Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_downwardEirovīzija 2011

Sestdien, 4.februārī, norisinājās Latvijas Televīzijas dziesmu konkursa "Supernova" pusfināls, kur par iespēju nokļūt finālā un pārstāvēt Latviju starptautiskajā dziesmu konkursā "Eirovīzija" sacentās mākslinieki ar 14 kompozīcijām. Jau pirms vairākām nedēļām tapa zināms, ka dalībai pusfinālā nav izvēlēta mūziķa Andra Kiviča radītā kompozīcija. Tiesa, pēc sestdien notikušā pusfināla pats dziedātājs sociālajā tīklā facebook publicējis ierakstu, kurā izsakās, kāpēc viņa radītā kompozīcija netika virzīta tālāk dalībai konkursā.
6.feb 2023 tautaruna.lv
Dalībai dziesmu konkursa "Supernova" pusfinālā piedalījās 14 dalībnieki, no kuriem 10 iekļuva finālā.
4.feb 2023 Portāls nra.lv
Šobrīd Eiropas valstis sāk aktīvus sagatavošanās darbus maijā notiekošajam milzu notikumam "Eirovīzija". Pašlaik vairākās valstīs notiek mūziķu savstarpējā cīņa par to, kas varēs pārstāvēt savu valsti starptautiskajā konkursā. Īrijā cīņās par iespēju kāpt uz lielās "Eirovīzijas" skatuves iesaistījusies arī pankroka leģenda, bijušais grupas "Sex pistols" solists Džons Laidons ar savu jauno grupu "Public Image Ltd", vēsta "Daily Mail".
14.jan 2023 tautaruna.lv
Pavadot aizejošo gadu, ir ierasts atskatīties uz tajā piedzīvoto un gada spilgtākajiem notikumiem. “Neatkarīgā” piedāvā savu Latvijas populārās mūzikas notikumu Top 8 – bez aizgājēju pieminēšanas un mēreni subjektīvu.
31.dec 2022 Sandris Vanzovičs
Latvijas kultūras ministrs Nauris Puntulis atklāj, ka neseko līdzi Eirovīzijas dziesmu konkursam ne kā skatuves mākslinieks, ne kā ministrs, vēstīts Zanes Piļkas-Karaļevičas materiālā "Uz Eirovīziju par katru cenu" izdevumā "Privātā Dzīve".
2.nov 2022 tautaruna.lv
Šķiet, nav bijis tāda gada, kad šaurākā vai plašākā mērogā netiktu diskutēts par starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa nākotni un Latvijas dalību tajā. Šogad šīs diskusijas uzvirmojušas ar jaunu sparu, jo Eirovīzija piedzīvojusi daudzskaitlīgu valstu demaršu.
29.okt 2022 Sandris Vanzovičs
No dalības Eirovīzijā finansiālu apsvērumu dēļ atteikušās jau vairākas valstis. Zanes Piļkas-Karaļevičas materiālā "Uz Eirovīziju par katru cenu" izdevumā "Privātā Dzīve" atklāts, vai Latvija sekos to piemēram.
28.okt 2022 tautaruna.lv
Aizvadītās nedēļas izskaņā mikroblogošanas vietnē twitter sākta plaša diskusija, vai apstākļos, kad aug dažādi izdevumi, Latvijai būtu jāpiedalās "Eirovīzijā". Savu atbildi uz šo jautājumu publicējis arī mūziķis Ralfs Eilans.
25.okt 2022 tautaruna.lv
Vairākas valstis nolēmušas atteikties no dalības Eirovīzijas dziesmu konkursā, kas 2023. gada maijā notiks Liverpūlē. Par to ziņots pasākuma oficiālajā vietnē Eurovisionworld.com.
22.okt 2022 tautaruna.lv
Lielbritānijas sabiedriskā raidorganizācija BBC piektdien paziņojusi, ka nākamgad Eirovīzijas dziesmu konkurss norisināsies vienā no septiņām lielajām pilsētām ārpus Londonas.
12.aug 2022 Ziņu aģentūra LETA
Ukraina nodos 2023.gada Eirovīzijas dziesmu konkursa rīkošanas pienākumus Lielbritānija, pirmdien pavēstīja Eiropas Raidsabiedrību savienība (EBU).
25.jūl 2022 Ziņu aģentūra LETA
2022. gada Eirovīzijas uzvarētāji, ukraiņu grupa "Kalush Orchestra" ir satraukta par lēmumu atteikt Ukrainai rīkot Eirovīziju 2023. gadā, ziņo "Focus".
26.jun 2022 tautaruna.lv
Par spīti Kijivas protestiem, Eirovīzijas dziesmu konkursa rīkotāji ceturtdien apstiprinājuši, ka 2023.gada izrāde Krievijas iebrukuma dēļ nevarēs notikt Ukrainā.
24.jun 2022 Ziņu aģentūra LETA
Ukrainas kultūras un informācijas politikas ministrs Oleksandrs Tkačenko norādījis, ka Ukraina nostādīta "fakta priekšā", nedodot iespēju apspriest citus variantus par konkursa organizēšanu, raksta "Focus".
20.jun 2022 tautaruna.lv
Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons pēc atgriešanās no Kijivas paudis viedokli, ka Ukrainai būtu jādod iespēja nākamgad rīkot Eirovīziju
18.jun 2022 Ziņu aģentūra LETA
Šā gada Eirovīzijas dziesmu konkursa uzvarētāja, kara plosītā Ukraina, nespēs nākamgad sarīkot konkursu, piektdien pavēstīja Eiropas Raidsabiedrību savienība (EBU), piebilstot, ka izskata jautājumu, vai konkursu varētu rīkot otrās vietas ieguvēja Lielbritānija.
17.jun 2022 Ziņu aģentūra LETA
Kā atklājis prezidenta biroja vadītāja vietnieks Kirils Timošenko, Ukrainas varas iestādes jau ir sākušas gatavoties Eirovīzijas dziesmu konkursam, kam Ukrainā jānotiek 2023. gadā, raksta ukraiņu portāls "Focus".
16.jun 2022 tautaruna.lv
Mūziķis Robijs Viljamss atzinies, ka jau tagad aizlicis par sevi vārdu, lai nākamgad uzstātos Eirovīzijā, kas notiks Ukrainā, ziņo "The Mirror".
12.jun 2022 tautaruna.lv
Šī gada Eirovīzijas dziesmu konkursā uzvarējusī ukraiņu grupa "Kalusha Orchestra" ir pārdevusi savu trofeju par 838 000 eiro, lai palīdzētu Ukrainai.
30.mai 2022 tautaruna.lv
Eiropas Raidorganizāciju savienība (EBU) atklājusi, kāpēc sešu valstu žūriju balsojums netika pieņemts gan Eirovīzijas otrajā pusfinālā, gan konkursa Lielajā finālā, vēsta liepajniekiem. 
25.mai 2022 Portāls nra.lv