Jaunākās laikapstāļu prognozes pārsteidz: Jūnijs būs ļoti karsts, daudz karstāks nekā parasti

© unsplash.com

Šī gada pavasaris laikapstākļu ziņā ir bijis pārsteigumiem pilns. Vienu brīdi bija patīkami silts, tad atkal pēkšņi lietains un ļoti vēss. Šobrīd ir iestājusies kārtīga vasara, jo termometra stabiņš jau ilgstoši rāda virs +20 grādu atzīmes un kā min meteorologi karstums vēl ilgi pie mums uzkavēsies.

Meteorologs Jānis Tralli mikroblogošanas vietnē "X" norāda, ka Eiropas vidēja termiņa laika prognožu centrs (ECMWF) nācis klajā ar pārsteidzošu paziņojumu.

Visu nākamo mēnesi gaisa temperatūra Baltijas valstīs būs augstāka par normu.

Ekrānuzņēmums no ECMWF

Trallis uzsver, ka iepriekš šāda veida ECMWF izteiktās prognozes bieži vien ir bijušas greizas. Tomēr par to, kāds būs laiks jūnijā un vai izteiktās prognozes būs patiesas, mēs varēsim pārliecināties vien nākammēnes.

Tomēr ir zināms, ka nākamnedēļ Latvijā būs gaidāmi pirmie +30 grādi un siltums tik drīz neatkāpsies.

Jau vēstījām, ka silts un brīžiem karsts laiks Latvijā saglabāsies vismaz līdz jūnija sākumam, liecina "Global Forecast System" prognozes. Gaisa temperatūra naktīs pazemināsies līdz +9..+17 grādiem, maksimālā temperatūra būs +23..+28 grādi, nākamnedēļ termometra stabiņš dažviet var pakāpties līdz +30 grādiem. Spirgtāks gaiss dienas laikā saglabāsies vietām piekrastē, vējam pūšot jūras.

Svarīgākais