Receptes

1.sep
Pieredzes bagātais šefpavārs un lauku gardēdis Dzintars Kristovskis piedāvā četras viegli pagatavojamas receptes ar sezonālo produktu sastāvdaļām, kas kalpos kā lieliskas maltīšu idejas lielākiem un mazākiem bērniem, skolas gaitas atsākot.
 
31.jūl
Siltumnīcās šobrīd gozējas sulīgi, nogatavojušies tomāti, tāpēc ir vērts apdomāt, ko no bagātīgas vasaras ražas var pievienot dzērieniem. Dzērienu pazinējs Arvis Zēmanis, domājot par jaunās ražas apstrādāšanu, piedāvā palūkoties tālāk par vecmāmiņas marinējumu receptēm un mudina dārzeņus izmantot dažādos alkoholiskos kokteiļos. 
 
28.jūl
Uztura speciāliste Jevgēnija Jansone iesaka izmēģināt divu netradicionālu, sātīgu, veselīgu, bet viegli pagatavojamu auksto zupu receptes.
 
27.jūl
Kabacis ir viens no populārākajiem vasaras dārzeņiem. To ir iespējams izmantot dažādu ēdienu pagatavošanā. Ko darīt brīžos, kad visas ierastās kabaču receptes jau ir izmantotas vai apnikušas, bet šis dārzenis vēl atrodas ledusskapī? Izlasiet un izmēģiniet piecus neparastus kabaču pagatavošanas veidus. Lai labi garšo!
 
6.jun
Lai veselīgi un garšīgi atveldzētos, kokteiļi ir lieliska alternatīva, ar kuru aizvietot ar cukuru un konservantiem bagātās sulas, jo satur vērtīgas minerālvielas un vitamīnus.
 
4.jun
Lai arī šogad vasaras sākums ir samērā gauss, nekas neliedz to padarīt patīkamāku un baudāmāku ar gardiem un viegli pagatavojamiem grila ēdieniem. Ja līdz šim augļi un ogas bija vairāk ierasti kā deserta sastāvdaļa, tad šosezon pieredzes bagātais šefpavārs un lauku gardēdis Dzintars Kristovskis aicina tos izmēģināt apvienojumā ar grilēšanai ierastajiem zivju, gaļas un veģetārajiem ēdieniem, tādējādi tiem piešķirot svaigu un oriģinālu akcentu. Lūk, piecas mutē kūstošu grilēto ēdienu receptes katrai gaumei, ko baudīt uz terases, mājas pagalmā vai kāda vasarīga izbrauciena noslēgumā pie dabas. Lai sākas piknika un grila sezona jebkuros laika apstākļos!
 
29.mai
Lai arī šogad vasaras sākums ir samērā gauss, nekas neliedz to padarīt patīkamāku un baudāmāku ar gardiem un viegli pagatavojamiem grila ēdieniem.
 
18.mai
Parasti ir tā: izcili gardas maltītes pamatā ir kāda viena – galvenā sastāvdaļa, kas tad arī nosaka toni un garantē baudu garšas kārpiņām. Nu, piemēram, baziliks. Šis garšaugs var iederēties salātos, būt lielisks maigi krēmīgā pesto vai kraukšķīgos cepumos, neaizstājams pastu, krēmzupu, sautējumu, grilējumu pagatavošanā, no tā var uzburt aromātiskus desertus.
 
16.mai
Vasara ir laiks, kad gandrīz ikvienā pilsētā rodas iespēja baudīt ātru un gardu maltīti uz ielām, parkos, terasēs un citur. Street food ēdienu aromāti kārdina mūs gan ikdienas steigā, gan brīvdienās, un reizēm ir grūti izlemt, kur apstāties un ko nobaudīt, taču arī mūsu pašu virtuve un pagalms var kļūt par vietu, kur top gardi street food tipa ēdieni.
 
4.mai
Brokastis mēdz dēvēt par svarīgāko dienas ēdienreizi, kaut arī bieži vien grēkojam, šo maltīti izlaižot. Bērni jau no mazotnes jāradina ēst brokastis.  Kad ir īstais brīdis uzticēties un ļaut bērnam pašam tās gatavot, skaidro Rimi Bērniem emocionālās labsajūtas un attiecību eksperte Iveta Aunīte, bet brokastu idejās dalās Rimi Bērniem garšas eksperts Normunds Baranovskis.
 
