Pareizi izvēlēta peldkostīma krāsa var glābt bērna dzīvību ūdenī

© Pixabay

Jūsu bērna peldkostīma krāsa var ietekmēt viņa drošību peldbaseinā vai pludmalē. Tā norāda ūdens drošības eksperti, kuri ir rūpīgi izpētījuši, kā peldkostīma tonis var ietekmēt bērna redzamību zem ūdens.

“Bērna peldkostīmu krāsa var būtiski ietekmēt viņu redzamību ūdenī, kas ir ļoti svarīgi, lai novērstu noslīkšanu. Spilgtas un kontrastējošas krāsas skaidrāk izceļas pret ūdeni, tādējādi glābējiem un vecākiem ir vieglāk ātri pamanīt bērnu, it īpaši ārkārtas situācijā,” apgalvo Amerikas Glābēju asociācijas veselības un drošības direktors Bernards Fišers.

Cilvēkiem vajadzētu izvairīties no peldkostīmiem gaiši zilā, pelēkā vai zaļā krāsā, jo tie var sajaukties ar ūdeni un baseina apkārtni, tādējādi apgrūtinot bērna pamanīšanu.

„Mēs iesakām spilgtas un kontrastējošas krāsas, piemēram, neona dzeltenu, oranžu, rozā un spilgti sarkanu, ”piebilda Fišers. "Šīs krāsas ir labi redzamas gan zem ūdens, gan uz virsmas.”

Par peldkostīmu krāsām sabiedriskās drošības jomā netiek runāts pietiekami daudz, sacīja Vaiats Vernets, Floridas piekrastes glābējs un Amerikas glābēju asociācijas pārstāvis.

“Mēs to apsveram arī saistībā ar pazudušiem bērniem,” viņš teica. “Ja mugurā ir spilgtas krāsas un jūs iepriekš būsiet fotografējuši bērnu, tad mums būs bilde un mēs zināsim, ko meklēt. Tātad, jūs varat mums palīdzēt - var novērst ne tikai noslīkšanu, bet arī pazudušo cilvēku gadījumus.”

Dzīvesstils

Bijusī Ukrainas TV galvenā redaktore Lelija Boravļeva savulaik bijusi populārā šova “Izmeklēšanu vada ekstrasensi” redaktore, kurā cilvēki ar ezotēriskām spējām mēģināja noskaidrot patiesību par kādu konkrētu notikumu. Tomēr ap šo raidījumu klīst diezgan daudz baumu. Daži ir patiesi pārliecināti, ka tā ir taisnība, bet citi, ka šovs ir iestudējums, vēsta Unian.net.