Zelenskis informē par bojāgājušajiem un ievainotajiem šodienas uzlidojumos Ukrainas pilsētām [papildināts 16:40]

© Scanpix

Iepriekš ziņots, ka Krievijas armija šodien veikusi uzbrukumus civilajai infrastruktūrai Kijivā, Dņipro un Krivijrihā. Īpaši nežēlīgs ir trieciens pa bērnu slimnīcu Kijivā.

Prezidents Vladimirs Zelenskis sacīja, ka Krievijas raķešu uzbrukuma rezultātā Ukrainai 8.jūlijā līdz šim ir zināmi 27 bojāgājušie un vairāk nekā 100 ievainotie, raksta Pravda.com.ua

Jaunākā informācija liecina, ka masīvajā Krievijas raķešu apšaudē Kijivā, Kijivas apgabalā un Dņipropetrovskas apgabalā pirmdien nogalināts vismaz 31 cilvēks, bet 126 guvuši ievainojumus.

Apšaudē nodarīti postījumi vairāk nekā 50 civilajiem objektiem, tajā skaitā dzīvojamajām mājām, kādai biroju ēkai un divām medicīniskajām iestādēm, tostarp Kijivas bērnu slimnīcai "Ohmatdet", pavēstījis Ukrainas iekšlietu ministrs Ihors Klimenko.

Dņipropetrovskas apgabalā krievi noslepkavojuši 11 cilvēkus un ievainojuši 63, bet Kijivā attiecīgi 20 un 61. Vēl divi cilvēki cietuši Kijivas apgabalā.

Starp Kijivā bojāgājušajiem ir arī divi bērni, kas atrasti zem kādas dzīvojamās mājas gruvešiem.

Bērnu slimnīcā nogalināti divi cilvēki, bet desmit ir ievainoti. Šobrīd izdevies izglābt četrus zem gruvešiem apraktos cilvēkus, tajā skaitā trīs bērnus.

Visnopietnāko trāpījumu vietās turpinās glābšanas darbi.

Pirmdien Krievija uz Ukrainu kopumā raidīja 38 spārnotās un ballistiskās raķetes, no kurām ukraiņu zenītartilēristiem 30 izdevās notriekt.

Pasaulē

Kādēļ “Estonia” traģēdijas izmeklēšanas lietā soda cilvēkus nevis par informācijas slēpšanu, bet tās noskaidrošanu; kādu iemeslu dēļ patiesība "Estonia" gadījumā dodas rokā tik grūti; kādēļ mistiskā veidā gāja bojā Latvijas autors, kurš pētīja notikušo traģēdiju.

Svarīgākais