzi knifi, lai pie grila pavadītais laiks tiešām sniegtu gandarījumu un gardu maltīti, atsaucoties uz portālu gardedis.lv, iesaka jaunais un talantīgais pavārs Haralds Saušs.
29.apr 2019
Apmeklējot skaistākās pasaules pludmales, Latvijas ceļotājiem lielākais izaicinājums ir pagūt gan pasauļoties, papeldēt, gan pēc iespējas vairāk redzēt konkrētajā valstī, pārliecinājies “INTERLUX Travel”.
28.apr 2019
Seksuālo vajadzību apmierināšana ir viena no cilvēku galvenajām dziņām, tomēr līdz ar jaundzimušā ienākšanu ģimenē, gādājot par bērnu un iegrimstot ikdienas rutīnā, vecāki šo vajadzību nereti atstāj novārtā un pašplūsmā. Psiholoģe Kristīne Balode skaidro, kāpēc ir svarīgi nepazaudēt seksuālo dzirksti un kā panākt tuvas attiecības grūtniecības laikā, kā arī pēc bērniņa ienākšanas ģimenē.
28.apr 2019
Mūsdienīgu daudzdzīvokļu māju ir grūti iedomāties bez balkona – papildu telpas mājoklī, kurā var lieliski pavadīt laiku. Bieži varam novērot, ka iedzīvotāji, it īpaši sērijveida dzīvokļos, balkonus ir patvaļīgi izbūvējuši par lodžijām un pārvērtuši tos par krāmu noliktavām. Skandināvu vērtību iemiesotā daudzdzīvokļu namu projekta “Krasta kvartāls” attīstītāji ir apkopojuši vienkāršas idejas, kas palīdzēs iekārtot balkonus, lai tie primāri kalpotu kā ērta atpūtas zona, kurā gribās uzturēties arvien vairāk un baudīt laiku ar saviem tuvajiem, un kurā nav vietas nevajadzīgām mantām.
27.apr 2019
Lauz netikumus, nevis kaulus! Turbulences patiesais spēks visizteiktāk jūtams uz ceļa. Īpaši bīstami tas ir mazākajiem satiksmes dalībniekiem - velosipēdistiem. Ja esi autovadītājs, paturi to prātā un ievēro #DrošaTelpa (1 m apdzīvotā vietā; 1.5 m ārpus tās).
26.apr 2019
Pavisam drīz svinēsim Līgo svētkus un Jāņus kuplā ģimenes lokā. Lai svinības varētu nesteidzīgi baudīt pie dabas krūts, cepot šašliku un baudot tā garšu, portāls gardedis.lv piedāvā sešus veidus, kā iespējams iemarinēt vistas gaļu. Lai izdevušies svētki!
23.apr 2019
Lieldienas jau pagājušas, taču visas raibās oliņas vēl nav apēstas? Nesatraucies, tam ir pavisam vienkāršs risinājums! Linda Vilmansone-Virbule aicina nobaudīt savu radīto olu musu - tā tas ir iesaukts brīnišķīgās konsistences dēļ, kas tiešām atgādina musu. Pats labākais - tas ir gards un ātrs veids, kā atbrīvoties no vārīto olu pārbagātības pēc Lieldienām! 
22.apr 2019
Salāti, kad olas nekārojas ēst tāpat, bet gribas pievienot kādam ēdienam. Ideāli gan Lieldienu galdā, ja savārīts par daudz olu, vai gribas olas katrā ēdienā, gan ideāli pēc Lieldienām, ja olas palikušas pāri. Rimi Gardēži garšas kārpiņu palutināšanai piedāvā pagatavot gardos Lieldienu salātus.
21.apr 2019
Lieldienās var ēst ne tikai raibu raibās olas un dažādus ēdienus, kas gatavoti no tām, bet var izcept kādu īpašu gardumu, palutinot gan savas, gan tuvinieku garšas kārpiņas. Dzīvesstila blogere Kristīne Šeiko piedāvā Lieldienu galdu papildināt ar šokolādes kēksu ar augļiem un fritētiem ķērpjiem. 
20.apr 2019
Maija svētku garās brīvdienas ir īstais laiks piknikam ar draugiem vai ģimeni. Siltajos pavasara rītos ar īpašu baudu nogaršosim arī kādu jaunu variāciju par labi zināmām lietām - auksto kafiju, avokado smūtiju vai kādu veselīgu kokteili. Ja esi paredzējis brīvdienas baudīt pavasarīgos saules staros un brīvā dabā vai dārza ballītē, aicinām ierastā alus vai rūpnieciski ražoto alkoholisko kokteiļu vietā sevi palutināt ar oriģināliem un viegliem dzērieniem.