8.apr
Pagatavo šo leģendāro ballīšu uzkodu, kas atceļojusi pie mums no Meksikas, pāris vienkāršos soļos!
 
27.mar
Britu šefpavārs Raiens Railijs ir izstrādājis īpašas receptes cilvēkiem, kuri pēc Covid-19 slimošanas laikā ir zaudējuši garšas sajūtu, ziņo CTV News.
 
25.mar
«Lai arī deju nodarbības jau ilgāku laiku diemžēl notiek attālināti un ikdienā fiziskā slodze nav pārāk liela, neviens lieks kilograms, paldies Dievam, nav pienācis klāt,» saka pazīstamā sporta deju dejotāja un deju studijas «RV Studio» vadītāja Viola Abramova-Mailīte.
 
21.mar
Brokastu ēdiens, kura dēļ ir vērts pamosties laicīgi!
 
9.mar
«Tagad ir moderni skatīties, ko mēs ēdam, rēķināt, cik sveram, un vērtēt, kā izskatāmies. Ir jādzīvo līdzi laikam, tāpēc virtuvē cenšos būt pēc iespējas mazāk, jo tur vajag garšot un ēst, un tas iet labumā,» smaidot saka pazīstamais maizniekmeistars, labas maizes cienītāju un kārumnieku mīlētā zīmola «Lāči» radītājs un saimnieks Normunds Skauģis.
 
4.mar
«Agrāk, kad kāds «nejaukais vīrietis» mani pameta, es tik skaisti notievēju... Tagad nekādu ciešanu nav, neviens mani nepamet un – noēsties ir ļoti viegli. Tāpēc esmu sev ieņēmusi galvā, ka nav baigi jāņemas ar ēšanu – jāēd tikai tik, lai kājas var pavilkt, un nevajag pārēsties,» saka pazīstamā vides žurnāliste, SIA «Rīgas meži» projektu vadītāja Anitra Tooma.
 
26.feb
Bez saknēm, dārzeņiem, salātiem un garšaugiem nav iedomājams pilnvērtīgs ikdienas un svētku ēdiens. Tie ne tikai ir veselīgi, bet arī piešķir maltītei bagātīgu garšu. Dārzeņi un saknes ir ļoti daudzveidīgi krāsās, izskatā, garšās un konsistencē. Turklāt, atkarībā no pagatavošanas veida, tie maina garšas īpatnības. Rimi Gardēdis Normunds Baranovskis iesaka 3 dārzeņu receptes ikdienai un svētkiem.
 
14.feb
«Tā kā dzīvojam desmit kilometrus no Ropažu centra un tuvākais veikals ir centrā, uz kuru nevar aizskriet katru mīļu brīdi, tad, lai pabarotu ģimeni, man mājās vienmēr ir viss un vēl ar rezervi,» saka vairāku TV šovu dalībniece Sarmīte Kukaine-Oleksāne. 26. janvārī viņa atkārtoti viesojās «Riga TV24» raidījumā «La dolce vita. Ar Roberto», bet nu savas neparastās kotletes vafeļu plāksnēs, viltotos mandarīnus ar vistas gaļu un sāļos «Rafaello» ar sieru, olīvām un krabju nūjiņām viņa piedāvā »Vakara Ziņu« lasītājiem.
 
10.feb
Universāls našķis, kas nav izgājis no modes jau gadiem – tās ir pildītās vafeļu trubiņas, kas šodien garšo tikpat labi kā bērnībā.
 
10.jan
Zāļu verifikācijas sistēma, kas Latvijā ir izveidota zāļu drošuma pārbaudei un cilvēku aizsardzībai no viltotiem medikamentiem, pilnvērtīgi strādā jau teju divus gadus, un Latvijas Zāļu verifikācijas organizācijas (LZVO) rīcībā nav ziņojumu par potenciāliem zāļu viltošanas gadījumiem, tai skaitā par Covid-19 zāļu viltojumiem, informēja LZVO valdes priekšsēdētāja Inese Erdmane.