Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Vēbere, Macats un citi aicina uz neatkarīgās mūzikas koncertu

© Publicitātes foto

Šo trešdien, 28. augustā, uz koncertu “Mans sapnis ir… Tu jau zini kur” aicina muzikālie domubiedri – Evija Vēbere, Elīna Silova, Kārlis Auziņš, grupa “Kautkaili” un Rūdolfs Macats ar projektu “Vēstnieks”.

Lai gan katrs no šiem mūziķiem savas ieceres realizē atšķirīgā muzikālajā stilistikā, savu radošo darbību viņi realizē uz neatkarīgās mūzikas skatuves - uz vispārzināmiem populārās mūzikas principiem meklējot savu individuālo skaņu. “Mans sapnis ir ... - tas ir jautājums, ko katrs koncerta apmeklētājs uzdod pats sev. Un paradoksāli atbild ...tu jau zini kur. Vai viņš to atbild sev, vai kāda cita forma to viņam pavēstīs,” pauž mūziķi, aicinot klausītājus uz koncertu. Koncerts notiks Tallinas ielas kvartālā esošajā koncertzālē “Tu jau zini kur” un to veidos pieci atsevišķi priekšnesumi.

Īsumā par koncerta dalībniekiem. Evija Vēbere ir eksperimentālās elektroniskās mūzikas pārstāve, kura par albumu “Sirdsbūt” saņēmusi Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvu “Zelta Mikrofons” kā 2018. gada "Labākais alternatīvās vai indī mūzikas albums". Šajā koncertā viņa uzstāsies duetā ar Ivaru Arutjunjanu. Saksofonists Kārlis Auziņš darbojas džeza un improvizētās mūzikas lauciņā, trio “Auziņš - Čudars - Arutyunyan” sastāvā viņš par albumu “Baltic” saņēmis “Zelta Mikrofonu ‘2018” kā labākais džeza mūzikas albums. Elīnas Silovas muzikālajā darbībā saplūst džezs, indīpops un folkmūzika - jūnijā klajā nācis mūziķes albums “Rezonanse”. Soulpopa grupa “Kautkaili” ar šovos redzētajiem Kristīni Pāži un Didzi Bordo priekšgalā šogad ir aktīvi uzstājušies lielākos un mazākos pasākumos, tostarp festivālos “Positivus” un “Bauska Taste” - viņiem vajadzētu būt publikai jau zināmiem. Savukārt Rūdolfs Macats ir viens no novatoriskākajiem latviešu pianistiem, plašāk pazīstams kā eksperimentāls un brīvas improvizācijas komponists. Macata “Vēstnieks” ir eksperimentālas popmūzikas projekts, kura ietvaros mūziķis uzstājas gan solo versijā, gan lielākā sastāvā.