Bēgļu krīze Eiropā

26.jun 2018
Itālijas premjerministrs Džuzepe Konte otrdien paziņojis, ka Vācijas nevalstiskās organizācijas "Mission Lifeline" kuģis "Lifeline" ar 234 migrantiem dosies uz Maltu, bet Itālija uzņems daļu no šiem migrantiem.
26.jun 2018
Vācijas bezpeļņas organizācijas "Mission Lifeline" kuģis ar 234 migrantiem pietauvots netālu no Maltas krastiem. Tas lūdzis Itāliju uzņemt migrantus, taču galēji labējā valdība atteikusi uzņemt cilvēkus.
25.jun 2018
Lībijas krasta apsardze izglābusi gandrīz 1000 migrantus, kuru laivas Vidusjūrā bija nonākušas bīstamās situācijās, pirmdien paziņojušas amatpersonas.
23.jun 2018
Vācijas kanclere Angela Merkele piektdien aicināja nelolot cerības, ka Eiropas Savienības (ES) samitā nākamnedēļ tiktu panākts risinājums migrācijas problēmai, kas izraisījusi krīzi viņas valdībā.
19.jun 2018
Eiropas Savienības (ES) līderi nākamnedēļ paredzētajā samitā varētu atbalstīt "izkāpšanas platformu" izveidošanu ārpus bloka, kur tiktu izvietoti ceļā uz Eiropas krastiem jūrā izglābtie nelegālie imigranti, liecina samita dokuments, kas nonācis ziņu aģentūras DPA rīcībā.
19.jun 2018
Eiropas Savienības (ES) Tiesa otrdien nolēmusi, ka migranti, kuru lūgums piešķirt starptautisko aizsardzību kādā ES valstī ir noraidīts, var palikt šajā valstī, kamēr tiek izskatīta apelācija, ja viņi tādu gatavojas iesniegt.
19.jun 2018
Karu, cita veida vardarbības un vajāšanu dēļ piespiedu pārvietošana pērn pasaulē sasniegusi jaunu līmeni jau piekto gadu pēc kārtas, un pārvietoto personu skaits pasaulē pagājušajā gadā pieaudzis līdz 68,5 miljoniem, otrdien paziņoja ANO Bēgļu aģentūra (UNHCR).
18.jun 2018
Vācijas valdība varētu piedāvāt finansiālu atbalstu Eiropas Savienības (ES) valstīm, kas uzņem atpakaļ imigrantus, kuru pieteikumi par patvēruma piešķiršanu reģistrēti šajās valstīs, pirmdien paziņoja kanclere Angela Merkele.
17.jun 2018
Valensijas ostā svētdien ierodas 630 migranti, kurus pirms nedēļas Vidusjūrā izglāba Francijas palīdzības organizāciju kuģis "Aquarius" un kurus atteicās uzņemt Itālija un Malta, bet piekrita uzņemt Spānija.
12.jun 2018
Sociālajā tīklā Facebook ''viral'' statusu guvis video, kur redzami āfrikāņu migranti, kuri beidzot nonākuši līdz Vecajam kontinentam.
7.jun 2018
Adenas līcī Jemenas piekrastē trešdien apgāžoties un nogrimstot laivai ar migrantiem no Etiopijas, gājuši bojā 46 un pazuduši 16 cilvēki, paziņojusi ANO Starptautiskā migrācijas organizācija (IMO).
5.jun 2018
Franču valodas nodarbību skaits, kas bēgļiem Francijā tiek piedāvāts centienos sekmēt viņu integrāciju, tiks dubultots, otrdien pavēstīja premjerministrs Eduārs Filips, norādot, ka turpmāk bēgļiem nodarbības tiks piedāvātas 400 stundu apjomā.
5.jun 2018
Dānija risina sarunas ar vairākām Eiropas valstīm par vienota Eiropas centra izveidi atraidītajiem patvēruma meklētājiem, otrdien paziņoja Dānijas premjerministrs Larss Leke Rasmusens.
5.jun 2018
Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu iekšlietu ministri pirms sanāksmes par bloka patvēruma sistēmas reformēšanu pauduši skepsi par iespēju panākt vienošanos pirms jūnija beigās gaidāmā samita.
5.jun 2018
Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu pirmdien brīdinājis Vācijas kancleri Angelu Merkeli, ka Irānas jaukšanās Tuvajos Austrumos var izraisīt jaunu bēgļu plūsmu uz Eiropu.
28.mai 2018
Lietuvai nav izdevies izpildīt saistības no 2015.gada beigām līdz šā gada sākumam uzņemt 1105 patvēruma meklētājus no tādām valstīm kā Sīrija, Irāka un Eritreja, un šobrīd process vispār apstājies, vēsta laikraksts "Lietuvos žinios".
26.mai 2018
Lībijas ziemeļrietumos šonedēļ vairāki desmiti migrantu tika nogalināti vai ievainoti, izbēgot no slepena cietuma, kurā viņus turēja cilvēku kontrabandisti, piektdien paziņoja starptautiskā organizācija "Ārsti bez robežām" ("Medecins Sans Frontieres", MSF).
26.mai 2018
Vidusjūrā ceturtdien un piektdien tika izglābti apmēram 1500 migrantu operācijās, kuras veica Itālijas karaflote un kuģi, kurus bija nofraktējušas nevalstiskās organizācijas un Eiropas Savienības (ES) robežapsardzības aģentūra "Frontex", paziņoja Itālijas krasta apsardze.
21.mai 2018
Sabiedrības integrācijas fonds (SIF) parakstījis līgumu ar biedrību "Latvijas Sarkanais krusts" par sociālekonomiskā atbalsta sniegšanu patvēruma meklētājiem un personām ar bēgļa vai alternatīvo statusu, informēja SIF pārstāvji.
21.mai 2018
Vācijā sāktas pārbaudes vairākās Federālā migrācijas un bēgļu biroja (BAMF) nodaļās aizdomās par prasībām neatbilstošu patvēruma lietu apstiprināšanu, svētdien ziņoja laikraksts "Bild am Sonntag".