"UgunsGrēka" Mērija skolā tiešām gribējusi kļūt par žurnālisti

© publicitātes foto/TV3

Pašmāju seriāla «UgunsGrēks» skatītāji jau kādu brīdi atkal var vērot ašās žurnālistes Mērijas izdarības. «Saprotu, ka Mērija skatītājiem var krist uz nerviem,» atzīst Valmieras teātra aktrise Inese Ramute, kas seriālā iejūtas Mērijas lomā.

Par presi nešausminās

Valmieras teātra aktrise Inese Ramute »VZ« atzīst, ka žurnālistika bija viena no tām jomām, par kuras apgūšanu domājusi vidusskolas laikā. «Mērija jau ir «dzeltenās preses» žurnāliste, viņa nav nekāda «Rīgas Laika» darbiniece. Tas jāņem vērā, jo darba specifika diezgan spēcīgi atšķiras. Labi atceros laiku, kad viena mūsu teātra jaunā aktrise draudzējās ar Einaru Repši un žurnālisti pēc pirmizrādes banketos gaidīja – šoreiz Repše atbrauks vai ne. Ļoti labi saprotu, ka tāds ir konkrētās jomas žurnālistu darbs, un neko šausmīgu tajā nesaskatu. Spožs sliktas žurnālistikas paraugs drīzāk bija tas, kā dažas sievietes no laikraksta «Diena» Zatlera pirmajā preses konferencē uzbruka prezidentam. Lūk, tas bija tiešām nepieklājīgi!» domā Ramute.

Iespēja satikt Rafalsonu

Latvijā aktierim nav daudz iespēju filmēties. «Protams, seriālu nevar salīdzināt ar mākslas filmu. Šis darbs pieradina acumirklī sagatavot tekstu, jo ir reizes, kad teksts tiek iedots pēdējā brīdī, mēs esam daudzi un ilgi debatēt nav laika. Protams, man ir interesanti filmēšanas laukumā satikties ar, piemēram, Rafalsonu, jo teātrī man tādas iespējas nav.» Mērijas loma nav būtiski mainījusi aktrises dzīvi. «Manai varonei nav kriminālas pagātnes, tāpēc arī sveši cilvēki uz ielas neko nepārmet, taču, protams, redzu, ka kādreiz bērni, mani ieraugot, sāk sačukstēties, pārdevēja jautā, kas tālāk notiks «UgunsGrēkā», bet kopumā dzīvoju mierīgi. Man netiek pievērsta tik liela uzmanība kā, piemēram, manām kolēģēm Regīnai Devītei un Ilzei Pukinskai.»

Par kamielēnu

Šajā sestdienā aktrises radošajā dzīvē gaidāms priecīgs notikums – 14. maijā Valmieras teātrī būs pirmizrāde darbam «Mazā kamielēna sapnītis». Izrāde domāta pašiem mazākajiem skatītājiem, tās pamatā ir mongoļu pasakas, un uz skatuves būs gan pavisam īsta jurta, gan smiltis. «Kāpēc Mongolija? Vidusmēra latvietis jūtas «krutāks» par mongoli. Aplams priekšstats. Veidojot izrādi, iepazināmies ar mongoļiem, kas dzīvo Latvijā un runā skaidrā latviešu valodā, un uzzinājām daudz neparasta. Šī zeme mani ir apbūrusi, un man ļoti gribētos aizbraukt uz Mongoliju.

Svarīgākais