RECEPTE: gardais zemeņu laika kokteilis

© Viktorija Kožemjakina

Viegli pagatavojama mohito kokteiļa recepte, kurā vasarīgi vieglā garšā savijas Latvijas zemeņu aromātiskais maigums un atsvaidzinošais piparmētru aromāts, turklāt šī kokteiļa pagatavošanai nevajadzēs bārmeņu kursus vai sertifikātu viesmīlības nozarē – tas ideāli sanāks jebkuram!

Sastāvdaļas (4 glāzēm):

  • 16-20 ripiņās sagrieztas zemenes
  • 60 g piparmētru lapu un zariņu
  • ~200 ml gaišā ruma
  • 4 ēdamk. cukura
  • sula no 1 laima
  • atdzesēts gāzēts ūdens
  • ledus
  • laims rotāšanai

Pagatavošana:

Šeikerī vai piestā saspaidi piparmētru lapas ar cukuru, lai piparmētras kļūtu aromātiskākās. Saliec piparmētras 4 glāzēs, katrā glāzē ielej nedaudz laima sulas un ap 50 ml ruma. Piepildi glāzes ar ledu un zemeņu šķēlītēm. Pārlej ar gāzēto ūdeni, rotā ar laimu un baudi aukstu!

Viktorija Kožemjakina

Receptes autore Jevgēnija Jansone (Zemo cenu dzērienu un vīnu veikals AlkOutlet sadarbībā ar Bacardi rumu)

Virtuvē

Vai esi pamanījis, ka jau no virtuves plaukta nākošs aromāts spēj pacelt noskaņojumu, radīt mājīguma sajūtu vai pat uzburt atmiņas par bērnību? Smaržām ir neticami spēcīga ietekme uz mūsu emocijām un fizioloģiju, jo tās stimulē smadzeņu daļu, kas atbild par atmiņām un emocijām. Tāpēc garšvielas un ēdiena aromāti nav tikai kulinārijas sastāvdaļa – tie ir arī sava veida “noskaņojuma slēdži”, raksta “psychologytoday.com”.

Svarīgākais