Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Evija Vēbere un Olga Rajecka salīgst mieru

© Oksana Džadana/ F64

Dziedātājas Evija Vēbere un Olga Rajecka «Zelta mikrofona 2019» apbalvošanas ceremonijas laikā publiski un sirsnīgi salīga mieru, atstājot pagātnē konfliktu, kas sākās Latvijas nākamās simtgades koncertā «Mīlestības vārdā 18+» Imanta Kalniņa dziesmas «Svētku diena» izpildījuma dēļ.

Estrādes leģendai Olgai Rajeckai «Zelta mikrofona» apbalvošanas ceremonijā bija uzticēts paziņot uzvarētāju kategorijā Latvijas Mūzikas ierakstu gada labākais alternatīvās un «indie» mūzikas albums. Izvelkot aploksni un izlasot to, ka «Zelta mikrofons» pienākas Evijai Vēberei par albumu «Sirdsbūt», Rajecka vien noteica: «Nu jā. Es par neko vairs nebrīnos. Bet apsveicu no sirds!»

Abas mūziķes, satiekoties uz vienas skatuves, ilgi apskāvās.

Olga draudzīgi iedrošināja Eviju teikt uzrunu. Jaunā dziedātāja pateica lielu un sirsnīgu paldies gan tiem, kas palīdzēja tapt albumam, gan citiem mūziķiem. Paskatoties uz Olgu, Evija noteica: «Man patiess prieks, ka mēs varam stāvēt līdzās ar godu. Prieku. Ar cieņu.» Rajecka uz skatuves jauno dziedātāju gan sabučoja, gan paspieda roku, sakot, ka viņa ir malacis, un novēlēja, lai viss izdodas!