Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_downwardEirovīzija 2011

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons pēc atgriešanās no Kijivas paudis viedokli, ka Ukrainai būtu jādod iespēja nākamgad rīkot Eirovīziju
18.jun 2022 Ziņu aģentūra LETA
Šā gada Eirovīzijas dziesmu konkursa uzvarētāja, kara plosītā Ukraina, nespēs nākamgad sarīkot konkursu, piektdien pavēstīja Eiropas Raidsabiedrību savienība (EBU), piebilstot, ka izskata jautājumu, vai konkursu varētu rīkot otrās vietas ieguvēja Lielbritānija.
17.jun 2022 Ziņu aģentūra LETA
Kā atklājis prezidenta biroja vadītāja vietnieks Kirils Timošenko, Ukrainas varas iestādes jau ir sākušas gatavoties Eirovīzijas dziesmu konkursam, kam Ukrainā jānotiek 2023. gadā, raksta ukraiņu portāls "Focus".
16.jun 2022 tautaruna.lv
Mūziķis Robijs Viljamss atzinies, ka jau tagad aizlicis par sevi vārdu, lai nākamgad uzstātos Eirovīzijā, kas notiks Ukrainā, ziņo "The Mirror".
12.jun 2022 tautaruna.lv
Šī gada Eirovīzijas dziesmu konkursā uzvarējusī ukraiņu grupa "Kalusha Orchestra" ir pārdevusi savu trofeju par 838 000 eiro, lai palīdzētu Ukrainai.
30.mai 2022 tautaruna.lv
Eiropas Raidorganizāciju savienība (EBU) atklājusi, kāpēc sešu valstu žūriju balsojums netika pieņemts gan Eirovīzijas otrajā pusfinālā, gan konkursa Lielajā finālā, vēsta liepajniekiem. 
25.mai 2022 Portāls nra.lv
Lai gan šī gada Latvijas Eirovīzijas pārstāvji, grupa "Citi Zēni" neiekļuva konkursa finālā, viņi ir pamanīti otrpus okeānam, kur pieminēti Džona Olivera šovā "Last Week Tonight".
20.mai 2022 tautaruna.lv
Šogad Eirovīziju vadīja veseli trīs vadītāji - pazīstamais dziedātājs Mika, TV raidījumu vadītājs Alesandro Ketelanu un itāļu dziedātāja Laura Pauzīni. Skatītāji pamanīja, ka dziedātāja uz brīdi nozuda no TV ekrāniem un tagad viņa sociālajos medijos atklājusi iemeslu.
19.mai 2022 tautaruna.lv
Kā jau tas bija viegli prognozējams, 66. starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā uzvarējuši Ukrainas pārstāvji “Kalush Orchestra” ar dziesmu “Stefania”, kuri nebija labākie pat savā valstī. Savukārt attiecībā uz Latvijas pārstāvjiem visi prātojumi par netikšanas finālā iemesliem izrādījušies lieki – “Citi zēni” nav patikuši ne žūrijai, ne vēl jo vairāk TV skatītājiem.
16.mai 2022 Sandris Vanzovičs
Latvija Eirovīzijas pusfinālā ierindojās 14. vietā starp 17 pretendentiem. Lai iekļūtu finālā, "Citiem zēniem" pusfinālā vajadzēja iegūt vismaz par 49 punktiem vairāk.
15.mai 2022 Portāls nra.lv
Ukrainas ‘’Kalush Orchestra’’ ar dziesmu “Stefania” ierindojās 1. vietā, Apvienotā Karaliste 2. vietā, Spānija - 3. vietā.
15.mai 2022 Portāls nra.lv
Dziedātājs Lauris Reiniks komentējis Latvijas pārstāvju Eirovīzijā grupas "Citi zēni" neiekļūšanu konkursa finālā.
14.mai 2022 tautaruna.lv
Kā zināms, arī šogad Latvijas dalībniekus Eirovīzijas finālā neredzēsim. Tikmēr mikroblogošanas vietnē Twitter izvērsusies plaša diskusija, kas tad Latvijai būtu jādara, lai mēs beidzot vismaz tiktu finālā, nerunājot par uzvaru konkursā.
13.mai 2022 tautaruna.lv
Veiksmīgāk nekā Latvijai Eirovīzijas pusfināls šogad bijis Lietuvai un Igaunijai. Abas kaimiņvalstis tikušas finālā.
13.mai 2022 Portāls nra.lv
Dziedātājs Filips Kirkorovs, kurš nenosoda Krievijas iebrukumu Ukrainā un Latvijā ir iekļauts melnajā sarakstā, pēkšņi parādījās Eirovīzijas dziesmu konkursā Turīnā.
12.mai 2022 tautaruna.lv
Grupa "Citi Zēni", kas ir Latvijas pārstāvji šī gada Eirovīzjas dziesmu konkursā, otrdienas naktī pēc tam, kad Latvijai atkal nav izdevies iekļūt konkursa finālā, dalījušies ar ziņu latviešiem.
11.mai 2022 tautaruna.lv
"Citi zēni" šodien pārstāvēja Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursa pirmajā pusfinālā. Eiropa mūs kārtējo reizi nesaprata – puiši netika finālā!
10.mai 2022 Ziņu aģentūra LETA, NRA.LV
Jau šodien, 10.maijā, notiks pirmais "Eirovīzija" pusfināls, savukārt 12.maijā - otrais pusfināls, bet 14.maijā lielais fināls, kad tiks noskaidrots, kura valsts plūks uzvaras laurus!
10.mai 2022 Portāls nra.lv
"Galvenais, lai "Citi Zēni" nepārcenšas visā un lai tas pūlis viņu vietā nokliedz to "pussy" kā iecerēts. Ja būs klusums, tad būs melni...," ierakstā mikroblogošanas vietnē "Twitter" savas sajūtas pirms Eirovīzijas dziesmu festivāla vēl Lauris Reiniks.
10.mai 2022 tautaruna.lv
12. februārī dziesmu konkursa "Supernova 2022" finālā izraudzīta Latvijas pārstāve "Eirovīzijā". Tā ir grupa “Citi zēni” - “Eat Your Salad”. 2022.gada Eirovīzijā Latvijas dziesma izskanēs pirmajā pusfinālā 10.maijā.
10.mai 2022 Portāls nra.lv