Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Maltas varasiestādes "Lifeline" kapteinim izvirza apsūdzības

© AFP/ SCANPIX

Tā dēvētā glābšanas kuģa "Lifeline" kapteinim Klausam Pēteram Reiham, kurš nodarbojas ar nelegālo imigrantu uzņemšanu Vidusjūrā, Maltas varasiestādes izvirzīs apsūdzības saistībā ar pārkāpumiem peldlīdzekļa reģistrācijā, ceturtdien pavēstījis viņa advokāts.

Maltas premjerministra Džozefa Muskata kanceleja šīs ziņas ir apstiprinājusi, taču sīkākus paskaidrojumus atteikusies sniegt.

Nīderlandes varasiestādes noliegušas, ka tās būtu reģistrējušas šo kuģi, un tas izsaucis šaubas, vai "Lifeline" ir tiesības kuģot zem Nīderlandes karoga.

"Mission Lifeline" izpelnījusies Eiropas Savienības (ES) līderu kritiku un apsūdzības starptautisko noteikumu neievērošanā.

"Mission Lifeline" izpelnījusies Eiropas Savienības (ES) līderu kritiku un apsūdzības starptautisko noteikumu neievērošanā, jo organizācijas kuģis uzņēma nelegālos imigrantus, kaut gan Lībijas krasta apsardze jau bija pievērsusies šīs problēmas risināšanai.

Gan Itālija, gan Spānija liedza "Lifeline" ieiet savās ostās, un galu galā to piekrita uzņemt Malta ar noteikumu, ka uz tā esošās personas, kam tiesības uz patvērumu, tiks izdalītas pa citām ES dalībvalstīm.

Pārējie uz kuģa esošie nelegālie imigranti tiks izraidīti, paziņojis Muskats.