Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Evija Vēbere uzstāsies pilsētas ziemas melanholijas koncertā

© Publicitātes foto

Šo piektdien, 25. novembrī, Vagonu zālē izskanēs “ziemas pilsētas melanholijas idille kopā ar brīnišķi skaistiem eksperimentālās elektroniskās mūzikas tēliem – Evija Vēbere un grupu “alejas”,” – tā tiek pieteikts šis pasākums.

Pazīstamā un harizmātiskā Evija Vēbere eksperimentē ar dažādām elektroniskām un akustiskām skaņām, radot te sapņainas, te trauksmainas kompozīcijas, bet šobrīd (tas bijis vērojams vairākos viņas pēdējos koncertos) iemīļojusi modulāros sintezatorus. Koncertā Evija muzicēs kopā ar bundzinieku Ivaru Arutjunjanu - improvizācija, daudzšķautņaini ritmi un skaņu ainavas ir abu mūziķu iemīļotākais spēļlaukums.

Savukārt “alejas” ir grupa no Rīgas, kuru “dzivajā” nemaz tik bieži neredzēt. Tā radusies, trim draugiem satiekoties … virtuvē (burtiskā nozīmē). “Viņu mūzikā dzirdams elektroniskās, dzīvās mūzikas un apkārt esošās vides skaņu ierakstu apvienojums ar vokālu un dažādiem bekvokāliem,” tā to piesaka šādas mūzikas pārzinātāji. “aleju” sastāvā ir dzejnieks Kirils Ēcis (grupas dziesmu vārdu autors un vokālists), kā arī skaņu mākslinieki Spāre Vītola un Reinis Žodžiks.