20.apr 2019
Pavasarīgā noskaņojumā parasti mostas vēlme izbaudīt dabu un doties garākās pastaigās, pārgājienos vai izbraukumos ar velosipēdu. Taču nevajadzētu aizmirst par iespēju ienest pavasarīgo noskaņu mājās, eksperimentējot virtuvē. Dzīvesstila blogere Kristīne Šeiko piedāvā ideju, kā Lieldienu maltītē iekļaut pavasarīgas dabas veltes. Sparģeļi lieliski papildinās ierastos ēdienus, piešķirot tiem īpašu garšu un smaržu.
19.apr 2019
Lieldienas ir laiks, kad svētku galds jāklāj bagātīgi, uz tā liekot dažādus ēdienus. Kas gan var būt labāks par maizīti, kas ir ar pašas rokām un mīlestību cepta? Ievies ēdienu klāstā pavasarīgas vēsmas un pagatavo brīnumgardu maizīti. Dzīvesstila blogere Kristīne Šeiko piedāvā maizi papildināt ar saulespuķu dīgstiem un sieru, piešķirot tai īpašu garšu un smaržu.
19.apr 2019
Starptautiskais interneta pētījumu un tehnoloģiju uzņēmums "Gemius" aptaujājis Latvijas interneta lietotājus par iemīļotāko Lieldienu olu krāsošanas metodi. Noskaidrots, ka 88 procenti respondentu iecienījuši olas krāsot pēc senču metodes – ar sīpolu mizām, pievienojot dažādas dabas veltes un dabīgas krāsvielas.
19.apr 2019
Jau šajā nedēļas nogalē svinēsim Lieldienas – tiks kārtas šūpoles, krāsotas olas un klāts svētku galds, tāpēc aktuāls būs arī jautājums par to, ko likt svētku galdā? Par klasiskajām Lieldienu receptēm nav zināms daudz – daži cep saldo Lieldienu maizi jeb kuliču, citi gatavo biezpiena desertu – pashu. Ja šoreiz svētku galdā kārojas ko mūsdienīgi un, iespējams, vēl nebijušu, konditore Inese Meldere iesaka divas lieliskas un gardas ēdienu receptes.
18.apr 2019
Teju katrā ģimenē no paaudzes paaudzē tiek nodotas Ziemassvētku galda rotāšanas tradīcijas, taču Lieldienu galda dekorēšanai tiek pievērsts krietni mazāk uzmanības. "Ikea" Interjera dizaina nodaļas vadītāja Baiba Freija dalās ar ieteikumiem, kā viegli izgreznot Lieldienu galdu atbilstoši savai gaumei un mājas iekārtojuma stilam.
17.apr 2019
Sadarbībā ar tūrisma asociāciju "Lauku Ceļotājs" iedzīvotājiem piedāvā izbaudīt pārgājienu pa vairāk nekā 1200 kilometru garo Jūrtaku, pie kuras ērti un droši ir iespēja piebraukt ar autobusu vai vilcienu. Piekraste piedāvā apskatīt un iepazīties ar vairāk nekā 500 dabas, vēstures un kultūras objektiem, turklāt sabiedriskais transports nodrošina izdevību nokļūt teju pie katra gājēju maršruta visā Latvijā.
16.apr 2019
Ceļojumu valdzinājums slēpjas jaunos iespaidos un negaidītībā. Kurš atradis ceļa garšu, vairs nespēs palikt uz vietas, uzskata pilna servisa līzinga un autonomas uzņēmums AVIS, kas sadarbībā ar kinoteātri “Splendid Palace” visa gada garumā piedāvā noskatīties labākos road movie žanra paraugus un ieklausīties sarunās ar cilvēkiem, kam svarīgs ir gan kino, gan auto. Marta beigās kino vakaru ciklā “Desmit izcili ceļojumi” filmas “Nicinājums” seansa līdzbraucēja bija Alise Zariņa, latviešu ceļa filmas “Blakus” režisore, kura pati labprāt dodas tuvos un tālos ceļojumos ar auto un atzīst – ne vienmēr ceļš ir tas, kas zem kājām vai riteņiem; gluži kā Žana Lika Godāra leģendārajā filmā, reizēm tā ir spilgta metafora lielām pārmaiņām.