Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

"Ugunsgrēkā" filmējušies jau 64 aktieri; daži no tā izslēgtie varētu parādīties atkal

© Vakara Ziņas

Marta pirmajā pusē no viesnīcas nācās bēgt Solveigai – pārlieku gauži bija viņas nodarījumi apkārtējiem, un tie nu nekādi nesolīja ziediem kaisītus turpmākos dzīves gadus. Aktrises Anitas Kvālas radītā Solveiga nebūt nav vienīgais tēls, kas pazudis no seriāla «UgunsGrēks»: seriālā darbojies liels pulks lielisku aktieru.

Seriālā bija arī Rēzija

2006. gadā Latvijas Televīzijas skatītājiem tika piedāvāts jauns seriāls – «Neprāta cena». Viss sākās ar to, ka bija miris viesnīcas īpašnieks, vecais Pētersons, un viņa tuvinieki pārradās no bērēm. Pētersona atraitnes Annas lomā iejutās aktrise Aurēlija Anužīte, kuras varone pēc dažādām privātās dzīves peripetijām devās uz klosteri Francijā. Vēlāk, piedzīvojusi privātās drāmas, uz Franciju mācīties devās un no seriāla pazuda arī Annas un, kā seriāla gaitā atklājās, viņas jaunības dienu mīlestības (Juris Žagars) meita Katrīna, kuru tēloja jaunā aktrise Ieva Āva. Seriālā vairs nav redzami arī aktieri Rēzija Kalniņa, kura «devās» uz Itāliju, arī viņas varones vīrs itālietis un abu bērns, tāpat seriālā nav redzams arī Kalniņas atveidotās varones miesassargs (Gints Grāvelis), Andra Keiša tēls – sportists, kurš pameta Latviju, arī Baibas Brokas trenere un Viļa Daudziņa radītais advokāts. Divu pēdējo radītie varoņi apprecējās un kopā devās prom no Pētersona viesnīcas.

Dzemdē gan aktrises, gan to tēli

Vērīgākie skatītāji nav aizmirsuši arī Ivara Pugas veidoto Ivo, viņa dēlu aktiera Ivo Martinsona izpildījumā un Pugas varoņa sievu Evelīnu, kuru tēloja Dana Lāce. Pirms pazušanas no viesnīcas Pugas veidotais varonis vēl paspēja nogrūst no jumta Mildas dēlu un Zentas vīru Jāni.

Iespējams, privātu iemeslu dēļ, no seriāla pazuduši Artūra Skrastiņa atveidotais psihoterapeits Rihards un Ilzes Ķuzules radītā skolotāja Elza – aktieri nu jau ir sagaidījuši un audzina savus dvīņus. Skatītāji vairs nevar vērot arī aktrises Daces Bonātes veidoto advokāti, kuru Rihards mēģināja noindēt. Klusi no seriāla pazuda Zanes Melderes veidotā Madara un viņas māsa, kuras lomā iejutās aktrise Ieva Pļavniece.

Brīdī, kad aktrise palika stāvoklī, no seriāla pazuda arī Ingas Misānes radītā Helēnas un Donāta bērna surogātmāte Viktorija, kas it kā aizbrauca no viesnīcas un dzemdēja bērnu.

Liepiņu nošāva, Dzelzītis – pazuda

Pēc attiecību peripetijām ar Ilzes Pukinskas veidoto Silviju, kas ir Annas māsa, un Annas meitu Katrīnu no seriāla pazuda Laura Dzelzīša blondais tēls. Nekas nav zināms arī par viņa kolorītās omes Veronikas, kuru veidoja aktrise Venta Vecumniece, šā brīža gaitām. Skatītājiem jau krietnu laiku nav bijusi iespēja satikt arī Līgas māti Rasmu, kuras tēlā iejutās Indra Briķe. Savukārt par Pētera Liepiņa atveidoto Blumbergu ir skaidri zināms – viņš no seriāla pazuda, jo tika atrasts nošauts. Pazuda arī Skaidrītes Putniņas veidotā Blumberga māsa Šarlote. Vairāk nav manāms arī Valda Lūriņa varonis.

Pazudusi ir arī Jekaterinas Frolovas veidotā Vadima draudzene Jevgēņija. Ilonas Balodes varone viesnīcā ieradās kā viena no kandidātēm Helēnas un Donata bērna surogātmātes lomai, bet drīz vien nozaga Vadimam naudu un pačibēja tālēs zilajās. Skatītājus jau krietnu brīdi nepriecē arī Mildas pielūdzējs Augusts, kuru tēloja aktieris Juris Gornavs, un Jāņa Kirmuškas veidotais bandīts kopā ar savu kolēģi.

Ančevskis un Nevarauska pazuda slimnīcā

Aināra Ančevska radīto Aleksi seriāla skatītāji kārtējās sezonas beigās pameta slimnīcā un nākamajā sezonā tā arī vairs neieraudzīja. Arī par viņa māsas Līgas likteni, kuru tēloja aktrise Kristīne Nevarauska, ziņu nav, tāpēc var pieņemt, ka viņa joprojām atrodas psihoneiroloģiskajā klīnikā.

Uz Murmansku kopā ar Ģirta Ķestera veidoto Feliksu devās Veronikas Plotņikovas radītā Serafima. Klusi no viesnīcas pazuda arī Serafimas bērna tēvs Jānis jeb Vaņa, kura lomā iejutās aktieris Mārtiņš Liepa.

Jau kādu brīdi viesnīcā nav redzēta arī Ineses Ramutes veidotā žurnāliste Mērija, Indras Burkovskas atveidotā Mirdza, Anetes Krasovskas varone Guna un viņas pielūdzējs Maksis, kuru tēloja aktieris Arturs Krūzkops. Arī Vadima un Silvijas dvīņu puikas, kuru lomās iejutās Vasilijs un Manu Vilki, retumis tiek pieminēti, bet seriālā nav manīti jau krietnu laiku.

Nebūs tikai Lūriņas un Freimaņa

Tiešā nozīmē skaļi no seriāla atvadījās Ditas Lūriņas radītā Marta, kuru Solveiga kāzu dienā uzspridzināja. Vairākas sezonas pirms tam, kāzu dienā, Helēna nošāva mūziķa Mārtiņa Freimaņa veidoto Edgaru. Tiesa, Freimanis seriālā atgriezās kā Oto, bet diemžēl mūziķis šā gada janvārī pāragri atvadījās no dzīves, un seriāla veidotājiem Oto bija jāsūta uz ārzemēm. Uz neatgriešanos.

Tie nebūt nav vienīgie tēli, kas pabijuši seriālos «Neprāta cena» un «UgunsGrēks» un nu vairs nav manāmi. TV3 sabiedrisko attiecību speciāliste Marta Zandersone stāsta, ka kopumā «UgunsGrēkā» vien, ieskaitot epizodiskās lomas, filmējušies jau 64 (!) aktieri. Savukārt «UgunsGrēka» producente Baiba Saleniece, taujāta, kas saskaņā ar scenāriju noticis ar šajā materiālā minētajiem «UgunsGrēka» varoņiem, atbild, ka tie kaut kur tepat vien ir. «Blumbergs tika atrasts nogalināts, Marta gāja bojā sprādzienā savā kāzu dienā, un Oto ir devies uz ārzemēm. Lielākā daļa no pārējiem minētajiem «UgunsGrēka» varoņiem nekur nav pazuduši, bet dzīvo savu dzīvi viesnīcas tuvumā. Nekad nevar zināt, kurā brīdī kāds no viņiem atkal ieradīsies viesnīcā...» tā Saleniece.