Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Politika \ Pasaulē

Katalonijā protestē pret separātistu līderu apcietināšanu

© EPA/Scanpix

Reaģējot uz katalāņu separātistu līderu apcietināšanu, otrdien Katalonijas ielās izgājuši tūkstošiem cilvēku, bet strādājošie, protestējot pret Spānijas tiesas lēmumu, pusdienlaikā uz neilgu brīdi pārtrauca darbu

Kā ziņots, Spānijas Nacionālā tiesa pirmdien nolēma paturēt apcietinājumā "musināšanā" apsūdzēto Katalonijas neatkarību atbalstošās nevalstiskās organizācijas Katalāņu nacionālā sapulce (ANC) līderi Džordi Sančesu un organizācijas "Omnium Cultural" vadītāju Džordi Kuišaru.

Vairāki simti protestētāju, kas pulcējās pie Katalonijas reģionālās valdības ēkas Barselonas centrā, skandēja: "Represijas nav risinājums."

Plašākas protesta akcijas pret Sančesa un Kuišaru apcietināšanu paredzētas otrdienas pēcpusdienā, ļaudīm pulcējoties pie Spānijas centrālās valdības birojiem Barselonā, Žorinā, Taragonā un Leidā, bet plkst. 20.00 (plkst. 21.00 pēc Latvijas laika) Barselonā paredzēta manifestācija ar aizdegtām svecēm.

EPA/Scanpix

Lai gan Barselonas mērs Ada Kolau neatbalsta separātistu centienus panākt Katalonijas neatkarību, arī viņa nosodījusi Sančesa un Kuišaru apcietināšanu un nosaukusi viņus par "politieslodzītajiem".

Lolau uzsvērusi, ka "politieslodzītajiem nav vietas mūsdienu Eiropas Savienībā", un paziņojusi, ka Barselonas dome, protestējot pret Spānijas tiesas lēmumu, uz divām dienām aptur savu darbu.