RECEPTE: gardais zemeņu laika kokteilis

© Viktorija Kožemjakina

Viegli pagatavojama mohito kokteiļa recepte, kurā vasarīgi vieglā garšā savijas Latvijas zemeņu aromātiskais maigums un atsvaidzinošais piparmētru aromāts, turklāt šī kokteiļa pagatavošanai nevajadzēs bārmeņu kursus vai sertifikātu viesmīlības nozarē – tas ideāli sanāks jebkuram!

Sastāvdaļas (4 glāzēm):

  • 16-20 ripiņās sagrieztas zemenes
  • 60 g piparmētru lapu un zariņu
  • ~200 ml gaišā ruma
  • 4 ēdamk. cukura
  • sula no 1 laima
  • atdzesēts gāzēts ūdens
  • ledus
  • laims rotāšanai

Pagatavošana:

Šeikerī vai piestā saspaidi piparmētru lapas ar cukuru, lai piparmētras kļūtu aromātiskākās. Saliec piparmētras 4 glāzēs, katrā glāzē ielej nedaudz laima sulas un ap 50 ml ruma. Piepildi glāzes ar ledu un zemeņu šķēlītēm. Pārlej ar gāzēto ūdeni, rotā ar laimu un baudi aukstu!

Viktorija Kožemjakina

Receptes autore Jevgēnija Jansone (Zemo cenu dzērienu un vīnu veikals AlkOutlet sadarbībā ar Bacardi rumu)

Virtuvē

Zupa gadsimtiem ilgi ir bijusi virtuves sastāvdaļa visā pasaulē, kas saistās ar siltumu un mājīgumu katrā bļodā. Neatkarīgi no tā, vai tā ir bagātīga, krēmīga biezzupa, sātīgs dārzeņu maisījums vai dzidrs, smaržīgs buljons, zupa ir atrodama katrā kultūrā un gadalaikā, pielāgojoties visām jūsu rīcībā esošajām sastāvdaļām. Kā šo ēdienu padarīt vēl labāku, raksta “realsimple”.

Svarīgākais