Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Slavenību bērni uzsāk skolas gaitas

© F64

3. septembrī arī sabiedrībā zināmi ļaudis pavadīja savas atvases uz pirmās zinību dienas svinīgajiem pasākumiem. Skaidrojām pie vecākiem, kā viņi sagatavojuši savus bērnus jaunajam mācību gadam.

Reiznieces-Ozolas meitas mācīsies vienā skolā

«Jaunākā meita Sofija, kurai pēc divām nedēļām būs septiņi gadi, šoruden uzsāka mācības pamatskolas «Rīdze» 1. klasē, bet meitiņa Aleksa (9) mācās šīs pašas skolas 4. klasē. Var redzēt, ka Sofijai ļoti patīk un viņa ir gatava skolai. Aleksa savukārt priecājas, ka pēc vasaras brīvlaika var satikt savus draugus un klasesbiedrus. Sofija šovasar ir iemācījusies lasīt un rakstīt burtus. Pirmajai skolas dienai Sofija sagatavojās jau laikus, trīs dienas pirms 3. septembra viņa sakārtoja pirmās skolas dienas drēbītes - balto blūzīti, melnos svārciņus un zeķbikses.

Nedaudz arī psiholoģiski ir jānobriest, jo brālis Herberts, kurš vienmēr piebilst, ka viņam ir pieci ar pusi gadi, ir palicis ģimenē vienīgais, kas iet bērnudārzā.

Viņam būs mazliet skumīgāk, kad nebūs vairs māsas, ar kuru kopā bērnudārzā taisīt blēņas. Skolas gaitas Herbertam sāksies tikai aiznākamajā gadā.

Pirmajā skolas dienā visa ģimene devāmies uz kafejnīcu un Nacionālo Mākslas muzeju. Lielākā meita Helēna (15) pie mums ciemojas tikai brīvdienās, jo ikdienā dzīvo un mācās Ventspils Valsts 1. ģimnāzijā. Es savulaik dzīvoju Ventspilī, kur arī mana vecākā meita uzsāka skolas gaitas, bet, kad pārcēlos uz Rīgu, daudz runājām ar meitu un nolēmām, ka viņa vismaz pabeigs deviņas klases Ventspilī, it sevišķi tāpēc, ka šeit dzīvo visi viņas draugi,» sarunā ar »Vakara Ziņām« atklāj finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola.

Pilnu rakstu lasiet žurnālā "Vakara ziņas", www.vz.lv